Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var plaka işlemi için bir kaç soru

Merhaba arkadaşlar Allah izin verirse aranıza katılıcam ve bu motor konusunda mantıklı düşünememeye başladım ben motorumu seçtim beğendim aldım ailemle beraber aldım ailem herşeyi biliyo hatta motor babamın üstüne :)

Ben motora plaka çıkarıcam pazartesi günü sigortasını yapıcam ve plaka işlemlerine başlamak istiyorum. Plaka için oturduğum ilçedeki ilçe emniyet müdürlüğünden randevu almam gerektiğini biliyorum fakat işlem sıralarını hiç bilmiyorum. Bana tüm adımları açık ve net bir şekilde söylermisiniz bir çok yerde okudum fakat açıkcası tam anlamadım hangi siteden randevu alacağımı bile bilmiyorum yardım ederseniz çok sevinirim bu arada ilk motorum özenerek seçtim ve şimdiden motorumh çok seviyorum yardım ederseniz çok sevinirim

Çok basit,işlem sırası yok,
İnternetten randevu alacaksınız gece 12 de almaya çalışın,simdi almak isterseniz
10gün sonrasına alırsınız.
Aracı aldığınızda size verilen belgeleri yanınızda götürmeyi unutmayın.
Bir kaç fotokopi ve resimde olacaktı ona da bakarsınız netten.

http://e-randevu.istanbul.pol.tr/randevuApp/

Buradaki adımları izleyip; trafik tescil işlemleri, yeni kayıt işlemleri, nüfus sisteminde kayıtlı ilçe hangisi ise onun seçimi sonrasında bilgilerinizi girip ortaya çıkan randevu kağıdının çıktısını alın. Onun üzerinde gerekli belgeler liste olarak var.

Burada dikkat etmeniz gereken konu, fatura babanızın üzerine ise onun kayıtlı olduğu adres geçerli olur. Aynı evde oturuyorsanız yine aynı ilçe emniyet olur elbette.

Lakin işlemleri yapabilmeniz için ya babanızın da sizinle gelmesi, ya da noterden sizin üzerinize "adıma araç kayıt işlemi yapabilir" biçiminde vekalet vermesi gerekir. Bu da yaklaşık 60-70 liradır.

Daha 2 gün önce bu işlemleri yapmış biri olarak yazayım.

1. Öncelikle sigortanı şasi ve motor no'ya yaptıracaksın.
  2. Bayinin sana sağladığı tüm belgelerin eksiksiz olacak, ÖTV faturası, uygunluk belgesi, fatura, bayi sertifikası vs.
  3. Şoförler odasına gidip Motorlu Araç Tescil Dosyası ve 2 adet Ek-1 alacaksın (4 TL, nakit kabul etmiyorlar).
  4. Ek-1'i bilgisayar yardımıyla dolduracaksın, kendin yapabileceğin bir iş değil genelde orada yapacak birilerini bulursun ya da seni yönlendirirler (10-20TL işçilik). Bu mübaşir arkadaş herşeyi hazırlayıp kimlik fotokopinle dosyana ekliyor.
  5. Randevusunu daha önce aldığın (bizim burdaki randevuyu pek takmadı) emniyet müdürlüğünün Yeni Tescil İşlemlerin'e gidip dosyanı vereceksin, oradaki memur bey herşeyi kontrol edecek ve işlemlerini yapacak. Yeni ruhsat için 190TL ödüyorsun, bana işlemler tamamlanır tanımlanmaz ruhsatı verdiler (10-15 dakika sürdü), eskiden 3 gün sonra veriliyormuş. Senden ellerinde seri varsa plaka seçmeni isteyecekler ve plakayı bastırman için bir kağıt verecekler.
  6. Bu plaka kağıdını tekrar şoförler odasına getireceksin ve burada sana 15 TL karşılığı plaka sacı verecekler ve seni şoförler odasının plaka atölyesine yönlendirecekler.
  7. Sacını alıp gidip atölyede plakanı bastıracaksın.
  8. Plaka basıldıktan sonra tekrar şoförler odasına gidip mühür vurduracaksın.
  9. Bu aşamada artık ruhsatın da plakan da oluyor, sigortayı yaptırdığın acentaya gidip şasi ve motor no ya yapılmış olan sigortanı plakaya çevirttireceksin.

Hayırlı olsun artık resmi olarak aracını kullanabilirsin.

Son düzenleme:
Bazı yerler boş oluyor. Ben alırken randevu 15 gün sonraya geliyordu ama gittim baktım boş ortalık. Yaptılar işlemleri.
İşiniz gücünüz yoksa erken saatte gidip bir bakın.

Yarın sansimi deniim ozaman 30una aldim randevuyu 2. Saradaymisim bide skinti yok yani :) cok saol :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar