arka dişli takozu değişme zamanı var mı?

yaklaşık 15 aydır kullanıyorum arka dişli takozu (ARKA KAPRİN LASTİĞİ) hiç değişmedi merak ettim acaba değiştirmelimiyim diye.
değişmesi gerekiyorsa ne gibi belirtileri olur veya değiştireyim gitsin mi?
önceki motorum kanuni cup modelinde yılda 2 kere değişirdi.

belli bi zaman aralığı olucağını zannetmiyorum, kullanıma bağlı olarak süresi değişebilmekte. Arka dişli ileri geri yapıldığı zaman oynama yapıyorsa değiştirme zamanı gelmiş demektir.:cat:

fazla sert kullanmıyorum. 20 bin bakımında usta 24 bin bakımına geldiğimde arka dişli takozlarını değiştirecerğimizi söyledi. 20 bin de dış lastikleri değiştirmiştim. Bu arada takozları gördüğk üzerlerinde çatlamalar aşınmalar vardı. Usta 24 binde değiştirelim dedi.

Vites değişimlerinden sonra arka lastikten vuruntu geliyorsa takozların değiştirilmesi gerekir.Normal bir kullanışta 30.000km.kadar gider.Tabii buda kalitesine bağlı olarak.

arkadaşım,
kaplınlerın tane fiyatı 1 lira ve 4 adet var sanırım senın motordada,

bence vaktının ve imkanının oldugu bir zamanda değiştirsen senın için daha iyi olacaktır...

genellikle kalıkışlarda özellikle artçı olduğu zamanlarda dişli sesi geliyor. sıyırma gibi tırrrrt diye :p ses geliyor. yoksa takozlar eskidi o yüzdenmi oluyor :silent::silent:

bende vitesi atıyorum sanki 1 saniye sonra kavrıyor gibi oluyor hani zincir boşta olurda tak tak bvururya aynı öyle

Debriyajı bırakıyorum sanki 1 saniye sonra kavrıyor gibi oluyor, hani zincir boşta olurda TAK vurur ya, aynı öyle.

Benimde böyle bir sorunum var arkadaşlar. Epeydir araştırıyordum forumda en azından yakın şikayet bari bulabilirmiyim diye ama birebir aynı şikayeti buldum :)

Aklıma geliyordu kaplin lastiklerinin sertleşmiş, kopmuş veya erimiş olabileceği ama bu acaip TAK sesi ile 0.5 sn sonra kavramaya veya kompresyona geçişlerin sebebini bu kadar basit bir parçaya bağlayamıyordum nedense :)

Şanzıman dişli boşluğu falan... atıp tutuyordum sesi duydukça :mrgreen: Birkaç yerde araştırırken herkesin açıklamaları birebir aynı, umarım benimde sorunum budur :)

Millette epey çekmiş bu basit lastikler yüzünden,

En yakın zamanda bir kontrol edeyim. Sizleri seviyorum forum ahalisi, sayenizde içim çok rahatladı, gece gece keyfim geldi :rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar