Arka teker zikzak çiziyor ve önden dişliden ses geliyor V2 videolu

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Zincirin altındaki plastik kızağı kontrol edermisin.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Aks hizası doğru mu ? Kamera açısından olabilir ama sanırım sağ-sol hizası da yanlış arka tekerin. Bu swingarm ile ön dişli arasında kalan arka maşa üstündeki lastiğe sürtüyor gibi geliyor. Ancak arka teker rulman bilyesinde de olabilir diye düşünüyorum. Ses bir aşınma sesi ve zikzak problemi demişsiniz. Muhtemelen arka teker bilyesini dağıttınız. Yerinizde olsaydım ya çok yavaş ( Şehir içinde ve otobanda tehlikeli olabilir) yada çekici ile direk servise giderdim. Eğer servisin fiyatından tereddüt ediyorsanız bir eksper veyahut butik çalışan servislere de başvurabilirsiniz.

Bu şekilde kesinlikle kullanmazdım. Geçmiş olsun.

VIDEO linki

Videoyu inceler misiniz
Arka teker rulmanlarından olabilir , motosikleti ittirirken zincirden mi tekerden mi geldiğini anlarsınız gaz vererek hem motor hem egzoz sesinden nereden geldiğini biraz anlamanız zorlaşır. Ben rulmanlar yüzünden kaza yapıyordum sağa sola dönüşlerde debriyajı biraz erken bırakırsan direkt teker bağımsızlığını ilan edip kendini daha çok sağa veya sola atıyor. Motosikleti aldığımda rulmanlardan ses geliyordu eskimiştir diyip çok takılmadım ama bozuk yollarda vs. gidince iyice dağılmış yağmurlu havada sıcak ve iyi bir marka lastiği kaydırmayı başardı.

Motosikleti
RKS TNT 202
Cevaplar icin cok tesekkur ederim. Ustaya goturdum motorun icindeki disliden geldigini soyledi. Sikinti olmaz dedi. Motor Rks

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar