Arka teker sekiz çiziyor (daire çiziyor yalpalıyor vb...)

Motorum lifan tay 100. 2 hafta önce tekerim patladı arka teker bi motorcuya yakındım götürdüm değiştirttim değiştikten sonra sanki motorun üstündeyken arka teker havası inikmiş gibi dönüşlerde rahat dönemiom sanki arka sağa sola kayıyo gibi oluyor. sekiz çizio sanki arka arkamda biri yokken tek başımayken motorda özellikle arka taraf amartisörler sağa sola kayıyo sanki değiişik bişey oldu tekeri takarken falan bi hatamı yaptı ki motorcu jantlar ÇELİK

Motor dersinde söylemişlerdi tekerin bişey ayarı bozulmuş hatırlayamadım adını

Yarın bi servise götürcem bakalm rulmansa kaç para tutar ki yaklaşık lifan cup

Bendede aynı sorun ön tekerde var. lastik patlamıştı lastiği söküp motorcuya götürdüm. Yama yapmıyormuş bende eli bükllüm yeni içlastik aldım taktı onu sonra bende motora taktım lastiği. giderken ön sallıyor aşağıya yukarıya doğru jannta yamukluk yok ama lastiğin yanaklarına bakıyorum bi yeri fazla içerde bi yeri dışında sanki içlastik orantısız şişmiş gibi.. böyle bişey olabilirmi acaba ?

Bendede aynı sorun ön tekerde var. lastik patlamıştı lastiği söküp motorcuya götürdüm. Yama yapmıyormuş bende eli bükllüm yeni içlastik aldım taktı onu sonra bende motora taktım lastiği. giderken ön sallıyor aşağıya yukarıya doğru jannta yamukluk yok ama lastiğin yanaklarına bakıyorum bi yeri fazla içerde bi yeri dışında sanki içlastik orantısız şişmiş gibi.. böyle bişey olabilirmi acaba ?
iç lastiğin orantısız şişme şansı yokta eğer aynı ölçülerde ise
dış lastiğin yanak yapmış gibi değişmesi lazım

iç lastiğin orantısız şişme şansı yokta eğer aynı ölçülerde ise
dış lastiğin yanak yapmış gibi değişmesi lazım

yanak yapmışsa değiştirilmeli ama bence arkadaş lastiği janta tam oturtamamış, bir kaba (kola şişesinin yarısını keserek yapabilirsin) sıvı sabun ya da deterjan koy, su ile güzel bi köpük yap ve lastiğin kenarına (janta oturan kısma) sür, şambriyeli ve lastiği taktıktan sonra bir kaç kez hava bas ve tekrar indir, yanaklar eşit olarak oturduğunda da lastiğin üzerinde yazan basınç değeri kadar havayı bas, sonra yola devam...

EsesLifan'ın soruna gelince; önce rulmanları kontrol et, sonra arka jantın içinde eksik burç var mı bir bak, başıma geldi bir keresinde; usta(!) unutmuş takmayı, debriyajı bırakınca arka dişli "alın beni burdan" diye bağırıyordu :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar