Arka disk ve ayaklığın pas tutması

Arka disk ve ayaklığın bazı yerleri biraz pas tutmuş, bunu nasıl çıkarabilirim:pr::pr:

Ayaklığı wd 40 la deneyebilirsin ama sakın diske sıkma disk temizleyici ürünler var disk içinde onları kullanabilirsin.

Motosikleti
Forza 250
Ayaklık pas tuttuysa boyası atmıştır zaten temizleseniz bile yağmur yağınca tekrar paslanır. Boyanması lazım.

Arka ayaklığı temizlemek işe yaramaz. Bugün temizlersin ama boyası kalkmış olduğu için birkaç güne tekrar paslanır. Eline dandik 5 liralık bir sprey boya al, tel fırça veya zımpara ile paslı ve boyasız yerleri temizleyip boya.

Fren diski için ise önce balata spreyi ile diski temizle ardından motora bin ve normal bir şekilde arka fren yapa yapa diski parlat.

Ben ön diski kola+alüminyum folyo ile temizledim. Biraz pis iş o yüzden suyla temizlemek gerekiyor+cerrahi eldiven. Kola le colaydı bu arada

Motorun markasi modeli ve km´si nedir?pas kusma olayi en ayar olduğum mevzudur..

Arka ayaklığı temizlemek işe yaramaz. Bugün temizlersin ama boyası kalkmış olduğu için birkaç güne tekrar paslanır. Eline dandik 5 liralık bir sprey boya al, tel fırça veya zımpara ile paslı ve boyasız yerleri temizleyip boya.

Fren diski için ise önce balata spreyi ile diski temizle ardından motora bin ve normal bir şekilde arka fren yapa yapa diski parlat.

deniyicem teşekkürler

Ben ön diski kola+alüminyum folyo ile temizledim. Biraz pis iş o yüzden suyla temizlemek gerekiyor+cerrahi eldiven. Kola le colaydı bu arada

Le cola eritmesin motoru bi ara almıştım denemelik sonra lavaboya döktüm boruyu delcekti çok acayip bi karışım :))

Motorun markasi modeli ve km´si nedir?pas kusma olayi en ayar olduğum mevzudur..
Mt-25 5 bin km de

Le cola olması önemli bi detay tabi. :D

Le cola pası değil motoru dünyadan siler çok dökersek :)

defalarca yağmur altında kalan motosikletime bugün baktığımda aynı sorun bende de vardı. arka ve ön disk paslanmış. hatta arka balata baya kötü paslıydı. Sebebini anlamadım. bu yıl boyunca yaklaşık 10 kere yağmur yemiştir. neden bu sefer böyle oldu ki. üzücü

deniyicem teşekkürler

Le cola eritmesin motoru bi ara almıştım denemelik sonra lavaboya döktüm boruyu delcekti çok acayip bi karışım :))

Mt-25 5 bin km de

Breaking bad'de ki küvete döktükleri asit kadar kuvvetli mi le cola hacım

deniyicem teşekkürler

Mt-25 5 bin km de

5bin km´de motor ve pas kusma??birde yamaha??

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar