Arai ve scorpion arasindaki kararsiz kalmak

arai tavsiye etmem. vizör takıp çıkartırken yan kapakların tırnakları kırılıyor ve yan kapaklar piyasada bulunmuyor. mototaşta muhtemelen vardır iki tane plastik parçanın fiyatı €60. sırf bu yüzden severek kullandığım arai kaskımı satıp shoei aldım.

Kafanıza hangisi daha rahat uyuyorsa onu alın. İkisi de aynıysa sizin için öncelikli kriterleri (üretim kalitesi, koruma, konfor, ses, kullanım kolaylığı, görünüm, vs) belirleyip ona göre karar verin.

Arai ve Scorpion kıyaslamak, Volswogen ile Mercedes'i kıyaslamak gibi birşey olmuş.

aslında marka olarak değil fiyat olarak bak 4200 vs 2800.arada ciddi fark var fp scorpion tercih ederdim şahsen.ayrıca görüntüde güzel

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ne alaka? Her ikisi de piyasanın üst segmentinde bulunan, kendini kanıtlamış sağlam markalar.

Sizin hoşunuza en çok giden, en çok içinize sineni alın.

Arai ve Shoei ust segmenttir. Scorpion gayet guzel bir kask olabilir, hic bir fikrim yok, ancak Arai ve Shoei ile rekabet etmedigi urun gamindan belli.

Ne alaka? Her ikisi de piyasanın üst segmentinde bulunan, kendini kanıtlamış sağlam markalar.

Sizin hoşunuza en çok giden, en çok içinize sineni alın.

Türkiye piyasasında söylediğiniz gibi olabilir, burada biliyorsunuz youtube kanalına 50.000 takipçi dolduran bir youtuber hangi marka en iyi diyorsa o en iyisi oluyor.Global pazarda scorpion ile arai yan yana koyamacağınız iki marka. Söz konusu arai ise yanına Shoei koyabilirsiniz. Piyasada sharkın ls2 nin scorpionun nolanın iyi kaskları olabilir ancak bunlar shoei ve arai ile yan yana gelebilecek modeller değil. Tabi herkes içine sinen marka modeli alacaktır...

Scorpion kullandığım kasklar içerisinde Fİyat-Performans oranı en yüksek kask oldu.

Moderatör
Oyumu scorpion'dan yana kullanıyorum.
Hem fiyat olarak daha ucuz hem görünüş olarak daha güzel.
Güvenlik ve konfor harici geri kalan detaylar teferruat zaten.

Bu güne kadar Scorpion alıp da memnun kalmayan görmedim.

O markadan iyidir şu markadan kötüdür diyemem ama Scorpion kötü kask üretmiyor; onu çok rahat söyleyebilirim.

belki biraz alakasız olacak ama aklıma geldi diye paylaşayım
motogpde şuan yarışan fabio quartararo nun kullandığı kask markasıdır scorpion
yani bu adam motogpde bu kaskı kullanıyorsa kötü kask değildir herhalde :)

Scorpion'a kötü diyen yok ki. Arai kadar iyi olmadığı söyleniyor. İyi kelimesi de kask her açıdan iyi demek değildir. Bazı açılardan Scorpion daha iyi bile olabilir. Ama toplamda Arai iyidir. Nasıl ki Mercedes'in daha iyi olması Volkswagen'i kötü yapmıyorsa Arai'nin daha iyi olması da Scorpion'ı kötü yapmaz. Daha iyi denince biri iyi diğeri kötü yerine ikisi de iyi ama biri daha iyi diye algılanırsa sorun ortadan kalkar.

Geçen hafta scorpion exo 1400 air carbon aldım ve çok memnunum. Rüzgar kabiliyeti olsun güvenlik olsun ve özellikle görünüş olsun beni fazlasıyla mest etti. Ben de senin gibi arai vs. kasklar arasında gelip gittim ama sonunda scorpionu tercih ettim. Pişman değilim..

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar