Arkadaşlar hepinizin yorumunu okudum, cvp.larınıza tşk. ederim, bu aralar CNR'de ev tekstili fuarı var, gündüz fuarda gece, müşterileri yemeklere getirdim yoğundum, fakat yazıyı anlamayan arkadaşlar da olmuş, ben viraja girerken kastetmiyorum, olduğun yerde ters yöne yani U dönüşü, geniş yolda pek sorun olmuyor zaten dar yerlerde, ayrıca trafiğin sağdan aktığını ve normal yollarda sola U dönüşü yapıldığını bende biliyorum, 14 yıllık arabada İstanbul şoförlüğüm var benim ve oldukça ustayımdır arabada, ben trafiğin sakin olduğu sokaklarda sağa ters dönüş yapma çalışmalarım esnasında kastetmiştim, tam olarak bakıyorum dönemiyeceğim, kaldırıma doğru motor gidiyor ya da o esmada önüme bir çocuk fırladığı zamanlarda sağa dönerken ayağımı yere koyduğum için, böyle tehlike anlarında ön freni sıkmak zorunda kalıyorsun tabi biraz da acemiliğimden sert sıkınca motor dengesini kaybedip kendimi yerde buluyorum. Böyle durumda tecrübeli arkadaşların tavsiyesini istedim ben sadece.
Bir arkadaşımız beynin frene ve debriyaja emir vermesini zıt konumlarda daha kolay olacağını kastetmiş, ama bence araba kullanırken fren ve gaz zıt konumlar olmasına rağmen her ikisine çok tehlikeli anlarda bile sağ ayak hükmediyor, bence beyin fren, gaz, debriyaj nerde olursa olsun rahatlıkla hükmediyor, fakat bunları çok seri yapabilmek için edineceğin tecrübe beyni zamanla otomatiğe bağlıyor. Ayrıca otomatik viteslerde her iki frenin elde olduğunu ve bunu kullanmanın daha da kolay olduğunu da biliyorum, bu mantık vitesli motosikletlerde niye olmasın, düşünün sizde özellikle işlek bir cadde veya sokakta en solda bir tanıdığınızı gördünüz, sol tarafta bir cep var ve durmak için güvenli, daha sonra yol gidiş ve gelişi ayıran bir banket olmadığı için ters yöne dönmek istediniz yani sağa, dönüş esnasında dar bir manevra yapacaksınız hareketlendiniz eğer sağ ayağınızı yere koyarsanız rahat döneyim diye o esnada önünüze hızla koşan bir yaya ve ya çok süratli bir araba gelmek üzere, aniden durmak istediniz ama sağ ayak yerde olacağından mecburen sol eldeki ön freni sert sıkmak zorundasınız, sonuç ne olur sizce?