Arka Lastik Sekiyor

Merhabalar dün yolda giderken arka lastiğin sanki çakıllı yolda gidiyormuş gibi sektiğini farkettim. Yolun bozuk olabileceğini düşünüp dümdüz bir yola çıktım fakat düz yolda da arka lastik sanki sekiyormuş gibi hissettiriyor. Böyle arkamda yukarı aşağı şekilde bozuk yolda gidiyormuş gibi bir his var. 5 gün hareketsiz garajda beklemişti kısa süre fakat lastiklerde yanak şişme falan var mı diye baktığımda da bir şey göremedim. Başka bakmam gereken bir yer var mı veya ustaya gitmeli miyim ?

Kontrolü için motoru ayaklıktayken yana yatırıp arka tekeri boşa çıkartarak döndürmen gerekiyor bir deneyin anormallik varmı gözlemleyin bu şekilde birşey demek çok zor

Kontrolü için motoru ayaklıktayken yana yatırıp arka tekeri boşa çıkartarak döndürmen gerekiyor bir deneyin anormallik varmı gözlemleyin bu şekilde birşey demek çok zor

Baktım hatta ben göremiyorumdur diye iki kişi baktık bir sıkıntı gözükmüyordu

Lastiğin havasına baktın mı? Havası fazla inmişse gene sıkıntı hissettirebilen. 5gün yattı ve birşey olmaz deme.

Lastiğin havasına baktın mı? Havası fazla inmişse gene sıkıntı hissettirebilen. 5gün yattı ve birşey olmaz deme.

Yok havasına da baktım hani lastikte bir problem de göremediğimden dolayı konuyu açtım çünkü ilk defa böyle bir şey başıma geliyor

Zincir gergisi sağ ve sol aynı hizada mı? Hizada da sorun yoksa lastik basıncını olması gerekenden 10 psi fazla yükleyip, dikkatlice 3-5 km düşük hızlarda kullanıp basınçları tekrar düşürüp deneyin. Düzelmiyorsa aklıma sadece lastik değiştirip denemek kalıyor ki en mantıklısı yetkili serviste denettirmek.

Zincir gergisi sağ ve sol aynı hizada mı? Hizada da sorun yoksa lastik basıncını olması gerekenden 10 psi fazla yükleyip, dikkatlice 3-5 km düşük hızlarda kullanıp basınçları tekrar düşürüp deneyin. Düzelmiyorsa aklıma sadece lastik değiştirip denemek kalıyor ki en mantıklısı yetkili serviste denettirmek.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Arka lastik zaten ömrünü doldurmak üzereydi o zaman yeni lastik alıp olmazsa servise gidiyorum.

Arka jantın yamulmuş da olabilir. Bizim scooter ın yamuk seninkiyle aynı hissi veriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar