arkadaşlar motorsiklet çalınmaması için en caydırıcı önlem nedir?

Dostum Resmen Konuyu Hortlatmışsın sorunun cevabına gelince ever alarm Caydırıcı Olabilir ama sadece alarmla kalmayın Disk Kilidi-Zincir Önlem alınmasında yarar vardır zinciride hem tekerlekten hemde şaseden bağlanması lazım

Motosikleti
CBR650R , Activa125, Sh125
yenisini açıcaktım kıyamadım :) ...gün içinde yine zincir disk kilidi tak diyosun.. Akşamları garajda ama şu kilit v.s olayları yüzünden çıkartmıyorum dişarı ... Alarm + disk kilidi + zincir gün içerisinde 2-3 saatlik parklarda kötü niyetllileri caydırır inşallah .. eski motorumda kinguard 2 mt halat kilit kullanıyodum işe yarar mı ?

Kardeşim, köpek möpek hava civa.
İşim gücüm yok bir de köpek mi besleyeceğim?
Ayrıca MrColl'un dediği de doğru, köpeğe zehirli kıyma atarlar, köpek ölür, motor gider.

Ben, minübüse 3.000-YTL verdim, içinde yapılacak düzenleme ve noter+trafik tescil 4.000-YTL gidecek, ama kulağım dinç olacak.

Hiç olmazsa minübüs çalmak motor çalmaktan daha zor.

Bu arada motoru, minübüsün içinde de olsa gene kilitleyeceğim ve yan taraflara sabitleyeceğim.

Minibüsünüz hayırlı olsun ama 3000 tl ye alınan minibüsü içinde motoru gören bir hırsızın çalması ne kadar zor olur merakımdan soruyorum.
Motorun yanında minibüs hediyesi olmasın :)

ben 2 tane amele tutup çatıya koymayı düşünüyorum çalınmasın diye ayda bir indirir binerim o kadar korkuyorum bu Antalya'da çok çalıyorlar :pale:

En İyisi Grade 80 Zincirdir ondan başka Zincir tanımam Makas Bile Kesemez onu Bulabiliyorsan Ondan Kullanlar Her Yerdede Satılmaz o

çeilk zincir + asma kilit işini ben de düşünüyorum. acaba asma kilit olarak ne almalı?

zıncır dedınızde aklıma bırsey geldı :) bısıkletımı o zıncrlerın daha ıncesıyle kılıtlemıstım sabah cok guzel bı manzara vardı :santa: on tekerı dırege baglı bır sekılde duruyordu:cat: ama gerı kalan kısmı yoktu :sunny::salut:

çeilk zincir + asma kilit işini ben de düşünüyorum. acaba asma kilit olarak ne almalı?

Arkadaşlar yorumların çoğunu okudum ve size bir önerim var siz yine yakın alarmlı disk kilidini ve zinciri zinciride ALARMLI ASMA KİLİT ile kilitleyin sallandığında filan cuv cuv cuv diye bayağı yüksek ses çıkarıyor bu da hırsızın yusuf yusuf etmesine yeter http://www.indirdik.com/Alarmli-Asma-Kilit-110-Desibel-Ses buda alabileceğiniz linki

Hırsızlık konusuna gelince valla bizim burada motosikletim - arabam çalındı diyen adam görmedim hele bizim kapının önünde arora bi motosiklet var adam motorun üzerine pike tarzı örtü örtüyor üzerine de daş koyuyor daha o örtüyü bile almadılar 1 aydır filan üzerinde motorun direksiyon kilidini bile kitlememiş halada kapının önünde hem bide saat 8- 9 dan sonra o motorun olduğu yer tamamen arabayla çevreleniyor zaten bizim evin ora duvar sonra 10 - 15 mt kare boşluk var arabalarda oraya park ediyor zaten yani ben motorumu aldığımda çokta dert edinmem gerekmiyor en fazla bi zincir o da ipini koparan eline alıp debriyajı kökleyip yokuş aşağı kendini salmasın diye :cherry:

Selenin altına plastik patlayıcı yerleştirip hırsız motora binip çalıştırdıktan bir süre sonra patlatılarak hırsız etkisiz hale getirilir :queen:

Selenin altına plastik patlayıcı yerleştirip hırsız motora binip çalıştırdıktan bir süre sonra patlatılarak hırsız etkisiz hale getirilir :queen:

mengu kardeşim senin bu sözlerine bayılıyom valla ne düşünerek okuyon ne çıkıyo ama düşündümmüde çokta mantıksız değil tabi motorunu heba edecek kadar varlıklı isen. ben ne diyom ya uykusuzluktan bu hep hepinize iyi geceler :cherry:

Ben İNGİLTERE'DEN takip cihazı almıstım.GOOGLE EARTH üzerinden gittiğin yerler belli oluyor fiyatı 730€ civarındaydı.Motorun kuyruk altına takılabilir çalınsa bile parçalanana kadar buluna bilir.10 saniyede bir sinyal kaydediyor.BREAKİNG BAD dizisinin bir bölümünde böyle birşey vardı.Mıknatıs tarafı biraz zayıf çok sert rampadan geçerken düşebilir ama bunun içinde 4x dedikleri bir sistem kullanıyorlar düşmüyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben motorumu ispark yeraltı kapalı otoparka bırakıyorum aylık 50tl abonman parası öduyorum . motorum çalınırsa hesabını kim vericek isparkmı? çünkü herhangi bi sözleşme imzalanmadı sadece ruhsat kimlik verip kayıdımı yaptılar.birde giriş kartı verdiler.

benim bi fikrim var coluğun çocuğun zor ulaşa bilecekleri yere park edip motorın belli noktasından elektirik vermek :D

kesin çözüm

Forumda biri yaptırdığı zincirin fotoğraflarını paylaşmıştı. Kısaca konteyner taşımada kullanılan zincirler ve kafam kadar çelik asma kilit kullanıp dışına bez diktirmişti arkadaş. Hırsız en fazla demir makasıyla bi girişir, kesemeyince bırakır olan ağzı körelen makasa olur :)

Ben çevredeki apartmanların kameralarına güveniyorum. Tabi birde yatak odasının demir parmaklıklarına bağladığım zincire ve disk kilidine :) Birde önüne park eden araçlar bi hayli caydırıcı oluyor. Sabah ben bile üşeniyorum motoru ordan çıkarmaya :D

Bir şey düşündüm ama gerçek hayatta varmı bilmiyorum

Mesela alarm takdırdık diyelim alarm çaldığında hem motosikletin üstündeki alarm çalacak hemde cebimizde bulunan bir cihaz alarm çaldığını haber verecek varmı öyle bi dünya :sunny:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar