piyasadaki çin mallarının hepsi aynı kontağı kullanıyor.renklerini vermeyim.4 veya 6 kablo oluyor içinden ikisi kontak. 2 kablo birbirine bağla N ışığı yandı bas marşa veya kickstarta iş tamam.hırsız acemiyse cebinde hazır soketle gezer farın altında olur genelde soketi söker elindekini takar .direksiyonuda peglerden destek alarak kırıyor nasıl kırılıyor anlamadım ben 85 kiloyum kıramadım(kendi motorumda) 60kg p.ç kırıyor ama bu dediğim 125cc kuba, asya- cuplar ve aynı kontağı kullanan motorlar için geçerli.motosiklet hırsızlıklarının yarısı siz motoru parkettikten sonraki 30 dakikada oluyor.bu da demek oluyor ki motoru parkederken izlenip izlenmediğinizi kontrol etmeniz gerekiyor diğer yarısı ise gece yarısı 01.00 den 04:30 a kadar (sabah ezanına kadar)
peki ne yapıabilir
1.motosikleti bir dağda bıraktığınızı var sayalım hırsızın onla 20 dakika uğraşacağı kadar zaman kaybı oluşturacak kilit sistemi geliştirin
2.garajınız yoksa sokak lambasının motoru ve yanına gelenleri gösterecek kadar şiddette ışıttığı bir yere park edin
3.yapılacak şekildeyse sadece sizin veya takanın yerini bildiği 2.bir kontak(düğme takın)basit olarak bobine gelen 12v kabloya takılabilir teknojisi farklı motorlar hakkında bu geçerli olmayabilir bi danışın ama kuba asya cuplarda sorunsuz işe yarar
4.motorunuzun üzerinde ruhsat değerli evrak bırakmayın
5.Motosikletinizin geri gelmesini o p.çin de ceza almasını istiyorsanız ki istemeyen olmaz( neden imalı yazdın derseniz özelden gelin )MOTOSİKLETİNİZİ VE HERHANGİ BİR ŞEKİLDE YANINA YAKLAŞAN KURCALAYANLARIN TİPİNİ BOYUNU POSUNU (GİYDİĞİ AYAKKABIYA KADARKİ GENELDE SPOR AYAKKABI GİYERLER) SAÇININ ŞEKLİNİ VE YÜZÜNÜ GÖSTERECEK KADAR NET GECE GÖRÜŞ SİSTEMLİ KAMERA TAKIN TAKTIRIN neden bağırıyorsun demeyin kamera olmassa motorun geri gelme şansı az çünkü.kamera takılı olursa eşkali tipi bile yeterli çünkü bu işi yapan tayfa hep aynı tayfadır kendini bir kere göstermesi yeterlidir.15-25 yaş arasıdır.15-20 yaş aralığının eli çok hızlıdır.hırsız varsa teknolojide var arkadaşlar gece görüşlü sistemler artık çok pahalı değil.bir de motosikletiniz kurcalanmış ama hala yerindeyse hiçbir yerine dokunmayın polis çağırın
http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/2-adet-36led-gece-goruslu-kamera-seti-d13-68276374
.bir de motosikletiniz kurcalanmış ama hala yerindeyse hiçbir yerine dokunmayın polis çağırın
---------- Post added at 13:08 ---------- Previous post was at 12:54 ----------
Bir şey düşündüm ama gerçek hayatta varmı bilmiyorum
Mesela alarm takdırdık diyelim alarm çaldığında hem motosikletin üstündeki alarm çalacak hemde cebimizde bulunan bir cihaz alarm çaldığını haber verecek varmı öyle bi dünya :sunny:
var kuyumcular kullanıyor kaç tl bilmiyorum