Arkadaşlar Ödev Hazırlıyorum Yardım...

Arkadaşlar Yamaha ile ilgili bir ödev hazırlıyorum... Aradığım bilgilerin birçoğunu buldum bulamadığım bilgiler içinse sizin engin birikimlerinizden faydalanmak istiyorum... :cherry:

Motosikletrin ÖTV ve KDV oranlarını sorarak işe başlamak istiyorum... Bildiğim kadarıyla
250cc altı %22 / 250cc üstü %37 değil mi?

Diğer sorularımıda sıralarım.... Şimdiden teşekkür ederim..

Şunuda sorayım Yamaha Servislerinin sizce (+) 'ları (-)'leri nelerdir..?

Son düzenleme:

edy

küçük motorlarda yüzde 8'den 22'ye, büyük motorlarda 37'ye çıkardı. başka sorun varsa yardımcı olmaya çalısırız ama önce bir arama yap. sitede bir çok soruna cevap bulacaksın.

Ne biçim ödev bu :cyclopsan Bölümün ne senin, hangi okuldasın..:silent:

küçük motorlarda yüzde 8'den 22'ye, büyük motorlarda 37'ye çıkardı. başka sorun varsa yardımcı olmaya çalısırız ama önce bir arama yap. sitede bir çok soruna cevap bulacaksın.

Dostum peki KDV oranı % kaçtı?

Ne biçim ödev bu :cyclopsan Bölümün ne senin, hangi okuldasın..:silent:
Kadir Has Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

Bunuda cevaplayalım Yamaha Servislerinin sizce (+) 'ları (-)'leri nelerdir..?

Son düzenleme:

edy

yok öyle bedava ödev yapmak:) biraz araştırsan bulacaksın cevapları.

Dostum peki KDV oranı % kaçtı?

KDV oranı güzelim memleketimde çoğu üründe olduğu gibi % 18'dir...

Sıfır motor alırken(250cc üstü) %37 ÖTV %18 KDV olmak üzere kafadan verdiğiniz paranın %55'i devlete gider...aslında hem KDV hemde ÖTV olması mantıksız...birinin adı KATMA DEĞER VERGİSİ...diğerinin adı ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ...

tabi birtek bununlada bitmez ruhsat plaka vs.masrafları içinde çıplak ücrete + olarak bi miktar para daha ödenir...

peki motoru aldınız bu kadarla devlet babadan kurtulduğunuzumu sanıyorsunuz yanılıyorsunuz....

her 6 ayda bir MTV yani MOTORLU TAŞIT VERGİSİ...her 1 senede bir zorunlu trafik sigortası...her 2 senede bir muayene...ve her benzin alışınızda ödediğiniz KDV yine devlet babaya iletilecek vergiler olarak sizden tahsil ediliyor...

KDV oranı güzelim memleketimde çoğu üründe olduğu gibi % 18'dir...

Sıfır motor alırken(250cc üstü) %37 ÖTV %18 KDV olmak üzere kafadan verdiğiniz paranın %55'i devlete gider...aslında hem KDV hemde ÖTV olması mantıksız...birinin adı KATMA DEĞER VERGİSİ...diğerinin adı ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ...

tabi birtek bununlada bitmez ruhsat plaka vs.masrafları içinde çıplak ücrete + olarak bi miktar para daha ödenir...

peki motoru aldınız bu kadarla devlet babadan kurtulduğunuzumu sanıyorsunuz yanılıyorsunuz....

her 6 ayda bir MTV yani MOTORLU TAŞIT VERGİSİ...her 1 senede bir zorunlu trafik sigortası...her 2 senede bir muayene...ve her benzin alışınızda ödediğiniz KDV yine devlet babaya iletilecek vergiler olarak sizden tahsil ediliyor...

Abi verdiğin cevap için çok teşekkür ederim... Sanırım bir tek sen soruma soruyla cevap vermedin... Saol
Yaww zaten bizim ülkede zırt pırt birşeyler ek vergi getiriliyor belki yine getirilmiştir diye emin olmak istedim...

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ulen herkez uyanık olmus vala işe bak cıkcık.bızım zamanımızda bılg. vardı:mrgreen:

Evet gerekli bilgilerin bi çoğunu bulmöuşum...

Son olarak sektörel birkaç veriye ihtiyacım var onlarıda Beldeyama ya mail atarak öğrenirim...

Ama takıldığım biryer olursa yine buraya mesaj sallarım.. Ok çok saolun

Yamahanin logosu 3 adet ses catalindan olusmaktadir. Ses catali bir cisme vurularak tiz ses dalgasi elde edilir ve buna gore gerekli ayarlar yapilir. Muzik ile ilgilenenler daha iii bileceklerdir.1887 de Torakusu Yamaha bu firmayi kurarken bu logoyu yaratmis. Yamaha motor, su motorlari ve ses ve muzik aletleri uretmektedir.

Yamahanin servisini sorgulaman icin on sorulari belirtmen lazim. Okudugun bolumde biliyorsun halka soruyu vermezsen dogru cevabi alamazsin. Sorulari belirle neye gore arti ve eksi yorum istedigini birak isnsanlar yorumlasin.Yaptigin odev gusel sorun olursa sor yardimci oluruz , basarilar

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar