Arkadaşlar Muayene Konusunda Yardım Lazım...

Arkadaşlar herkeze merhaba.Motosiklet alıcam motorda km teli kopuk muayenesi bitmiş.Muayenesi bitik motorun satışı hemen devredilir mi km teli kopuk motor muayeneden geçermi. Muayenede geçmesi için en hassas motor parçaları nelerdir ( tekerler vs...) Teşekkürler.

Muayeneden gecmez cunku adam size tur at gel dicek gaz falan verip egsoz sesini dinlicek , ayrica sinyal korna lastiklere falanda bakilir. Muayene yapilmadan devredilmez motor.

muayenede baktıkları:
sinyaller, farlar (uzun kısa), stoplar kısacası fabrikadan gelen tüm ışıklar :) korna, lastik dişleri, en az 1,6mm derinlikte olması lazım. frenler. motor ve şasi no. ayna.

bunun yanında motor veya şasi numarasından birisi okunamıyorsa, farların yanıyor ama ayarsızsa yine muayeneden geçiyorsun, bunlar hafif kusur.

devir işini bilmiyorum.

km göstergesi bozuk olsada geçer muayeneden, sadece muayeneye kaç km'de gelmiş ona bakıyor, çalışıyor mu diye bakılmıyor.

Hocam muayene yapılmadan devir edilmediği kesin bi yardı deil mi hiç mi kaçarımız olmadan muayene yaptırıp satışı alıcam üstüme

evet bende benım scooterı satıyorum ayın 17 sinde muayenesi bitiyo diye kımse yanaşmıyo :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar