ARIETE Yağ Keçesi Cortladı!

Arkadaşlar selamlar. Yaklaşık 45 gün önce CBF600 motosikletimizin ARIETE Yağ ve Toz keçelerini değiştirdik.Yalnız toz keçesinin üst kısımlarından ufak ufak kılcal çatlaklar oluşmaya başladı Kaliteli italyan marka diye öğrenip, güvenip aldığımız toz keçesinin bu hale gelmesi canımızı sıktı.

Sizce bu normal ,mi?
Yoksa malzeme zamanla gevremiş mi?
Raf ömrünü mü doldurmuş nedir bilemedik?

Çapı bir iki milimetre ufak mı acaba , aşırı esnediyse çatlamış olabilir , bizde yıllardır yedekde duran keçeler var ki Ariete'den daha kalitelide değildirler , hiç böyle bir deformasyon görmedim..

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben daha önce Motoface'te CB500F'ime taktırdım bu markadan, bende de 6 aydan kısa zamanda bu hale gelmişti.

Ya bunlar çöp ya bizde satılanlar çakma ya da raf ömrünü ziyadesiyle geçirmiş ürünler. (İlk defa değiştirttiğim bir parça da değil, orijinallerde hiç öyle bir şey yaşamadım...)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Temizlik yapılan çözücü bu hale getirmiş olabilir mi?

Motosikleti
Bence hayır çünkü benim durumda orijinal keçelerle de Ariete'lerle de aynı yerde aynı ilaçlarla yıkatıyordum, motoru da aynı yerde aynı şekilde tutuyordum. 4 yıllık orijinallerde hiçbir sorun yokken Ariete'lerde 6 ayda böyle çatlama başlamıştı.

Almayın aldırmayın, orijinal kullanın.

Hocam orijinal NOK marka keçe. Sadece yağ keçesi var toz keçesi bulunmuyor. Bulamadık. hangisine güvenipte alacağız insan arafta kalıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Zannetmiyorum ya daha 1 ay'ı yeni geçti. Kendi evimizin önünde yıkıyoruz. Ekstra bir katkı veya farklı bir madde kullanmadık.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Çapı bir iki milimetre ufak mı acaba , aşırı esnediyse çatlamış olabilir , bizde yıllardır yedekde duran keçeler var ki Ariete'den daha kalitelide değildirler , hiç böyle bir deformasyon görmedim..
İşin uzmanı parça tedariği sağlayan firmadan, arkadaştan temin ettik. Şu ölçülerde şu çap numaralı keçe dedi. Hı dedik.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Bence hayır çünkü benim durumda orijinal keçelerle de Ariete'lerle de aynı yerde aynı ilaçlarla yıkatıyordum, motoru da aynı yerde aynı şekilde tutuyordum. 4 yıllık orijinallerde hiçbir sorun yokken Ariete'lerde 6 ayda böyle çatlama başlamıştı.

Almayın aldırmayın, orijinal kullanın.
Tüh yenide almıştım.

Zannetmiyorum ya daha 1 ay'ı yeni geçti. Kendi evimizin önünde yıkıyoruz. Ekstra bir katkı veya farklı bir madde kullanmadık.
Sizin değilde keçeyi değiştiren yer için yazmıştım.

Motosikleti
Bajaj Dominar 250D
Solvent zarar veriyor olabilir mi? Reklam sektöründe çalışıyorum bu şekilde yumuşak plastik veya kauçuk parçalara yaklaştırmamaya özen gösteririz deforme ediyor.

Motosikleti
Solvent zarar veriyor olabilir mi? Reklam sektöründe çalışıyorum bu şekilde yumuşak plastik veya kauçuk parçalara yaklaştırmamaya özen gösteririz deforme ediyor.
Aslında motosiklet üzerinde kullanabileceğimiz türden solvent de zarar veremez bunlara, kimyasal dayanımı son derece üstün nitril kauçuktan (NBR) imal ediliyorlar çünkü.

Bu mazemeye en çok zarar veren etkenlerin başında Ozona maruz kalmak gelir. Trafikte araçlardan çıkan emisyonlar Ozon üretiyor. Dolayısıyla NBR bir malzeme Ozon olan ortamda mutlaka zamanla çatlayacak ve bütünlüğünü kaybedecektir.

Yalnız benim durumda orijinal ile Ariete olanlar tamamen aynı koşullarda kullanılıyordu. (Trafik, güzergâh, depolama / park, yıkama, aklınıza ne gelirse...)

Dolayısıyla bu sorunun ortam veya kullanım koşullarından değil bize Ariete diye sattıkları o ürünlerin basbayağı kalitesiz veya çakma olmasından, bir başka olasılık olarak da depoda - belki de ozon kaynaklarına yakın bir yerde? - çok bekleyip "bayatlamış" olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şu an yağ kaçağı var mı? Yoksa şimdilik çok endişelenmeyin.

Aslında motosiklet üzerinde kullanabileceğimiz türden solvent de zarar veremez bunlara, kimyasal dayanımı son derece üstün nitril kauçuktan (NBR) imal ediliyorlar çünkü.

Bu mazemeye en çok zarar veren etkenlerin başında Ozona maruz kalmak gelir. Trafikte araçlardan çıkan emisyonlar Ozon üretiyor. Dolayısıyla NBR bir malzeme Ozon olan ortamda mutlaka zamanla çatlayacak ve bütünlüğünü kaybedecektir.

Yalnız benim durumda orijinal ile Ariete olanlar tamamen aynı koşullarda kullanılıyordu. (Trafik, güzergâh, depolama / park, yıkama, aklınıza ne gelirse...)

Dolayısıyla bu sorunun ortam veya kullanım koşullarından değil bize Ariete diye sattıkları o ürünlerin basbayağı kalitesiz veya çakma olmasından, bir başka olasılık olarak da depoda - belki de ozon kaynaklarına yakın bir yerde? - çok bekleyip "bayatlamış" olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.
Hadi buyur..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar