Arka fren diski,torna mı 0 almak mı?

Motosikleti
1190 ADV
motosiklet disk i taşlanmaz diyor ustalar
fakat ben afrika da taşlatıp kullanan gördüm hatta hatta 5 yıl oldu kullanmaya devam ediyor ilk seferde yapamadılar gidip tekrar taşlandı şuan bir sıkıntı yok

Diskte hafif yamulma olduysa taşlama gerekir.

Eğer disk iyice inceldiği için yamulduysa o taşlanarak kurtarılamaz. Taşlama işlemi daha da inceltecektir.

Ama disk kalınlığı iyidir, sıcakken aniden soğuduğu için yamulmuştur o zaman taşlanır kullanılır. Daha önce NT700V motorumda başıma geldi. Manette fren sırasında çok hafif nabız gibi hissiyat vardı. Diskin biri yamulmuş, taşlattım bir sorun da yaşamadım sonrasında.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Kullanımına göre fark eder. benim bildiğim organik balata fren diskini çok az aşındırıyor, sessiz ama çabuk aşınıyor çevreci vs olayı var. Sinterli ise daha yüksek aşınma dayanımı ve daha iyi frenleme ayrıca yüksek sıcaklığa dayanımı yüksek gibi birşeylerdi.

Motosikleti
Ns200 15"
Peki sinterli ve organik balatalar için yorumunuz nedir? Sinterli balataya fiyat farkı vermeye değer mi?
Abi bu kullanım amacına göre değişecek bir durum, yüklü ve performansa daha çok önem veriyorsan sinterli balata tercih edilebilir. Ekonomik sürüş yapıyorsanız organik kullanılabilir, ikisinin ortası olsun derseniz yarı sinterli balatalar tercihi sizin için daha iyi olacaktır.

Benim şahsi tercihim her zaman sinterliden yana olacaktır, ısırma hissi yüksek ve ısındığından kendini salmayan balatalar benim için daha iyi oluyor. Fakat ben frenleri patetes edecek kadar sıkan tek günlük sürüşte hidrolikleri karartacak kadar sert frenlemeli sürüşler yaptığımda oluyordu. Böyle bir sürüş stiliniz yoksa çokta önemli sayılmaz.

Abi bu kullanım amacına göre değişecek bir durum, yüklü ve performansa daha çok önem veriyorsan sinterli balata tercih edilebilir. Ekonomik sürüş yapıyorsanız organik kullanılabilir, ikisinin ortası olsun derseniz yarı sinterli balatalar tercihi sizin için daha iyi olacaktır.

Benim şahsi tercihim her zaman sinterliden yana olacaktır, ısırma hissi yüksek ve ısındığından kendini salmayan balatalar benim için daha iyi oluyor. Fakat ben frenleri patetes edecek kadar sıkan tek günlük sürüşte hidrolikleri karartacak kadar sert frenlemeli sürüşler yaptığımda oluyordu. Böyle bir sürüş stiliniz yoksa çokta önemli sayılmaz.
O halde sinterli balata alıyorum. Diskleri de değiştiriyorum. Hayırlı olsun.

Motosikleti
Ns200 15"
O halde sinterli balata alıyorum. Diskleri de değiştiriyorum. Hayırlı olsun.
Kaliper bakımlarını yapıp ve hidrolikleride değişirseniz pamuk gibi frenler olur. Balata değişince fren tepkilerinin yukarı çıkması çok hoşuma giden bir durum.

İlk 200 kilometre sert frenlemelerden kaçınmanız hem canınız hem de malınız için iyi olacaktır, ilk takmalarda tam manasıyla tutmazlar belli bir süre sonra tam kapasite çalışacaklar.

Şimdiden kolay gelsin. :)

Uyarılar için teşekkürler. Hidrolikleri 1 ay önce değiştirmiştim. Diskler de 4 mm civarına düşmüş. Yakında değişmek isteyecekler. E rulmanları da değiştireceğim zaten. Madem tekerleri sökeceğim, diskleri de değiştireceğim. Motosiklet sıfırlanmış olacak. Tek eksik kalan bakım arka amortisör bağlantı vidaları içindeki rulmanlar. Dog bones dedikleri bağlantılar. Onlarıda söküp yağladım mı sübap ayarı dışında bakılmakayan hiç bir yer kalmıyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Uyarılar için teşekkürler. Hidrolikleri 1 ay önce değiştirmiştim. Diskler de 4 mm civarına düşmüş. Yakında değişmek isteyecekler. E rulmanları da değiştireceğim zaten. Madem tekerleri sökeceğim, diskleri de değiştireceğim. Motosiklet sıfırlanmış olacak. Tek eksik kalan bakım arka amortisör bağlantı vidaları içindeki rulmanlar. Dog bones dedikleri bağlantılar. Onlarıda söküp yağladım mı sübap ayarı dışında bakılmakayan hiç bir yer kalmıyor.
Abi galiba hazır el atmışken heryerini değiştirenlerdensin galiba. :)

Bu hastalık bende var, bir kere söktüğüm yeri dahada sökmemek için her şeyini değiştirim. Arabamın diskleri bitikti, hazır diskleri sökmüşken tüm amortisörleri ve takozları yenileyim dedim tüm malzemeleri sipariş ettim (Ön takozlar bitikti, bir amortisörde patlamış bende arabanın uçan halı hissi en iyi olsun diye tüm amortisörleri değiştirme kararı aldım), madem giriştik dedim şanzıman filtresi, su pompası, yedek su tankı, su seviye sensörü, termostat, tevzi makarası ıvır zıvır derken koca bir liste çıkıyor.

Abi galiba hazır el atmışken heryerini değiştirenlerdensin galiba. :)

Bu hastalık bende var, bir kere söktüğüm yeri dahada sökmemek için her şeyini değiştirim. Arabamın diskleri bitikti, hazır diskleri sökmüşken tüm amortisörleri ve takozları yenileyim dedim tüm malzemeleri sipariş ettim (Ön takozlar bitikti, bir amortisörde patlamış bende arabanın uçan halı hissi en iyi olsun diye tüm amortisörleri değiştirme kararı aldım), madem giriştik dedim şanzıman filtresi, su pompası, yedek su tankı, su seviye sensörü, termostat, tevzi makarası ıvır zıvır derken koca bir liste çıkıyor.
Yemin ederim ben de aynıyım. Motosikletime yada aracıma tamamen güvenene kadar ve aklımda hiç soru işareti kalmayana kadar her yerini söker bakar kontrol eder ve toplarım. Kullandığım araçlarda sürprize yer olmamalı. Çünkü 100 liralık rulman bize 5000 liralık arıza açabilir. Hatta can güvenliğimizi riske atabilir. Bu sebeple yedek parça değiştirmekten ve bakım yapmaktan hiç çekinmem.

Motosikleti
Honda CRF250L
Toplamda 0.5 mm altı tornalama 1 defaya mahsus sorun olmaz muhtemelen ama, en iyisi her zaman için değiştirmektir, Sonuçta fren...

Ön disk için riske girmem (araba veya motor) değiştiririm, ama arka disk söz konusu olunca, eğer kalınlık yeterli ise bir tornadan sorun olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar