Arkadaşlar Lütfen Dikkatttt...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Piyasada herkesin bildiği üzere çin malı motorlar fazlasıyla arttı, bu artışa rağmen maalesef yedek parça gelmemekte ithalatçılar gelen motorları parçalayarak servislere bunları yedek parça olarak daha yüksek maliyete vermekteler, geçen bir ortamda konuşulurken kulak misafiri oldum. Motorları aldığınız satıcılar servislerinde parça sıkıntısı yaşadıkları için hırsızlarla ortak çalışıp motorları bir süre sonra çaldırıyor ve parça olarak kullanıyorlarmış lütfen her türlü güvenlik önlemlerinizi almayı unutmayın...

Buna organize suç denir. Böyle bir işe hiçbir adi hırsız girmez. Onlarda bilirki yakalandılar mı bir daha kodesten hayatta çıkamazlar. Motorları çalanlar genelde bildiğim adi suçlulardır. Böyle komplike bir olaya karışan bir bayi servis filan olması çok zor. Eğer bildiğin bir şey varsa hemen Organize suçlar kaçakcılık masasına başvur. Öyle karakolda ki polise filan değil. Bir ay filande bekleme sonuçlanmasını. En az 3 ay sonra alırlar hepsini.

Mondial öyle değil diye biliyorum katalogların üzerindede bol yedek barça yazıyor

Arkadaşlar çinli olmayan motorlar belli.Türk adı altında satılan motorlarda çinde yapılan motorlar :silent: .Ancak biraz araştırırsanız çindeki bazı modellerin işçilik ve kalite namına yapıldığını göreceksiniz.Ama kullanıcalar ÇİN damgası vuruyor.Sen nerden biliyorsun diosan mondial ın müdürü tanıdığımız.Merak eden varsa sorsun cevaplıyım.Mondial nasıl üretiliyor neden ucuz vs vs...

Hırsızlık olayı da ilginç.Hatta saçma.Yok yok saçma sapan bişi abi bu.yuh diorum başka bişi demiorum:farao:

Valla bende çok zannetmiyorum bunu ortaköyde bankta oturuyodum yanımdaki iki kişi konuşuyorlardı. Ama olurya burası türkiye ne olur ne olmaz....

vipseyahat' Alıntı:
Piyasada herkesin bildiği üzere çin malı motorlar fazlasıyla arttı, bu artışa rağmen maalesef yedek parça gelmemekte ithalatçılar gelen motorları parçalayarak servislere bunları yedek parça olarak daha yüksek maliyete vermekteler, geçen bir ortamda konuşulurken kulak misafiri oldum. Motorları aldığınız satıcılar servislerinde parça sıkıntısı yaşadıkları için hırsızlarla ortak çalışıp motorları bir süre sonra çaldırıyor ve parça olarak kullanıyorlarmış lütfen her türlü güvenlik önlemlerinizi almayı unutmayın...

bu düpedüz terbiyesizlik yav adamlar ithalatcılar okadar ınsan çalıştırıyorlar veya okadar para bağlıyorlar işlerini güçlerini bırakıp hırsızlarla işbirliği yapıyorlar öylemı??
bunu telffuz etmek bile saçmalık

bence olabılır
ama olmayadabılır:queen:
bıde turk motorları dedıımız bırcok motoru cınlıler uretıyo
ıstersenız ınternet sıtesıne bı bakın
bulunca sıteyıde solıcem

bence arkadas nereden duyduysa asılsız bir haber boyle bir olay olsa ve ortaya çıksa o firmanın profili yerin dibine batar

olur abi bunlardan korkulur dergilerde çıkıyo asya motor 3S uygulaması servis bol yedek parça falan fistan adamlar yağını değiştiriyo o kadar söylüyorum 50 kere söyledim heryerini kontrolden geçirin km saati kopmuş onu bile dedim yapmamışlar unutmuş yok çok işim war bunlar adam değiller ama aldık işte mecbur servise gidiyoz alıcaksın honda yada yamaha bakcan keyfine...

valla burası bizim memleket her an her şey olabilir eşeği salam kazığa balamak lazım

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
SAKAL' Alıntı:
Mondial öyle değil diye biliyorum katalogların üzerindede bol yedek barça yazıyor

ee heralde yani
adam kalkıp kataloğun üstüne "yedek parçalar gelmiyor, sıkıntı içindeyiz" mi yazacak...

yok arkadaslar bole seylerın olacagını zannetmem daha dogrusu bayıler boyle bır sey yaptırmaya cesaret edemezler zaten cın mallarının cogunun parcalarıda artık ulkemızde mevcut bır ıkı gunde gelıyor en fazla, bence en fazla olsa olsa calıntı mal alıp satan kısıler olabılır bunun ıcıne bayıler degıl ama servıslerde ortak olmus olabılır ama zor :farao:

burik' Alıntı:
olur abi bunlardan korkulur dergilerde çıkıyo asya motor 3S uygulaması servis bol yedek parça falan fistan adamlar yağını değiştiriyo o kadar söylüyorum 50 kere söyledim heryerini kontrolden geçirin km saati kopmuş onu bile dedim yapmamışlar unutmuş yok çok işim war bunlar adam değiller ama aldık işte mecbur servise gidiyoz alıcaksın honda yada yamaha bakcan keyfine...
asya 3s olayı hikaye. bizim burada asya bayisi var, tabelada servis ve yedek parça yazıyor. satış yazmıyor. ancak satış var, yedek parça ve servis olayı yok. yani tıraşşş.

vipseyahat' Alıntı:
bunu ortaköyde bankta oturuyodum yanımdaki iki kişi konuşuyorlardı
sen de inandın, gelip topik açtın, ve milleti masum insanlara karşı kışkırtıyorsun.
ne diyelim...
bravo...
en üstteki yazın dolayısıyla, çin malı satan bir bayi, hakkında yasal işlem başlatabilir. haberin olsun...:bounce:

İsmi bende saklı 3 markanın farklı modellerini kullanan motorcular Kanuni servisine gidip parça temin etmek için girişimde bulundular... Arkadaşım Kanuni bayisi... Allahtan adamlarda kasılma yok, o çinli marka kullanıcılarını servise yönlendirdiler... Zaten halka açık kataolog siteleri var ve ürün kodları resimleriyle fiyatlarıyla sitede yer alıyor... Aklınızda bulunsun... Parça ihtiyacı olanlara duyurulur... :p

arkadaşın dediği oaly olabilir neden olmasın şu anda çinden motor getiren onlarca firma var hepside birbirinina aynı motorları getiriyorlar bir iki aksesuar ekleyip farklı adlar altında satıyorlar.

bence arkadaşın burda kast ettiği modeller firmarlar yada mondial asya kanunui değil böyle firmalr zaten dünya devi tenezzül etmezler mondialin arkasında uğur gibi dünya devi bir firma var uğur u küçümsemeyien arkadaşlar uğur bu gün askeriye dahil olmak üzere yurt dışında da pek çok yere soğutucu zaten dünya devi bir firma böyle bir firma böyle bir şeye tenezzül edermi. kanuni deseniz gene öyle asya deseniz gene öyle. bu firmaların parasal açıdan bir sıkıntısı yok bir kere maddi yönleri sağlam.

sanırım arkadaş ne üdüğü belirsiz kimlerin getirttiği belirsiz motorlar firmalar yani distiribütörler var onları kast ediyordur. çünkü çoğu firmanın henüz daha internette sitesi yoksitesi olanın bayisi yok adamlara bakıyorsun kahvaltıcı ahmet efendi yi bayii yapmışlar kahvaltıcıyı bayi yapan adam arkadaşın dediğinide yapar.niye yapmasın bir bakıyosunuz distiribütör çıkıyor bilmemne firması adamların geçmişi yok kim oldukları belli değil ama iddalı iddalı konuşuyorlar.
geçenlerde bir amrka duydum çinmalı gene kanuni seyhan kopyası xhuang mı xhong mu ne kim getirtiyor bunu dedim bilmiyoruz dediler :) yakında bruce lee van damme adı altında da yeni firmalar türerse şaşırmam :p

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar