arka frenimde sıkıntı var

motoruma ben hariç 2 kişi bindi, ikisi de arka frenimde sıkıntı olduğunu söylediler. bunun üzerine ustaya götürdüm bi baktı sıkıntı yok dedi fakat farkettim arka frena bastığımda lamba yanmıyor ön frende sıkıntı yok ayrıca fren pedalım çok sert.

ve ayrıca motoru öne arkaya itmekte zorlanıyorum sanki arka fren takılı kalmış gibi yani gidişte hiç sıkıntı yok fakat öne arkaya itmek çok zor, ilk başlarda ağır motor diye düşündüğüm için pek takılmamıştım ama şimdi frende sıkıntı var diye düşünmeye başladım.

sıkıntı ne olabilir?

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:23 ----------

motorum kawasaki ninja 250r bu arada, yazmayı unutmuşum.

sıkıntının tanımını nasıl yaptılar ? tutmuyo mu fazla mı tutuyor ? arka tekeri elle çevir akıcı dönüyosa fren sıkmıyodur. Lambanın yanmaması fren müşüründen veya stop lambasından. Lambayla balatanın bi bağlantısı yok.

Motorun arkasını kaldırarak tekeri elle çevir. Döndürebiliyorsan sorun yoktur. Fren pedalının dibine WD40 sıkarak biraz rahat çalışmasını sağlayabilirsin.

Stop lambası hiç mi yanmıyor yoksa sert basınca mı yanıyor. Eğer sert basınca yanıyor az basınca yanmıyorsa müşürün ayarında sorun vardır. Fren pedalının dibinden elinle çevirerek ayarla. Hiç yanmıyorsa ampul patlamış olabilir, kablolarda sorun olabilir veya müşür bozuk olabilir.

Tekeri elle döndüremiyorsan fren kendiliğinden sıkıyorsa balataları söküp kaliperleri temizlemelisin.

Arka fren alt merkez kütüğündeki,balata gergi saçları var,bir nevi yay görevi görür,özelliği bozuldu ise değişmesi gerekir,olmadı sökülüp balata curufları temizlenip gresle yağlanıp tekrar takılabilir.

Veya piston tamir takımlarına baktır.sistemin havasına vs.hidrolik sıvısını yenile.

Tabi en iyi kararı,işinde uzman bir usta verecektir.

Kaliper,senin işin bu parça ile.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar