Arai uçmuş

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kask Arai oldugu icin pahali. Bunun da sebepleri var, mesela:

http://www.motosiklet.net/forum/kasklar/177448-kask-nasil-temizlenir.html#post4134374

Aslinda Arai tum markalardan daha ciddidir guvenlik mevzuunda. Mesela SNELL sertifikasiz full kaski yoktur bir tane bile. Sadece kaski zayiflattigi icin icten gunes vizoru koymaz, diger markalar cok satiyor olmasina ragmen. Ancak ille de acik kask isteyen musteriler icin de eli mahkum kask uretmek durumunda.

Mesela pek iyi bilinen Schubert'in Snell sertifikali bir tane bile kaski yoktur. Ayni sekilde kaski zayiflatan icten gunes vizorlu modeli doludur. Kask sessiz ve luks, ama koruma nane...

Forumdan Uzaklaştırıldı
az bile keşke 3800 olsa alan alamıyan belli olsun fakirler motora binmesin

Arai diyince aklıma eski honda Formula 1 şefi Yasuhisa Arai geldi, o zannedip öyle girdim...

Renkler ve zevkler tartisilmaz. chooper/cruiser suren adamda arai kapali kaskin 5 bin lira olmasina anlam veremeyebilir. At gozluklerinizi cikartiniz

cruiser la kapalı kaskın alakasını anlayan varsa beri gelsin gerçi pardon sizleri nazi kaskları koruyordu demi ya unuttum, altta 80 k lık harley kafada 100 liralık nazi kaskı...

cruiser la kapalı kaskın alakasını anlayan varsa beri gelsin gerçi pardon sizleri nazi kaskları koruyordu demi ya unuttum, altta 80 k lık harley kafada 100 liralık nazi kaskı...

Cahil olma arkadasim, tutturmussunuz 100 lira falan diye. Ulan ne adamlar gordum.kafalarindaki yarim kask ozel yapim ve bir motosiklet parasi. Ama bende hata size laf anlatmaya calisiyorum. At gozlugu takan insan sagina soluna bakamazki haklisiniz

Cahil olma arkadasim, tutturmussunuz 100 lira falan diye. Ulan ne adamlar gordum.kafalarindaki yarim kask ozel yapim ve bir motosiklet parasi. Ama bende hata size laf anlatmaya calisiyorum. At gozlugu takan insan sagina soluna bakamazki haklisiniz

benim oradaki fiyat mevzusu söz gelimi. Açık kask korumaz! sen harley kullanıyosun altındaki bisiklet değil. Sert bi kazada son aynı son!

Bir de böyle bir önyargı var cruiser kullanan 100TL lık nazi kaskı takar diye. Ben full face shoei takan da gördüm, agv, nolan takan da. Yarım açık Momo takan da. Ayrıca cruiser motor kullananlar öyle ss sahibi cadde bebeleri gibi 200 falan yapmazlar bu onlar için bir yaşam tarzıdır. Kıyafetini kaskını eleştiremezsin, kimseyi ilgilendirmez.

Valla ozentileri goruyoruz deri yeleklerin arkasinda hell riders yok muhafizlar. Gunduz memur ama ona sorsan uyusturucu kacakcisi gbi bir havalar. O yelekler olmadan cikilmaz vs. Hepsi oyle degildir ama sahit oldugum cogunluktan bahsediyorum bu yuzden bu ozentilik mevzusina hic girmeyelim chopper kullananlar zararli cikar:D
Bir de böyle bir önyargı var cruiser kullanan 100TL lık nazi kaskı takar diye. Ben full face shoei takan da gördüm, agv, nolan takan da. Yarım açık Momo takan da. Ayrıca cruiser motor kullananlar öyle ss sahibi cadde bebeleri gibi 200 falan yapmazlar bu onlar için bir yaşam tarzıdır. Kıyafetini kaskını eleştiremezsin, kimseyi ilgilendirmez.

yetmez ama evet..

bızım ınsanımıza mustehak,ekıpmanlara ek vergı geldı gecen ay boyle oldu,az bile

Valla ozentileri goruyoruz deri yeleklerin arkasinda hell riders yok muhafizlar. Gunduz memur ama ona sorsan uyusturucu kacakcisi gbi bir havalar. O yelekler olmadan cikilmaz vs. Hepsi oyle degildir ama sahit oldugum cogunluktan bahsediyorum bu yuzden bu ozentilik mevzusina hic girmeyelim chopper kullananlar zararli cikar:D

Hocam merak ediyorum öncesinde bir sıkıntı mı yaşadınız bu arkadaşlarla? Hayatımda cruiser sahibi olmadım, sürüş dinamiğinden nefret ederim, herhangi bir gruba da üye değilim.

İnsanların kaskları neden bu kadar rahatsız etti mesela? Şimdi ben desem plastik kask kullananları görüyoruz, kafana leğen geçir daha iyi desem olur mu?

İnsanların kıyafetlerine neden bu kadar laf? İnsanlar o kültürü sevmiş olabilir, bir parçası haline gelmek isteyebilir. Kendi aralarında role play bile yapıyor olabilirler. Hepimiz zaman zaman fantezilerimizi yaşamışızdır, yaşamak istemişizdir. Bir nesil neo gözlüğüyle gezdi mesela.

Buyrun sizinde motorunuzu , ekipmanlarınızı görelim. Bizde kendi yorumlarımızı yapalım.

Hocam merak ediyorum öncesinde bir sıkıntı mı yaşadınız bu arkadaşlarla? Hayatımda cruiser sahibi olmadım, sürüş dinamiğinden nefret ederim, herhangi bir gruba da üye değilim.

İnsanların kaskları neden bu kadar rahatsız etti mesela? Şimdi ben desem plastik kask kullananları görüyoruz, kafana leğen geçir daha iyi desem olur mu?

İnsanların kıyafetlerine neden bu kadar laf? İnsanlar o kültürü sevmiş olabilir, bir parçası haline gelmek isteyebilir. Kendi aralarında role play bile yapıyor olabilirler. Hepimiz zaman zaman fantezilerimizi yaşamışızdır, yaşamak istemişizdir. Bir nesil neo gözlüğüyle gezdi mesela.

Buyrun sizinde motorunuzu , ekipmanlarınızı görelim. Bizde kendi yorumlarımızı yapalım.

valla benim bi derdim yok. Ben scooter kullanan sıradan bir sürücüyüm. Bu mevzuyu arkadaş ss kullananlar şöyledir böyledir diyerek ön yargılı bir bakış açısıyla başlattı. Ben de karşılığında o mevzuya gelirsek bu da budur dedim. Benim derdim kimin neci olduğuyla ilgili değil hatta severim cruiser kullanırım da ilerde kısmet olursa. Burada mevzu kasktı, eleman gitmiş olayı "Renkler ve zevkler tartisilmaz. chooper/cruiser suren adamda arai kapali kaskin 5 bin lira olmasina anlam veremeyebilir. At gozluklerinizi cikartiniz" diyerek saptırmıştır. konu kaskların koruması, açık kaska verilir mi idi...

Ben tarz sahibi adamlarin zevklerini savunurken benim mesajimi alintilayip " elestiremezsin " tarzi kelimeler kullanmani anlayamadim. Bastan tum mesajlarimi okuyup oyle yorumla bence ...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Hımm. Markalar bitsin, sırayla Cruiser, SS, enduro, naked ve scooter sahiplerini haşlayayım bi... Yumuşak yumuşak yiyelim hep beraber...

Icinizde yer etmis anlasilan. Zevk meselesi diyip gecmek yerine, b.k atmissiniz bolca. Yorumlariniza genel olarak alinti yapmak gerekirse, Cruiser motosikletlerin kazaya karisma oranlarini bir arastirin bence. Turkiyede de ozellikle Harley Davidson motosiklet kullanarak; kazaya karisip, hayatini kaybeden bir surucu olmamis. Bunu diyor olmam full face takilmasina gerek yok demek degil tabii ki ama diger turlere gore risk en az diyebiliriz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Amerika'da onlara "Hell's dentists" diyolar :)

Bayagi yayginmis disciler arasinda HD. Hafta ici guzel guzel discilik yapiyo, haftasonu haydut gibi kusanip daglara kaciyo motosikletle :)

Cruiser'larin kazaya daha az karisiyor oldugu bir gercek. Daha sakin ve guvenli makinalar. Tekere gelmez, stoppie yapamaz, arka fren neredeyse on fren kadar tutar, vs.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar