Yardım için herkese tekarar teşekkür edeyim...
Hızlı bi şekilde hararetimle konuya giriyorum bugun öğlen indirdim tekeri ne var ne yok söktüm ama keşke sökmeden önce hayat2teker'in paylaştığı resmi görseydim sanki banada içinde bi parça eksik geldi birde içinde alakasız birşey buldum.
Şimdi nerden başlasam bilemiyorum ilk önce mil yağsız kalmış kup kuruydu bu da demek oluyorki 2 ay once rulmanları değiştirdğimde usta gram yag surmemiş.
sökmeye devam edelimyere bi kaç somon düştü biri sağdan biri soldan, biri uzun biri kısa somun aldım kenara koydum,
dişliyi kampanayı cıkardım.
dişliyi cıkardıgımda önüme birşey düştü ne olduğunu ilk başta çıkaramadım bilezik gibi birşey ama ortası su yanı dış çapı su kanalı gibi birşeydi bu hemen beyin fırtınası yaparak bunun burda neişi olduğunu düşündüm ve aklıma bunun paraçalara ayrılmış bir rulman olduğu yani bilyaları sökülmüş üst kısmı sökülmüş sadece iç taraftaki daire olan bilezik kalmış
ve hemen sonunda aynı boyutta metal pull çıktı bunlarıda koydum kenara sonra tekerleğin içinde keçnin altında bir plastik parçası aynı keçe gibi ama yırtılmış ve altında ince bi yay oda kopmuş orda öle dolanıyorlar,
hemen üstteki keçeyi söktüm altındaki de keçeymiş üst üstüste iki keçe koyulmuşş ve tulmana yakın olan keçe parçalanmış yayıda rulmana sürtüyor ve size söylediğim o gıcırdama sesi de hani diyordum ya plastiğin biyere sürtme sesi var diye işte bu patlayan keçe büyük ihtimal mile sürtüyordu.
keçeleri söktüm patlayan keçeyi çıkardım tek birtane keçeyi taktım heryerini yağladım sonra tekerimile sokup askıya alıp çevirmeye başladım ses gelecekmi rulmanlardan dıye uguldu yapacakmı diye gram ses yok birde teker durmuyor açıldı yanı rulmanlar sağlam rulmanlarda turkey yazıyordu turk firmasına ait ama markasını göremedim
şimdi sıra geldi toplamaya dişliyle teker arasından cıkan bu kırık rulmanı takmadım çunki kırılmış bi rulman fazladan koyulmuş diye düşündüğümden dolayı koymadım bu şekilde topladım
ve motor nasıl akıyor ama ben böyle serilik göremedim problem şimdilik kısa vadede çözüldü ama şimdi yukardaki resmi görünce aklıma takıldı tekeri tekrar sökecem ve bu organlardan eksik olan varmı yokmu onu araştıracam tahminimce bir rulman eksik oldu gibi yada herşey yerli yerinde
hee aklıma geldi tekerleğin içindeki rulmanlara bakarken şey gördüm sanki delikler fit bi şekilde değildi yani tek bi parça gibi durmuyordu delikler rulmanlar sağlı sollu rulmanlar eşit duruyor ortadaki boşluk bi tarafı aşagıda bi tarafı delıkten yukarda bu normal mi yoksa takılan rulman uygun değil mi
son olarak da rulmanlar kapalı rulman ama nasıl kapalı robocop gibi kapalı heryeri metalden değişik şekil birşey yani

kısacası kapakları metalden
3-4 km yol yaptım şimdi işe gelirken sıkııntı yok gibi ama tekere biraz gres değmiş biraz yoldu vırazjlarda yamulttu beni :mrgreen: