Arkadaşlar vereceğim markalardan hangisini alayım?

Arkadaşlar yeni bir motor almayı düşünüyorum şöyle 2,500 3,000 ytl arası enduro tipi ucuzlardan vereceğim markalardan hangisini tavsiye edersiniz yada sizin tavsiye edeceğiniz bir motor varmı lütfen yardım edin.
Saygılarımla...
Markalar

KANUNİ:http://www.kanuni.com.tr/motosikletdetay.aspx?id=cheetah125&la=Cheetah 125

ZEALSUN ZS2000GY-A:http://www.polen-tr.com/urun.htm

MONDİAL:http://www.ugur.com.tr/mondial/mondial6.htm

ASYA MOTOR:http://www.asyamotor.com.tr/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=102

OSMANLI MOTOR:http://osmanlimotor.com/motordetay.asp?id=11

RAMZEY:http://www.ramzeymoped.com/index_1.asp

Not:Ramzey motor sitesinde sağ üstte modeller var orda iki tane cross var.

Skygo > SG200GY-2:

Net Ağırlık (Kg) : 118
Boyut (mm) : 2245x830x1190
Aks Mesafesi (mm) : 1360
Yerden Yükseklik (mm) : 250
Maksimum Hız (Km/h) : 120
Motor : 4 Zamanlı Tek Silindirli Hava Soğutmalı
Benzin Deposu (Lt) : 8.50
Yakıt Tüketimi (1/100 km) : 2.4
Maksimum Güç (Hp / Devir) : 16.5 / 8000
Motor Modeli : 163FML-2
Çalıştırma : Elektrikli/Vurmalı
Akü : 9Ah/12V
Fren : Ön:El Arka:Ayak
Fren Tipi : Ön:Disk/Arka:Disk
Teker : Ön: 2.75-21 Arka: 4.10-18

SALCANO:SM 200GY-2

Teknik Özellikleri:
Motor Kapasitesi : 200 cc
Araç Boyu : 2240 mm
Araç Genişliği : 890 mm
Araç Yüksekliği : 1190 mm
Araç Net Ağırlığı :112 kg
Max. Güç :15.7 Hp
Motor Tipi : Tek Silindir, Hava Soğutmalı, 4 Zamanlı
Çalıştırma : Elektrik ve Ayaktan Marşlı
Ateşleme : Elektronik C.D.I.
Yakıt Deposu : 8.5±0.1 Litre
Akü :12V-7AH
Fren : Ön: Disk Arka: Kampana
Ön Lastik : 2.75-21
Arka Lastik : 3.00-18

Süper Moderatör (BBRR)
bu seçenekler içinde en iyisi

ZEALSUN ZS2000GY-A:http://www.polen-tr.com/urun.htm

buda motorla 33 000 km gibi ciddi yol yapmış bir arkadaşın yorumları

Toplam km : 33,000

Bu güne kadar çıkan sorunlar :
Akü bitti ( montaj hatası sebebiyle garantiden değiştirildi )
21.000 de arka bilye dağıttı anında serviste değişti : 10 ytl
bi setten atlarken kuyruğu taktım bi yere kırıldı : 1 haftada değişti 18 ytl

Buji: toplam 3ncü bujim pas içinde 12.000 km dir inatla çalışıo bende inatla değiştirmiyorum
Ön fren balatası : orijinal
Arka fren balatası : orijinal
Debriyaj balatası : orijinal
Ön dişli : orijinal
Arka dişli : orijinal
Zincir : 22,000 de değişti
Ön Lastik : orijinal
Arka Lastik : 20,000 de değişti
Bu güne kadar vibrasyondan düşen vida : yok
Bu güne kadar vibrasyondan kırılan aksam : yanda küçük bir kapakçık kırıldı vidasını takarken lastik contayı takmamışım

Geçirdiği kazalar ve çıkan masraflar

Çok düşürdüm kaldırdım çok çarptım sağa sola ama tek masraflı kazam en son 4 takla attığım kaza idi. çok masraf çıkardı belimi büktü. aynası kırıldı abi tam 10 ytl ye patladı feleğimi şaşırdım

ha bi de arkada 37 lik shad patladı ama o zealsun değildi ondan oldu orijinali olsa kesin patlamazdı hehe

Benzin tüketimi : benim kullanımımla ( bağırta bağırta ) 2,5-2,8lt/100 km
Çalıştırma : temizle üstünden buzları bas marşa çalışsın. jiklesinin yerini unuttum ( rölantisi de stop etti edecek kadar düşüktür bu arada )

Dayanıklılık testleri :

Caddebostan sahilde 90 derecelik stoppieler ( profesyonel kros yarışçısı tarafından yapıldı ben beceremiyorum ) : sorunsuz başardı

Merdiven inme - çıkma : caddebostan sahile inen merdivenler çat çut inio çıkıo kereta

Rampa atlama : Ayazağa eğitim pistindeki rampadan ( 2,5-3 m ) düz zemine atlandı ( bende atladım da profesyonel kros yarışçısı da atladı o daha yüksek ve uzun atladı ) herhangi bir kırılma dökülme çatlama görülmedi

Enduro testi : Şakir Şenkalaycı tarafından pilyon olarak bende arkasında iken minik bir testten geçti oha falan oldum. Makineyi götüren motoru değil sürücüsüymüş düza gitmeyi beceremediğim çamurda nerdeyse yere paralel girdik virajlara allah tekrarından saklasın

Bence 200 cc'lik al. Bu çerçevede Ramzey ve zealsun önerilebilir. Bu ikisinin bir çok özellikleri aynı olmakla birlikte Ramzeyde fazladan motor devir göstergesi ve dijital vites göstergesi var. Ama fiyatı Zealsuna göre birazcık yüksek. Selamlar.

egsotics,
Jinlun motorsiklet in getirdiği SKYTEAM ST200 ü da incelemeni tavsiye ederim..ondan sonra kararını ver derim...selam..

bence de zealsun. hem daha önceden herkesin memnun olduğu bir motor. diğerleri bence asvalt motoru genelde.:)

kros dediğinde sağlamlık olacak düşecek kalkacak

Eğer enduro almak istiyosan Zongshen ZS200-GYA'yı tavsiye ederim

arkadaşım ilk başlarda kros düşünüyordum ve çook uzun geceler sabaha kadar forumu okudum bayilerle konuştum kullananları bulup sorular sordum zealsunu tek geçerim kesinlikle kros alacak olsam başkasına bakmam.Ama gel gör ki race sdaha çok hoşuma gidiyo yinede zealsun 200 gs 200 alıcam nisanda gelecek inşallah.

Sen neymişsin be Zealsun 33 bin de ve hiç balata değişmemiş
Mondial RS 151 500km de bir arka disk balatası bitiriyor çünkü fren kaliperi
bozuk !

şimdi viteslimi istyiyosun onu belirtmemişsin ama scotter istiyosan bence ramzeyi sonuna kadar desteklerim.:cat:

Mondial 150

Karşılaştırmak biraz ters olur ama(150 cc ve 200 cc farkından dolayı)
Sky Team ile Mondial 150 Ut arasında çok düşündüm.
Ama sonuçta servis ağının yoğunluğu nedeniyle Mondiali seçtim.
Diğerleri genelde GY serisi yani aynı fabrika çıkışı, burada üretim hatası olmayan bi makina gelirse şansına iyisin. Yoksa vay haline.
Şu an 2000 km deyim, sadece yağını değiştirdim. Herhangi bir problem yaşamadım.
Sana kolay gelsin...

Sevgili dostum bana sorarsan o yazdıklarından hiç birini alma.Hepsi malzeme kalitesi yönünden çok yetersiz makinalar.Çok az bütçeni zorlayarak ya Honda CBF 150 al ya da, ya da Yamaha YBR 125.Her ikisinin de yakıt tüketimleri çok az.100 Km'de 2-3 lt. arasında.Hacimlerine göre performansları da iyi.YBR ile bu yaz Edirne'den İzmir'e ve oradan da sürekli sahil yolunu takip ederek Antalya'ya gittim.1640 km. yol yaptım.Hem iki kişiydik, hem de motorda en az 50 kg. da yük vardı.Maşallahı var tık demedi.Kesinlikle çok iyi bir makina.Honda yeni çıktı.Ancak incelediğim kadarıyla o da çok iyi bir alete benziyor.Saygılarımla.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ürün kodunda XX-200 GY olanlar zongshen (zealsun) motor üretimidir. Asya, ramzey, çelik benzeri isimlerde ithal edilenler aynı motorlarıdır ve parçaları birbiri ile uyumludur. benim scooter jsd125t-12 (edit) zipstar bildiğim kadarı ile zongshen in çin markası burada dorado- akida olarak satılıyor. motordan genel olarak menunum geçen gün arızalanan ateşleme ünitesini asya motor bayisinden aldım taktım ve çalıştı.
Servis konusunu pek takmıyorum bir arıza olduğunda garanti kapsamına girmiyor iyice okuyunca sadece şasi ve motor bloğu garantiye girer gibi bir şeyler anlaşılıyor.
yinede zealsun - zongshen belirli bir standart üzerinde üretilip üzerinde orjinal markası olduğu için diğer ithal edilenlerden farklı olabilir düşüncesindeyim
zs125-32 bu model almayı düşündüğüm 125 cc hava soğutmalı olan model özür

Son düzenleme:
Bu motorlardan hangisini alırsan al ama mutlaka ve mutlaka titreşimi olmayan bi model seç, 200cc'den küçük makina alma, ben 2.el Zognshen GY-A200 aldım, aldığım modelde titreşim düzenleyen blanstör var, memnunum. Zongshen; Zelsung'un üretici firmasıdır...

Bence 200 cc'lik al. Bu çerçevede Ramzey ve zealsun önerilebilir. Bu ikisinin bir çok özellikleri aynı olmakla birlikte Ramzeyde fazladan motor devir göstergesi ve dijital vites göstergesi var. Ama fiyatı Zealsuna göre birazcık yüksek. Selamlar.

Ramzey de ayaktan calıstırma gibi cok onemli bir ozellik eksik... Devir saatı ve vites gostergesi sorun değil... İlk 1 Hafta işine yarıyo sonra alısıyorsun zaten :)

şimdi viteslimi istyiyosun onu belirtmemişsin ama scotter istiyosan bence ramzeyi sonuna kadar desteklerim.:cat:

Arkadasın sordugu motorların hepsi vitesli ve cross-enduro tip motorlardır...

ürün kodunda XX-200 GY olanlar zongshen (zealsun) motor üretimidir. Asya, ramzey, çelik benzeri isimlerde ithal edilenler aynı motorlarıdır ve parçaları birbiri ile uyumludur. benim scooter jsd125t-12 (edit) zipstar bildiğim kadarı ile zongshen in çin markası burada dorado- akida olarak satılıyor. motordan genel olarak menunum geçen gün arızalanan ateşleme ünitesini asya motor bayisinden aldım taktım ve çalıştı.
Servis konusunu pek takmıyorum bir arıza olduğunda garanti kapsamına girmiyor iyice okuyunca sadece şasi ve motor bloğu garantiye girer gibi bir şeyler anlaşılıyor.
yinede zealsun - zongshen belirli bir standart üzerinde üretilip üzerinde orjinal markası olduğu için diğer ithal edilenlerden farklı olabilir düşüncesindeyim
zs125-32 bu model almayı düşündüğüm 125 cc hava soğutmalı olan model özür

zongshen zs125-32 Cok iyi bir motor.. Tavsiye ederim...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar