Arka Fren Gidona Taşınır mı?

Arkadaşlar arazi kullanımında arka frenin pedalda olması bazen sıkıntı yaratabiliyor. Acaba ek bir sistem ile pedal yerinde dururken ayrıca gidona arka fren için bir sistem eklenebilir mi?

ygk

eklenir tabi ki ama nereye? cup olsaydı sol elcik kısmına yapabilirdiniz. vitesli motorlarda nereye koyacağınız muamma çünkü ellerin işi zaten var. ön frene basınca arka freni hafif sıkacak bir sistem yapabilirsiniz ama sağlıklı olmaz. koyacak yer bulursanız her türlü koyabilirsiniz.

Ön fren manetinin hemen altına kısa bir manet şeklinde düşünüyorum şu 2 zamanlı kroslardaki gibi kısa debriyaj manetlerinden.Ama pedalda aktif kalacak.
Saolsun bir arkadaş aradı nasıl yapılabileceğini izah etti. Yakında yüz yüze görüşüp projelendirip işleme başlarız herhalde.Ama sisteme dahil edilecek yeni bir pompanın yahut borular arasına eklenecek ( T ) girişi hidrolik basıncını etkiler mi ? deneyip görücez inş.

ygk

sıvılar sıkıştırılamayacağından kullanılan pompanın uzunluğu etkilemez basıncı ancak boruya ek boru düşünüyorsanız iki tane basınç merkezi olacaksa o iş olmaz çünkü sıvı kendine kolay yolu seçecektir siz bir basınç merkezinden bastığınızda sıvı önce ikinci basın merkezindeki boşluğu dolduracak sonra kalipere gidecektir.

ikinci basınç merkezi varsa ikinci kaliperi koymalısınız. tek kaliper devam edilecekse gidondaki kontolle ayak pedalındaki kontorlün aynı basınç merkezini etkileyecek bir sistem düşünülmeli. zor olduğunu düşünmüyorum ama zahmetli bir işlem.

http://www.youtube.com/watch?v=ZfmnTUL6_gs&feature=player_embedded

Sanırım haklı olabilirsin . Nette bir kit buldum bu iş için ama brembo frenleri için geçerli sanırım ama fikir verme açısından gayet güzel bir örnek. Bu arada uyarınız için teşekkür ederim. .

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:54 ----------

Bu kiti sanırım kalipere değil pedalın bağlı olduğu pompaya takıyorsun böylece aynı kaynağa ikinci bir pompadan basınç veriyorsun. Kalipere giden boruda tek kalıyor sanırım böylece basınç konusunda bi sıkıntı olmuyor galiba.

Gençosmanda itfaiyenin altıdaki parkın arka sokağında rekorcu var durumu anlatırsan 15 dakikada sana hortumu yapar verir.
Manet için varsa hidrolik debriyaj maneti bulup deneyebilirsin aşağıdaki ayak merkezini iptal etmek lazım çünkü el manetini sıkarsan basınç aşağıdaki merkeze gider haznesi şişer. Arada sibop klape türü bir şey lazım.

Not: bu anlattıklarım hidrolik fren için geçerli.

Bazı atvlerde olduğu gibi elciğin altındaki gaz kolu gibi birşey takılabilir Galiba sizde bundan bahsetmişsiniz.Yapmaya başlarsanız fotoları paylaşmanızı isteriz.Kolay gelsin

Tabiki arkadaşla bir görüşelim projelendirelim yapım aşamasını fotoğraflayıp yayınlarım.

yap yap ben de stunt bike yapacağım zaman senden kopya çekerim :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar