Arka Frenden Gelen Korkunç Ses ve Pedal Titremesi

Arkadaşlar selam, motorumun arka freni için pedala basınca inanılmaz bir ses çıkıyor ve pedal titreyerek geri tepiyor, daha sonraki basışlarda da tutuyor, bunu uzun süre basmayınca yapıyor.

sizce nedeni nedir?

Peki Ankara'da nerden temin edebilirim yedek parçayı? servise gidip aynı kalitesiz orjinal yedek parça istemiyorum, daha kaliteli bir balata istiyorum.

Ankara'daki servislerin çoğu kalitesiz bu tür orjinalleri bırak, bu tür parçaları daha kötüsüyle rialli türü yerlerden çok daha ucuza alıyorlar, bu endişende çok haklısın.

Benim bir gün tepem atacak ve Mondial merkezi arayarak ağzıma geleni onlara söyleyeceğim. Servislere bir ani ziyaret düzenleseler neler görecekler neler. Parça ihtiyacım oldukça da onlardan alma yoluna gideceğim bu gidişle.

Bu nedenle, hiç olmazsa Kanuni tarafından getirilen parçaları nereden bulacağını inan bilmiyorum. Servise güvenmek zorunda kalıyoruz sonuçta.

Son düzenleme:
dostum işte kanuni'den almak istemiyorum daha kaliteli birşey istiyorum.

Nexagon biraz araştırdım internette ama hep çin menşeili balatalar gördüm. Bilgili arkadaşlar Caracal 200 için uygun bir balata tipi önerebilirler belki. Ben buradaki ustayla görüştüğümde bir sorayım...

arkadaşlar selam, motorumun arka freni için pedala basınca inanılmaz bir ses çıkıyor ve pedal titreyerek geri tepiyor, daha sonraki basışlarda da tutuyor, bunu uzun süre basmayınca yapıyor.

Sizce nedeni nedir?

kardeş sendeki sorun bendede var hala ben kullanıyorum balatan bitmeyik sen merak etme geçen sökmüştüm o sorun varken içi hep toz oluk balata tozu ondan yapıyor temizledim ses gitti ama şimdi tekrar başladı seninkide aynıdır bence tozdan dolayı sök temizle balatanın oraları geçer saygılar

Fren balatası temizleme spreyleri var onları kullanarak temizle balataları.
Balatayı açmışken kalınlığına da bakarsın 3mm altına düşmüşse değiştirmeni tavsiye ederim.
otm091156.jpg

@Nexagon italyan üretimi bir balata buldum 2mm altına düştüğünde kalınlığı balatanı değiştirmeni tavsiye ediyorlar.

"FRENOTECNICA balatalar İtalyan üretimidir ve çoğu Avrupa ülkesinde kullanılmaktadır. "
"FRENOTECNICA, TÜV – ISO 9001:2000 belgesine sahiptir." En azından bu standartları karşılamış Çin'e göre iyidir diye tahmin ediyorum.

Araştırmak lazım...

Yanlış hatırlamıyorsam honda titan balatası ile aynıydı.Sadece sertleşme yüzünden belki 20 kez balata degiştirdim.Çok çeşitli balatalar taktım,hepsi de 1000 km den sonra mermer gibi sertleşti,fren performansı düştü.En son balatacıya çaktırdım ve rahata erdim.

Aynı sorun benim Ybr'de de var.Arka frene bastığımda sokaktaki herkes panikleyip bana bakıyor:pale:
Balatanın bitmesine pek ihtimal vermiyorum.Ömrü 10bin km den çok daha fazla olmalı.Bir de uzun yolda yapılan bu yol boyunca kaç kere frene bastım ki balata bitsin.İçini açıp temizlememiz gerekiyor bence :cat:

arkadaşlar henüz 4000 deyim ve gelen ses ötme sesi değil, yani sanki bir kamyon yerde sürükleniyor, akabinde pedal titriyor ve geri tepiyor yani ayak parmaklarımın olduğu yerle değil de daha ortası basıyorum artık parmaklarımı kıracak kadar ani tepme yapıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar