Arka çantanın ruhsata işlenmiş olması

sanırım yeni olmayan bir konu ancak benim yeni haberim oldu,ruhsatta çanta taşıyabilir diye bir ifade olması gerekiyor:sunny: yoksa ne olur:pale: polisler konuya hakim mi:pl:,çevirdiklerinde bakıyorlar mı çanta taşıyabilir kısmına:pr:,nedir ne değildir cezası nedir:santa: bilelim cevaplarınızı bekliyorum..

ayrıca gt250 ye çanta demir aparatı:flower: yapabilecek demirci veya tamirci bildiğiniz varsa yazarsanız sevinirim..

saygılar.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
valla benim yan çantaları şu ana kadar sormadılar bile polislerin sorunu arka çantalar ile ama onada nadiren dikkat ederler diye düşünüyorum

L

lawyer_16

sadece ve sadece pizzacı motorlarını ilgilendiren bir mesele. izmir ve diğer birkaç şehirde keyfi uygulama yapıldığını, bizim gibi normal kullanıcılara da ceza yazıldığını okudum ama bunlar iptal edilebilecek cezalardır. bize çanta takmada herhangi bir kısıtlama getirilmedi. (geçtiğimiz 3 hafta boyunca bursa'da trafik polisleri ile birlikte eğitim yaptık, çoğuyla arkadaş oldum, verdiğim bilgiler onlardan aktarmadır)

tamam da kısıtlama yoksa neden ceza kesiyorlar,ayrıca ceza kesiyorlarsa nasıl iptal ediyorlar..:D

İki hafta önce bizim buradaki trafik polisine(motorize) sordum.Resmiyette şu an için öyle bir şey yok,yazı falan yok elimizde.Ceza yiyen arkadaşlar olmuş falan dedim başka illerde,biz yazmadık ve öyle bi kanun çıkarsa insanları en önce uyarırız,zaman veririz uyulmazsa ceza keseriz dedi.Benimde motorumda çanta var,öyle bişey olursa bende yaptırmak zorundayım dedi.Heniz Bakanlıtktan öyle bişey çıkmamış yani.

L

lawyer_16

trafik polisleri kanunu yanlış yorumladığı için yanlışlıkla ceza kesiyorlar. idare mahkemesinde dava açmak gerekir ceza tutanağı ile beraber :) maalesef bürokrasi ve hukuk devletinin kötü yanları da var

trafiği bilmem ama geçen ay vize yaptırdım ilk defa topcaseyi hafif kusur olarak yazdılar.

İzmir İl Temsilcisi
Izmırde Topcaseden ceza yıyen kısıler var tanıdıklarımızda var sebebı ruhsata topcasenın ısletılmemesı ve bunlar pızzacı yada tıcarı maksatla calısan motorlar degıl.

Sans denk geldımı yazıyorlar. Bu aralar devletın paraya ıhtıyacı var ızmırden cıkarıyor herhalde.

F54

Izmırde Topcaseden ceza yıyen kısıler var tanıdıklarımızda var sebebı ruhsata topcasenın ısletılmemesı ve bunlar pızzacı yada tıcarı maksatla calısan motorlar degıl.

Sans denk geldımı yazıyorlar. Bu aralar devletın paraya ıhtıyacı var ızmırden cıkarıyor herhalde.
izmir candır devlet için her vatandaşa ceza kitleye bilir ...

L

lawyer_16

kasım'da izmir'e geldim. bir yolun kenarında akrabamın araba ile gelmesini bekliyordum. merak edip "acaba sürücülerin kaçı emniyet kemeri takıyor" diye saymaya başladım ve 20'de 20 hepsi takıyordu. 21. sürücü takmıyordu, o da kamyonet şöförüydü ve kendisine baktığımı görünce hemen emniyet kemerine sarıldı :) kurallara uyan bi şehir izmir gerçekten ama oradaki polisler kanunları uygulamıyor belli ki çok üzücü.

arkadaşında dediği gibi ticari amaçlı taşımacılık yapan motorların çantayı işletmesi gerektiğini biliyorum...
geçen çevirmeye girdim hiç çanta falan bişe demediler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar