Arka dişli sallanıyor.

Arka dişlim sağa sola sallanıyo sıkı değil.Motosiklet tamircisi dişlilerin,zincirin değişmesi gerektiğini ve 80 lira masrafı olduğunu söyledi.Değişmesi gerekirmi.

eğer sağa sola o dişli sallanıyorsa,o motorla 2 metre bile gitmeyin.

tutan vidaları değişmeyi bir deneyin olmadı komple takımı değişin bu şekilde gitmek çok tehlikeli.

hacım arka dişlisi sallanmayan motor yoktur ama çok aşırıya kaçmışsa dişliyi tutan civatalar garanti olsun dersen takım olarak değişmesi lazım.
arka dişli 1 2mm oynayacakti zincire tam otursun.

Arka dişlim sağa sola sallanıyo sıkı değil.Motosiklet tamircisi dişlilerin,zincirin değişmesi gerektiğini ve 80 lira masrafı olduğunu söyledi.Değişmesi gerekirmi.
dişli ile jant bağlantısı arasında hareket iletimini yumuşatmak amacıyla lastik takozlar beslenmiştir bu takozlar bitmiş olabilir civataları sıktığınız zaman anormal bir boşluk varsa bundan dolayı olabileceğini düşünüyorum

Flanşörü tutan rulman dağılmış olabilir. Tekerleği söküp kontrol edilmesi lazım. Eğer sadece dişli vidalarından kaynaklı ise o zaman kolay... :)

arkadaşlar benim motosikletin arka dışlide kesinlikle oynama yok ama ön küçük disli böyle sağ sol yapınca çok küçük oynuyor 1cm den daha az. O sorun olur mu yoksa normalde ön küçük dislininde arka disli gibi yerinden kesinlikle hiç oynamamasi mi gerekir

Arka tekerleği söktüm.Kaprin lastiği ne durumda anlayamadım yinede değiştireceğim 5tl.Dişlinin vidaları gevşemiş sıktım ve geri taktım.Ön dişliyi sıkmayı beceremedim hafif sallama yapıyor.

arkadaşlar benim motosikletin arka dışlide kesinlikle oynama yok ama ön küçük disli böyle sağ sol yapınca çok küçük oynuyor 1cm den daha az. O sorun olur mu yoksa normalde ön küçük dislininde arka disli gibi yerinden kesinlikle hiç oynamamasi mi gerekir
ön dişlinin öne arkaya 1cm gibi bir boşluğunun olması gayet normaldir.

sallanan dişli olmadık yerde zıncırı attıracak demektır,
ılerı gerı zıncır yonunde oynama ıse KAPLIN LASTIKLERI yanı dıslının altındakı lastıklerdır sorun,
yok dıslı ayrı dıslının ortasındakı gobek ayrı oynuyor ıse dıslı cıvataları ve saplamaları degısmelıdır,
dişliler cok sivrileşmiş ise dişli zincir değişmelidir,
yok dişliler ele batacak kadar sivrilmedi ise sadece zincir değişimi yapılır,

büyük cc motorlarda yağ filtresi her 2 değişimde bir değişir,
yani 2 sefer yağ değişimi yapıldıktan sonra 3. seferde yag ve yag fıltresı degısır sistemi budur,

Zincir dişli sistemide budur,
2 sefer zincir değişir 3. seferde zincir dişli seti değişir,,,

aynısı başıma geldi. tekerlek rulmanı ve lastik rulman körüklerini değiştirdim düzeldi. maliyet 40 tl ( spada xray150)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar