Arkadaşlar motorum ile ilgili bir sorum var lutfen yardımcı olurmusnuz

Arkadaslar ben üniversiteye geldığım ıcın motoruma 6 ay bınemedım gittiğimde motorum calısmadı içersiinde biraz benzin var yani depoda gosterıyor fakat ben bunun akuden kaynaklandığını dusunuyorum ılk baslarda kornam calıyordu sonra oda calmaya baslamadı gıderken akuyu cıkarmayı unuttum.Aküyü kendım sokup sarja goturmek ıstıyorum sorun sızce baska bırseydenmı kaynaklıdır bu yuzdenmı calısmıyordur motoru hıc kımse kurcalayamaz bulunduğu yerde kendi halinde 6 ay durdu arkadaslar 2.Sorumda motorum Asya Swift 150 aküsü neresınde bulunmakdadır sımdıden tesekkur ederım

Motorunun içindeki benzini komple boşalt ve karbiratörün tahliyesinden içindeki benzinide boşalt sonra yeni benzini koy ve çalıştırmak için ayak marşına bas, kolay gelsin..

motorunun aküsü sağ diz kısmındaki yan grenaj altındadır,
motorunun deposundakı benzını boşalt,
Benzın hortumu deponun sol dız hizanda olur deponun altında benzın muslugundan cıkıs alır,
oradan hortumu suk ve ıcındekı benzını boş damacana veya pet şişeye çek,
sonra karbüratörün en altında bir çıkıntı vardır ucunda hortum olan,
o cıkıntının ust kısmında duz tornavıdalı vıdayı gevset benzın oradanda aksın,
koy yenı benzını depona,
muslugu ac benzın gelsın,
sonra tak benzın hortumunu,
ac benzını,dolu akünü bağla veya bır aractan takvıye al,
Çek jikleyi bas marşa çalışsın,,,

Geçmiş olsun.....

Depodaki benzini nasil bosaltacagim diye dusunmus olabilirsin. Karburatorun en altinda bir vida var. duz tornavida ile aciliyor. Onu ac benzin geldigini goreceksin. Bitene kadar aksin sonra geri sik vidayi

Serkan abi yazmis zaten :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar