Arka Fren Ciyaklaması

İyi forumlar herkese mondial drift aldım 2.el 1500 kmde arka frene basınca ciyakkk ciyak ötüyordu mondial servisine götürüp arka fren balatasını değiştirttik 5 km sonra alışır ses kesilir dendi fakat 200 kmye yakın geçti hala ciyaklıyor 2 gün önce gidip sorduğumda biraz daha kullan yine yaparsa gel bakarız dedi bana :sunny::silent: sorun nedir anlamadım yardımlarınızı bekliyorum bide zinciri 100 kmde bir yağlamam gerek dimi ? Şimdiden teşekkürler iyi forumlar abilerim

ahe

aynı problem bendede var mondial servisleri 5 para etmez bende mondial vulture var sıfır aldım bayiden çıkarken baktım gaz kolu takılı kalıyo servise götür dedi bayideki abi servise götürdüm ağzında uzun LM çekiçle 2 tane vurdu al düzeldi dedi gönderdi beni. Fren olarak arka frenim ötüyo on disk ön diskte ötüyo hatta bazen cıııv cıııv diye ses geliyo on frenden arkadanda geliyo gittim servise sana yapılan muamelenin aynısı bende gördüm bir şey değişmedi :D içindeki balata 75kuruşmuş bu arada kendimiz alıcaz güzel bişey veya takmıcaz ben şahşen takmıyorum çünkü bu kadar paraya o kadar köfte.Ön fren hidroliğim bitti benim abi değiştirelim parası neyse vericem dedim daha bitmemiş dedi ama içinde gram yoktu.Kendim değiştirdim.

Nasıl insanlar anlamadım ki evet ön freni sıkıncada ciyaklama gibi bişey yapmaya başladı 2 gündür :jocolor: dün öğlen aradım ustanın gelmediğini söyledi 1 saate gelir dedi aradım 1 saat sonra gelir birazdan dendi tamma akşamüstü gibi gelicem dedim tamam dedi arıyorum diyo ki kapatıcaz şmdi abi dedim 5 dakikada halledersin arka fren pedalı değiştircem yapcak bişey yok abicim tamam hadi iyi günler diyip kapattı Allah cezalarını versin

bnm 800km oldu bendede hem ön hem arka ciyakliyor ama biyerden sonra kesiyor ses

ahe

Abi güvenme başında dur yapılırken ben ayrılmıyorum.Bütün bakımları 40 TL dir daha fazlasını isterse verme. Ve o ustayı değiştir izmirde oturuyon galiba benim tanıdığım var ben ona götürüyorum ne kadar iyidir ne kadar kötüdür bilmiyorum ama diğerlerine göre daha güzel en azından sorumsuz değil ilgileniyo.
Aslında kendin yapıcaksında işte olmuyo 15 dakikalık iş sana oluyo 45 dakika stres oluyo insan :D Özelden yaz istersen ustanın yerine söyleyim sana gidersin

Yarın okuldan sonra gidip göstericem nasıl iş bu ya 2000 kmde motorun balataları ciyaklıyo :sunny:

ahe

bnm 800km oldu bendede hem ön hem arka ciyakliyor ama biyerden sonra kesiyor ses

tekrar tekrar gelicek abi benim ilk 1000e kadar bişey yoktu 1000i geçti motor sinyal vermeye başladı bi ara çalışmıyodu bi ara ses geliyodu şimdide farın rengi kendi kendine bembeyaz oldu :D

Hani bu çınliler eskisi gibi değildi yürüyeni falan maşallah sıkıntı yok ama şu fren konusu tamamen berbat

balata temizleyici dene bende olsa denicem balatalar yamurlu havada ıslanmaktan siyahlasti ben bu yuzden yaptiğini düşünüyorum 1000km bakiminda göstercem bende

ahe

bakımda zaten balata temizleyici sıkıyo abi bütün şiseyi boşaltıyo ama ne fayda neden bütün şişeyi boşaltıyo yani oda ayrı bir konu aslında

500km bakımında yağını değiştiler göstermelik iş yapıyoz manasına 2 yag damlattılar zincire ayaklıklara balatalara bişey yapmadılar 1000km yi bkliyorum zaten yağını değiştigi günden beri vitesler zor geciyor

Benim ilk scooter im olan Mondial 150 mash tede vardı aynı olay.
Açıkçası önemsemedim , kulağım duymaz olmuştu iyice o sesi.
Ama senin dediğin kadar güçlü değildi , hafif hafif ötüyordu.

heleki kilometre saaatinin gitiği on terkerdeki yer sıt sıt sıt algım gunden beri ses yapıyor gecer dediler 800km oldu hane ne azalma gormedim fren ciyaklamasıyla senfoni eşliğinde gidiyorum

Frene basinca kambana sistemin icinde ki mil iki balatayi itme sirasinda kuru oldugu icin surmeden dolayi ötmeye baslar genelde gres yagi sürülür tabi kampanayi söküp palatayi acan mil e

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar