Psikolojik rahatsızlık bende yaşadım çözmem 2 sene sürdü, bilsem işin uzmanından yardım alarak 3-5 ayda geçeceğini kendi başıma uğraşırmıydım. Ya bu iş biraz abartılıyor psikolog'a gitmek, delilik sanılıyor. Kaldı ki 10 kişiden 8'inin psikolojik sorunları varmış. Benim sorunum anksiyete idi, sorunu çözmesem, Maladaptive, şizofreni'ye kadar yolu varmış (internette derin araştırma yaptım bu konuda özellikle Abd'de bundan çok şikayet varmış) şuan iyi gibiyim bunları söylerken çekinmiyorum, oldu bi kere başıma geldi yapacak birşey yok, hayatın içinde bunlarda var. Bazen herşeyi kabullenmemek gerek, bazı şeyler çözülmesi gereken ciddi sorunlar olabiliyor. Hem fiziksel, hem psikolojik olarak kaliteli yaşamak için, ben şahsen bütün hayatımı değiştirdim, iyi ki de erken yaşta başıma gelmiş dediğim bile oluyor, şuan fiziksel hemde psikolojik olarak iyi durumdayım diyebilirim. Çekinmeye gerek yok, uzman birinin karşısına geçince sana; "Kafayı neden sıyırdın?" demiyor, saygı duyulası insanlar, psikologlar adamdır. Git kurtul, bu yaşadıklarımız iyi birer tecrübe olacaktır.