Arka lastikte çatlak var yardım

ihs

Merhabalar regal raptor daytona 250 motorum var ,bugün bir tamirciye gittim ufak bi ayar icin adam arka lastikteki boylu boyunca olan çatlağı görünce baya bir şaşırdı ve çok tehlikeli olduğunu böyle sürmemem gerektiğini söyledi fakat başka bir usta hic bisey olmaz ondan demişti sizce bi risk teşkil eder mi?
ayrıca ön lastik de cok kötü dedi onu da değiştirmem gerekirmiş… ne düşünüyorsunuz?

https://www.hizliresim.com/sr7s8bu

https://www.hizliresim.com/g670qd8

Lastiğinizin selası okunmuş. Allah korusun, başınıza kaza bela bir iş gelmeden değiştirmenizi öneririm.

Lastikler bitmiş.
Lastiklerin yan tarafında hafta ve yıl olarak 4 haneli üretim tarihi de basılıdır, o tarih ne gösteriyor?
Canınızı seviyorsanız hemen değiştirin, lastik konusu şakaya ve ihmale gelmez.

Hocam bu lastikle sürmeyin lastik çok sertleşmiş ve çatlamaya yarılmaya başlamış

ihs

Güzel cevaplarınız icin cok teşekkürler konuyu actıktan sonra mecbur 12-15km arası yol yaptım ve suan evdeyim.lastikleri siparis edip takana kadar sürmeyi düsünmüyorum.ayrıca internetten biraz baktım da bir sürü marka bir sürü model var tavsiye edebileceğiniz bir marka vs. var mı? fiyatı önemli değil.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:08 ----------

Lastikler bitmiş.
Lastiklerin yan tarafında hafta ve yıl olarak 4 haneli üretim tarihi de basılıdır, o tarih ne gösteriyor?
Canınızı seviyorsanız hemen değiştirin, lastik konusu şakaya ve ihmale gelmez.

kusura bakmayın yeni görüyorum bakamadım fakat herkes kullanma diyor tarihi dolmamış olsa da mecbur değiştireceğim artık:)

Güzel cevaplarınız icin cok teşekkürler konuyu actıktan sonra mecbur 12-15km arası yol yaptım ve suan evdeyim.lastikleri siparis edip takana kadar sürmeyi düsünmüyorum.ayrıca internetten biraz baktım da bir sürü marka bir sürü model var tavsiye edebileceğiniz bir marka vs. var mı? fiyatı önemli değil.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:08 ----------

kusura bakmayın yeni görüyorum bakamadım fakat herkes kullanma diyor tarihi dolmamış olsa da mecbur değiştireceğim artık:)

Üretim tarihinden sonra 3 yıl geçtiyse şüphelenip 5 yılda bitmiş saymak lazım. Ama çok yol yapınca bir yılda da bitebilir tabi ki.

İstanbulda buz motor gibi yalnızca motosiklet lastiği üzerine uzman lastikçiler var, öyle bir yere uğrayın, hem sizin motora uygun lastik seçme konusunda tavsiye alırsınız hem de düzgün iş yapıyorlar, söküp takması, balansı vb. sağlam yapılsın, lastik önemli, sizi yolda tutan tek şey, en az frenler kadar önemli bir parça.

Üretim tarihi yeni olmak kaydıyla bütçenize uygun pirelli,anlas,bridgestone gibi markalara bakabilirsiniz

Dişlere paralel açıklıklar çok büyük sıkıntı değil ama kanal içindeki dikine yırtıklar ciddi sıkıntı hocam , sürat yaptığınızda yada motorda iki kişi iken lastik yarım sanayide yere oturur , Allah korusun neler olabileceği o anki hızınıza bağlı..

Bir tamir videosunda görmüştüm, bu tür bir çatlağı japon yapıştırıcısı ile tamir ediyordu. Sonra internette araştırdım gerçekten de japon yapıştırıcısı ile lastik tamiri yapılabiliyormuş. Lastiği değiştirecek maddi durumunuz yoksa idareten yapabilirsiniz.

Bir gün araç ile giderken, önümdeki motorun arka lastiğinin yarıldığını gördüm. Motoru süren genç arkadaşımız koca şeride motoru sığdıramadı. Allahdan arkadaşın gidonu sağlammış. Devirmedi motoru. Gidonu sağlam olmayan başka birisi araçların altında bile kalabilirdi.

böyle kullanma. çatlak lastikle " idare eder " diye, evden 70 km uzaklıkta, orman yolunda viraj çıkışı 90 ile giderken lastik yarıldı. farketmesem belkide hayatıma mal olurdu. pazar günümde zehir oldu saatlerde arkadaşımı bekledim motoru götürmek için. bence değiştirin şakası yok bunun

Araçların gücü, güvenlik önlemleri (abs, cbs, viraj abs, tcs, kalkış desteği vs) ne olursa olsun yola bağlayan tek bir şey vardır, "LASTİK". Bu sebeple şakaya gelmez. Lütfen değiştirin.

Bende cb250r var. Michelin pilot power modelini aldım. Orjinal Dunlop ile 25000 km yaptıktan sonra değiştirdim. Motorun gidisi, yatisi kayda değer bir şekilde değişti. Tavsiye ederim

Lastik kask gibi hayatınızın teminatı, motorda en ufak sıkıntı varsa değişmesi gerekenlerin başındalar.

Bende cb250r var. Michelin pilot power modelini aldım. Orjinal Dunlop ile 25000 km yaptıktan sonra değiştirdim. Motorun gidisi, yatisi kayda değer bir şekilde değişti. Tavsiye ederim

Dunloplar genel anlamda nasıl ? Avrupada çok övüyorlar ama burada işler biraz farklı diyorlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar