Hepsi deneyimlendikçe ortadan kalkacaktır
sinyali açık unutmamak için sesli sinyal flaşörü var sinyal veriyosun kapatana kadar bib bib ötüyor bu arada aynaları sadece sollama falan yapıcan zaman kullan yoksa heycan yaparsın
Enteresan bir fikirmişgöstergeye naylon geçir alttan
Her iki önerinizi de yapacağım. Teşekkür ederim. Bir miktar kişisel eğitimle sizce direk GS2 eğitimi alsam mantıklı olur mu?1-OMM yayını Motosiklet Yol Sanatı kitabını alıp okuyun,
2-Mutlaka en kısa sürede eğitim alın, GIS de olur Honda da, ama özellikle Honda Güvenli Sürüş 2 sonrası kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz.
Arkadaşlar muhtemelen tüm sorularını cevaplamıştır ama okumadım. Ben tek tek cevaplıyım kendimce doğru düşündüklerimi
1- Motosiklet sürücüleri her kendinde her hakkı görüyor ve diğer araç sürücülerini de hep haksız görüyor. Bu nedenle diğer araçların yağtığı her hareketi üstüne kırma, sıkıştırma olarak adlandırıyor ve öyle algılıyorlar. Sıkıştırmayan araçlar yok değil ancak arkadan sana yaklaşan her aracı sıkıştırıyormuş gibi düşünmenin sebebi, forum vb kanalar nedeniyle bilinç altında böyle yer etmesi. Sen bulunduğu şeride hakim ol yeter. Arkadan gelen bir araç gördün mü, şerit çizgisine doğru kayma. Yoksa sıkıştırma amacı olmadan, bulunduğun şeritten sollarlar seni. Ve bu da daha çok tedirgin olmana sebep olur. Baktın korna selektör yapıyor rahatsız ediyor, o zaman inatlaşma ve yol ver.
2- Sıkışık trafikte düşük viteste gitmeye özen göster. En azından şimdilik. Yakıtını ve motorun sıcaklığını artırırsın ancak düşük viteste gidip stop etmekten daha iyidir. Ayrıca yarım debriyaja alış. İstanbul trafiğinin olmazsa olmazıdır yarım debriyaj. Az gaz, kavrama noktasının başlarında sabit tutulan debriyaj manetiyle bu iş çözülür.
3- Eldivene yapacak bir şey yok. Yaz geldiği için biraz daha ince yapılı bir eldiven kullanabilirsin sadece. Bir süre sonra eldivensiz kullanamadığını fark edeceksin
4- 5 yıldır her gün motor üstünde olmama rağmen, ben de sinyali hala açık unutuyorum
5- Eagle eye veya angel eye denen farların görünürlüğünü artıracağını pek düşünmüyorum. Xenon farın daha çok iş göreceği kanısındayım. Veya sis farı da tercih edebilirsin. Sis farı taktığında farların genişleyeceğinden dolayı, önündeki araçlar aynaya baktığı zaman araba geliyor gibi algılayabilir
sinyali açık unutmamak için sesli sinyal flaşörü var sinyal veriyosun kapatana kadar bib bib ötüyor bu arada aynaları sadece sollama falan yapıcan zaman kullan yoksa heycan yaparsın
Temel Eğitim alacaksanız Honda'yı öneririm. Temel eğitim aldıktan sonra. GİS'ten kendi motorunuzla bir Hakimiyet eğitimi, bir de Yol Eğitimi patlatırsanız size çok şey katar.
@hayabussa Kask konusunda (rüzgar sesi) Arai nasıl?
@ruthsims +1
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:29 ----------
Hakimiyet ve yol eğitimleri için Rahmi hoca nasıl? Temel eğitim için Honda GS2'ye kaydoldum.
Merhabalar,
Motosiklet kullanmaya yeni başladım. Kapalı alanlarda pratik yapıyorum ancak keşke o alanlara ulaşana kadar trafiğe çıkmak zorunda kalmasaydım. Düz/yokuş vb. yollarda gitmekte, vites arttırmakta/azaltmakta sıkıntı yaşamaıyorum. Ancak birkaç konuda sizlerden bilgi/destek rica ediyorum.
1. Arkadan gelen araçları aralıklarla aynadan takip ediyorum. Ancak (muhtemelen dinlediğim hikayelerden ötürü) beni sıkıştırıyor, çok yaklaşıyor hissine kapılıyor ve endişeleniyorum. Normal olmadığı kesin ancak üstünden gelmenin bir yolu var mıdır?
2. Sıkışan trafikte özellikle düşük devirlerde sıkıntı yaşıyorum. Tahminim her insan gibi beynim ancak bir şeye odaklanabiliyor ve henüz vites, debriyaj, sinyal vb. refleks haline dönüşmediğinden daha çok önümdeki/arkamdaki/yanımdaki araçlara odaklanıyorum ve motor ya stop ediyor ya da sert frenliyorum vs. Çözüm için bir fikriniz var mı yoksa sadece tecrübe mi gerekiyor?
3. Eldivenle sinyalleri kullanmakta çok zorlanıyorum. Özellikle sağ sinyal sıkıntılı oluyor.
4. Sinyal verdikten sonra sıkça açık unutuyorum. Bu da sadece tecrübeye mi bağlıdır?
5. Görünürlüğümü arttırmak için motorun önüne eagle eye takmayı düşünüyorum. Buna bir engel var mı, sıkıntı yaratıyorlar mı?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. Syg.