Arka Fren Bakımı

Merhaba herkese, Drift L motorumun arka freni 7600km itibari ile tutmamaya başladı. Frenin kavrama noktası çok aşağı indi ve çok az güç uygulamayla bile arka fren kitliyor, bu gun doşlend plaka bir suv araç durduk yere onume kirinca :) tekrar motorun kicinin saga sola atmasiyla artik vaktin geldiğine emin oldum. Yavaş hızlarda arka frenle durmak uzereyken de deli dehşet bir gıcırtı geliyor, üzerine motor hareket halindeyken arka frenden fıtı fıtı bir ses geliyor.
1- Bir kaç yüz km önce arka hidrolik sıvım resmen bitmek üzereydi, kapağı açıp ekleme yaptım, değiştirmediğim için havasını almadım veya aşağıdan oynama yapmadım, bu gerekli miydi?
Normalde arka freni çok aktif kullanıyorum, acil durumlar ve ciddi hız yavaşlatılması harici ön frene dokunmuyorum bile, hızımı vites düşürüp arka frenle ayarlıyorum, acaba bu sık kullanımdan mı hidrolikte azalma oldu?
2- Servisteki sözde usta bisikletçiler balata için 400tl dediler, internette 300tl civarına da var kalyoncumotor sitesinde 100tlye de var, motor zaten çinli üzerindeki balata da muhtemelen çinli kaliteli değil ama iyi durumdayken sorun yaşatmıyordu. 100tllik arka balata sizce çok büyük bir hata mı olur?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ön fren kullanmaya kendinizi alıştırın. 7600 km.de bir motorda arka freni yiyorsanız sürüşünüz, alışkanlıklarınız külliyen yanlıştır.

Not:
*Hidrolik sıvısını komple değiştirmeniz sağlıklı olur, ekleme olmaz. Hidrolik sıvısı yağ değildir, alkol bazlı bir sıvıdır.
*100 TL'ye dandik balata alacağınıza sanayide balata çaktırın daha iyi.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Siz fren hidrolik sıvısını bitti zannetmişsiniz ama fren hidrolik sıvısı balatanız bittikçe hidrolik sıvınızda azalır, balatayı değiştiğinizde ise maksimum çizgisine geri gelir. Balata bittikçe fren kavrama noktası aşağıya doğru iner ve bittiği zamanda sürtme sesi yapar.
Motosikletinize kaliteli bir balata almanızı tavsiye ederim hiç yoktan bulamazsanız orijinalini alın takın veya taktırın, çakma işide sadece kampanalarda geçerlidir.
Hidrolik eklemenize gelince burada büyük bir yanlışınız var, balata değiştiğinde fren kaliperindeki piston geri itilecektir buda kaliperde bulunan hidroliğin kaba geri çıkmasına sebep vermektedir yani sizin eklediğiniz hidrolik yüzünden kapta hidrolik sızıntısı meydana gelecektir. Fren hidrolik kabına eklediğiniz hidroliği geri çekin ve balata değişimi yapacağınız zaman mutlaka hidrolik sisteminin havasını alın veya hidrolik sıvısını uygun olan hidrolik sıvısı ile değiştirin.

Ön fren kullanmaya kendinizi alıştırın. 7600 km.de bir motorda arka freni yiyorsanız sürüşünüz, alışkanlıklarınız külliyen yanlıştır.

Not:
*Hidrolik sıvısını komple değiştirmeniz sağlıklı olur, ekleme olmaz. Hidrolik sıvısı yağ değildir, alkol bazlı bir sıvıdır.
*100 TL'ye dandik balata alacağınıza sanayide balata çaktırın daha iyi.

tamamen haklisiniz zaten belirttigim gibi ilk motorum oldugundan acemligi atarken balatalar gitmis :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:09 ----------

Siz fren hidrolik sıvısını bitti zannetmişsiniz ama fren hidrolik sıvısı balatanız bittikçe hidrolik sıvınızda azalır, balatayı değiştiğinizde ise maksimum çizgisine geri gelir. Balata bittikçe fren kavrama noktası aşağıya doğru iner ve bittiği zamanda sürtme sesi yapar.
Motosikletinize kaliteli bir balata almanızı tavsiye ederim hiç yoktan bulamazsanız orijinalini alın takın veya taktırın, çakma işide sadece kampanalarda geçerlidir.
Hidrolik eklemenize gelince burada büyük bir yanlışınız var, balata değiştiğinde fren kaliperindeki piston geri itilecektir buda kaliperde bulunan hidroliğin kaba geri çıkmasına sebep vermektedir yani sizin eklediğiniz hidrolik yüzünden kapta hidrolik sızıntısı meydana gelecektir. Fren hidrolik kabına eklediğiniz hidroliği geri çekin ve balata değişimi yapacağınız zaman mutlaka hidrolik sisteminin havasını alın veya hidrolik sıvısını uygun olan hidrolik sıvısı ile değiştirin.

cevabiniz icin cok tesekkurler. o zaman yapilacaklar sifirdan balata ve hidrolik bakimi. son bir soru balata olarak her hangi bir markanin balatasi motora uyum saglar mi? motorum cok bisey olmadigindan ozellikle modeli bulunan bir uretim goremedim, simdi ya servisten orijinalini alacagim yada biraz daha arastirip bulabildigimin en iyisini almaya calisacagim.

Motosikleti
Ns200 15"
cevabiniz icin cok tesekkurler. o zaman yapilacaklar sifirdan balata ve hidrolik bakimi. son bir soru balata olarak her hangi bir markanin balatasi motora uyum saglar mi? motorum cok bisey olmadigindan ozellikle modeli bulunan bir uretim goremedim, simdi ya servisten orijinalini alacagim yada biraz daha arastirip bulabildigimin en iyisini almaya calisacagim.

Biraz araştırma yaptım, motosikletiniz için Brenta ve Ebc markalarının balataları mevcut. Bunlar kendini ispatlamış fren markalarıdır özellikle Ebc bu konuda çok çok iyidir ama pahalıdır. Motosikletinizin arka balatası sizin motosikletinize özel bir balataya sahip değildir genelde üreticeler maliyeti düşük tutmak için farklı modelin aynı balata tipini kullanmaktadırlar, yani X marka model bir motosikletin arka balatası sizinkiyle uyum sağlayabiliyor.

Frende hiç bir zaman satılan ürünler içerisinde en cuzunu alma.
çok uzun yıllar önce şimdi bu paralar manasız ama oranlama açısından şöyle bir şey söyleyeyim.
Arabamın disklerini değiştirme vakti gelmişti, EBC'den 450TL gibi bir rakama almıştım. 40TL'ye disk vardı internette, KIRK!
Olacak iş değil.

Bir de lütfen ön frenden korkma ve kullanmayı öğren.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Değerli kardeşim lastiklerin de orijinal ve doğal olarak kötüyse o da frenleme performansını olumsuz etkiler.

Sana bir video linki yolluyorum, bu videodaki eğitmenin de anlatımı, tarzı kolay ve anlaşılır. Bu videoyu dikkatlice izleyip pratik yaparsan kendindeki gelişmeyi fark ettiğinde çok şaşıracaksın.

https://youtu.be/mXyJ5gA4dpE

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar