Arka disk kilitlendi

Merhabalar. Motoru 2 gündür kullanmıyordum. Bugün çalıştırdım sorunsuzca. 10m gidip ön ve arka fren ile durdum. Tekrar kalkamadım. Arka fren merkezi basılı kalmış. Pedal boşta. Bu şekilde 50 m kadar gittim belki açılır diye açılmadı. Öyle duruyor şuan. Nasıl acabilirim sizce?

araya tornavida giriyor ise balataları açtırmaya çalış
Olmuyorsa tekeri çıkar herhalde çıkması lazım

Fireni pompala merkezler dışarı çıksın ,sonra bir pas sökücü ve su zımparası ile temizle
Büyük olasılık pas kir sıkıştırmıştır

Tornavida ile zorlama o kaliperlerin tanesi 250-300 lira :) Kaliper vidalarını sök, kaliperi sağa sola hafif bük elinle balatalar gevşer. Sonra fren hidroliği seviyesini kontrol edebilirsin, fren ayarı yapabilirsin. Fren hidroliği aşırı dolu olunca böyle bir kitleme yapabilir sanırım, tam emin değilim bu konuda. Ama dediğim şekilde kaliperi gevşetebilirsin hâla baskı uygulamıyorsa kalipere hidrolik.

kaliperin dışından ayağınla ittirerek balataları boşa çıkar..

kaliper pistonuna fren balata temizleme spreyinden sık kurumuş çamurlar gider mekanik bir arıza yoksa düzelir..

kısa süre önce motoru yatırdıysan hava yapmışda olabilir..

Son düzenleme:
Motor hiç yatmadı. tekrar denedim düzeldi. sanayiye götürüyordum, bir süre sonra tekrar şişti. Ben arkadan araç ile takip ediyordum. Şiştiğinde stop lambası yanmaya başlıyor. Elimde reno trafic vardı. Attım bagaja götürdüm sanayiye. yarın baktırıcam artık. Şu elektrik sorunumu da göstericem. bide bakım yaptırırım disk balata falan çıksın aradan. :(

Frene pas sökücü sıkmak mı ?! Arkadaş hiç anlamıyorsanız da yorum yazmayın. Pas sökücü, disk freni öldürüyor. Tectübeyle sabit.

Tek yapılması gereken Balata spreyi ile güzelce temizlemek. 10 tl'ye her yerde var. Tekrar aynı şeyi yaparsa, kaliperlere bir baktırın serviste. Ölmüşse yenisini alırsınız.

Asla ama asla pas sökücü, wd40 filan sıkmayın. İçinde yağ olan 1 damla şey bile bozuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar