arkadaşlar motorumda acyip bi titreme var

arkadaşlar motorum mondial 100 kh ve acayip şekilde bi titreme var üstünde durulmuyo motor hakkındada hiç denilcek kadar az bilgim var bana bi yardımcı olabilirmisiniz neden kaynaklanıyo acaba:pale:

Dostum merhabalar;

Motorunun bazı aksamlarının kontrol edilmesi gerekiyor.

1- Motorun kasaya bağlandığı civatlar
2- Kalkışta yaşanan sorunlar için kavrama tertibatı
3- Koltuk ve amortisör bağlantıları
4- Sübab ayarı

Aslında daha çok bilgi verirsen daha çok yardımcı olunabilecek

kardeş rolantide calısırken bişey yok ama seyir halindeyken çok titriyo civatalrını filan kontrol ettim hepsi saglam sıkılmış sekilde ama aynı devam ediyo

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
dishy nin verdiği linki okursan bi fikir sahibi olabilirsin

bence lastiklerini de kontrol ettirmeni tavsiye ederim. lastik havaları, eğer tel jant ise motorunun jantı akorduna bir baktır derim ben.

sağlıcakla.

Mesela bir harleyinde motoru deli gibi titriyor ama sadece motoru kasada hiç bişe yok :) aynen çamaşır makinasının çamaşırları sıkarken olan olay gibi?
Balansör denilen tertibattan bazı motosikletlerde olmaması olabilir mi?

bu modelde grenajlar sert bir plastikten yapılıyor. hiç esnemiyor ve zamanla sorun oluyor. vida yerlerine plastik somun bile atmamışlar. titreşim tek silindirli ve mondial olduğu için fazla fakat, titreşimin miktarını bilmeden başka bir sorun var mı bilemeyeceğim.

Motorun hakkında biraz bilgi versene. kaç km de? bakımlarını yaptın mı gibi

Mesela bir harleyinde motoru deli gibi titriyor ama sadece motoru kasada hiç bişe yok :) aynen çamaşır makinasının çamaşırları sıkarken olan olay gibi?
Balansör denilen tertibattan bazı motosikletlerde olmaması olabilir mi?

evet yaa bende trafikte yanımdan geçerken gördüm makian deli gibi titriyor nerdeyse benim makinadan bile fazla titriyor ancak sanat işte bu titreşimi şaseye ulaştırmamak benim makina böyle titrese üstünden düşerdim herhalde :queen:

Motorda balansörden daha önemli olan şey, titremesi kacınılmaz olan makinenin kasadan yalıtılmasıdır. Hatırlarsanınz MZ motorları bazen öyle sallanirdı ki, ben düşecek zannederdim. Ancak (çok iyi olmasa da) motor arka taraftan esnek bir kulakla kasaya bağlıydı. Önemli olan titreşimin kasadan yalıtılabiliyor olmasıdır.

Çin işi genel sorun....Arama yapmalısın siteden gerekli bilgileri bulacaksın.Ayrıyetten servise götür onlarda yardımcı olurlar.minimuma indirebilirler ne kadar inebilirse...TAmamen kesilmesini bekleme kesinlikle.Biraz sorun yaşayacaksın bunun ile ilgili bence...

Bora Erkan
Motorun şaseye bağlantı civatalarının hepsini kontrol et.Bişi çıkmazsa buna alış Çin işi japon işi farkı diyelim buna Bora Erkan

arkadasım sen uzulme sadece cın malı motorlar tıtremıyor bende jawa style var turk malı oda tıtrıyor kıme goturduysem cozemedıler tıtremeyı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar