Arada kaldım kask tercihinde..

Merhaba herkese ;

Gerçekten koruma ekipmanlarıyla ilgili bir çok araştırma yaptım ama dpğrudan bilgiye ulaşmam sınırlı sayıda .. varsa tam olarak bildiğiniz önerebilceğiniz lütfen buyrun .. kız arkadaşımla kendime alıcam motorsikleti 2-3 ay içersinde alıcam kısmetse onun için şimdiden alıcam ve çok kararsızım.

-Beyaz renk tercihim aslında ama olanlar da bunlar .. Sizin o saygı değer görüşlerinizi bekliyorum abilerim..

1) Lazer fiber Pro Maori Gri

1415_buyuk.jpg

Adres : http://www.anesmotor.com/?urun-1415-Lazer-fiber-Pro-Maori-Gri.html

2) SCORPION EXO-500AIR BEYAZ KAPALI KASK

2012612163011_exo500_solids_white.jpg

Adres : http://www.motomaxonlineshop.com/Urun/SCORPION-EXO-500AIR-BEYAZ-KAPALI-KASK-pmu2088.html

3) IXS HX 580 Hava Yastıklı Kask

1225_buyuk.jpg

Adres : http://www.anesmotor.com/?urun-1225-IXS-HX-580-Hava-Yastikli-Kask.html

4) SHOEI Raid 2 Gri

1616_buyuk.jpg

Adres : http://www.anesmotor.com/?urun-1616-SHOEI-Raid-2-Gri.html

Lütfen yorumlarınızı esirgemeyiniz avantaj ve dezavamjlarını belirtirseniz sevinirim.. Önerebilceğiniz markalar varsa veya model beklerim.... Saygılarımla... :bestmt: ::sos::

6 aydır araştırmasını yapıyorum öyle böyle her siteye göz atmaya çalışıyorum ama benim evim burası ve buranın halkındanda kullanıp görmüş geçirmiş abiilerimden yardım almak istiyorum detaylı bir şekilde . yoksa tşk. ederim o sitede ki yıldızları 6 yaşında ki çocuk bile sayar oldu . biraz sert çıkmış olabilirim çünkü konuyla ilgili tam olarak okunmuyor ya da yazmak için yazılıyor ben detaylı yazmayı severim ve öyle bana dönüş yapılmasınıda daha çok severim. umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. :king:

kask denemişliğim olmadığından tek yazabileceğim oydu tecrübem yok faydalı olabilir diye yazdım sıkıntı yok

IXS HX 580 i bi süre kullandım.Oldukça iyi bi kask,fiyatını hak ediyo.Yalnız kesinlikle deneyerek al

Ben kask tercihinde LS2 den yana yaptim kask goruntu olarak tasarim olarak cok guzel basa oturmasi sarmasi cok iyi cene kayisi cok guzel tasarlanmis tek elle rahat aip kapatabiliyorsun avrupa testlerinde 4yildiz almis ls2 bence hem saglam hemde o fiyatlara satilan kasklar icerisindede en kalitelisi paran varsa cok iyi kasklar var bengi orta halli biriysen bu kaski tavsiye ederim

IXS HX 580 i bi süre kullandım.Oldukça iyi bi kask,fiyatını hak ediyo.Yalnız kesinlikle deneyerek al

Bir problemi yoksa bakıp almaya değer , şu fuarı bekliyorum kısmetse ordan ayarlamaya çalışıcam.

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:58 ----------

Ben kask tercihinde LS2 den yana yaptim kask goruntu olarak tasarim olarak cok guzel basa oturmasi sarmasi cok iyi cene kayisi cok guzel tasarlanmis tek elle rahat aip kapatabiliyorsun avrupa testlerinde 4yildiz almis ls2 bence hem saglam hemde o fiyatlara satilan kasklar icerisindede en kalitelisi paran varsa cok iyi kasklar var bengi orta halli biriysen bu kaski tavsiye ederim

Ben tercihimi LS2'den yana kullanıağımı sanmıyorum açıkçası ,ECE 22.05 standartına uygunluk gösteriyor belki evet ama geri kalan özelliklerinden pekte memnun kullanıcılar oldungunu düşünmüyorum. Modellerine bakınca aslında belki bir ihtimal tercihler arasında yer bulabilir.. :thumright

Motosikleti
Forza 250
Bende bir mağzaya git deneyerek al.
Baslıca markalar belli zaten.
Ls2 ler cok kalitesiz tırt kasklar.
Al bir nolan gitsin :)

Bende bir mağzaya git deneyerek al.
Baslıca markalar belli zaten.
Ls2 ler cok kalitesiz tırt kasklar.
Al bir nolan gitsin :)

O zaman kafama göre bunlardan birini seçmem gerekcek anlaşılan .. :) asıl merak ettığım SCORPION EXO-500AIR gönlüm çok kayıyor ona , kullanan veya bilen yok mu aranızdaa :/

SCORPION EXO-500AIR kullanıyorum. İlk kaskım olduğunu hemen belirteyim, yani diğerleriyle karşılaştıramayacağım ama bana göre artıları ve eksilerini yazayım:

Artıları:
-SHARP güvenlik testinden 4 yıldız almış.
-1600 gr olmasına rağmen kaskın dengesi iyi, sağa sola yatırdığında çok da ağırlık hissetmiyorum ben.
-Teknik donanım olarak aradığın her şey var; Güneş vizörü, pıst pıst diye şişirilebilen yan yanak pedleri falan...
-Pedlerin hepsi çıkarılabiliyor. Ben makinada yıkadım sorun yok.
-Vizörde iki yanda da yukarı kaldırmak için çıkıntı yapmışlar, diğer kasklarda var mı dikkat etmedim...
-Vizör çok rahat çıkarılıp takılabiliyor. Ayrıca vizörün üç kademesi var: Açık, yarı açık(buğu gidermek için), kilit.
-Rüzgar kanalları eldivenle dahi rahatça bulunup, açılıp kapanabiliyor.
-Artı sarı renkte, vizör buğu önleyici sanırım, onu veriyorlar yanında.
-Şekil şemal on numara ama şekil şemal hayat kurtarmıyor tabi:)

Eksileri:
-Vizör sandığımdan çok daha kolay buğu yapıyor.
-Rüzgar direnci sandığımdan düşük.
-Diğerlerine göre ağır bi kask(1600 gr)
-Çenemi biraz ileri çıkardığımda çene kısmı değiyor.
-Güneş vizörü 100 km üstünde çok hafif bir tıkırdama yapıyor.
-Çene kayışı klipsli.
-Yüksek hızda içeri biraz ses alıyor.

Sonuç olarak ise fiyatına göre diğer hiçbir kaskın sunamadığı kaliteyi sunuyor bence.Alırsan pişman olacağını sanmıyorum. Umarım yardımcı olur.

kardeş 400 tl ye shoei raid II bulmuşsun hala hangisini alayım diye soruyorsun.hiç düşünmeden shoei al derim.paylaştığın diğer kasklarla kıyaslanmaz bile
bedenlerine baktım bana uygun bedeni yok .eğer uygun bedeni olsaydı şu an kask almayı düşünmediğim halde sipariş edecektim.

elbette shoei derdim ama bu shoei raf ömrünü tamamlamıştır yoksa 400TL ye taze shoei olmaz. o yüzden shoei baştan ele

elbette shoei derdim ama bu shoei raf ömrünü tamamlamıştır yoksa 400TL ye taze shoei olmaz. o yüzden shoei baştan ele
ben de biliyorum yasin kardeşim 400 tl shoei nin olmayacağını .ama shoei nin kullanılmadığı takdirde yine de öbür markalara 10 çeker .ki bu kask da sıfır mağazadan
ayrıca scorpion exo 500 ün nezamanın kaskı olduğunu biliyor musun :silent: scorpion bundan sonra 750-900-ve 1000 air modellerini çıkardı:sunny: hatırlatılır

ben de biliyorum yasin kardeşim 400 tl shoei nin olmayacağını .ama shoei nin kullanılmadığı takdirde yine de öbür markalara 10 çeker .ki bu kask da sıfır mağazadan
ayrıca scorpion exo 500 ün nezamanın kaskı olduğunu biliyor musun :silent: scorpion bundan sonra 750-900-ve 1000 air modellerini çıkardı:sunny: hatırlatılır
ben boş yere xr1100 e 1100TL vermişim o zaman. tesadüf olmuş bundan önceki kaskım exo900 dü, yine de hatırlatman için teşekkürler.
Neyse konuyu açan arkadaşa tavsiyem, üretim tarihine bakarak kask almalısın ve daha önemlisi kafa yapına uyan kaskı tercih etmelisin

SCORPION EXO-500AIR kullanıyorum. İlk kaskım olduğunu hemen belirteyim, yani diğerleriyle karşılaştıramayacağım ama bana göre artıları ve eksilerini yazayım:

Artıları:
-SHARP güvenlik testinden 4 yıldız almış.
-1600 gr olmasına rağmen kaskın dengesi iyi, sağa sola yatırdığında çok da ağırlık hissetmiyorum ben.
-Teknik donanım olarak aradığın her şey var; Güneş vizörü, pıst pıst diye şişirilebilen yan yanak pedleri falan...
-Pedlerin hepsi çıkarılabiliyor. Ben makinada yıkadım sorun yok.
-Vizörde iki yanda da yukarı kaldırmak için çıkıntı yapmışlar, diğer kasklarda var mı dikkat etmedim...
-Vizör çok rahat çıkarılıp takılabiliyor. Ayrıca vizörün üç kademesi var: Açık, yarı açık(buğu gidermek için), kilit.
-Rüzgar kanalları eldivenle dahi rahatça bulunup, açılıp kapanabiliyor.
-Artı sarı renkte, vizör buğu önleyici sanırım, onu veriyorlar yanında.
-Şekil şemal on numara ama şekil şemal hayat kurtarmıyor tabi:)

Eksileri:
-Vizör sandığımdan çok daha kolay buğu yapıyor.
-Rüzgar direnci sandığımdan düşük.
-Diğerlerine göre ağır bi kask(1600 gr)
-Çenemi biraz ileri çıkardığımda çene kısmı değiyor.
-Güneş vizörü 100 km üstünde çok hafif bir tıkırdama yapıyor.
-Çene kayışı klipsli.
-Yüksek hızda içeri biraz ses alıyor.

Sonuç olarak ise fiyatına göre diğer hiçbir kaskın sunamadığı kaliteyi sunuyor bence.Alırsan pişman olacağını sanmıyorum. Umarım yardımcı olur.

Duymak istediğim her şeyi yazmışsınız aslında çok teşekkür ederim , keyifli sürüşler ve kazasız belasız iyi vakit geçirmenizi dilerim.. :rendeer:

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:33 ----------

ben boş yere xr1100 e 1100TL vermişim o zaman. tesadüf olmuş bundan önceki kaskım exo900 dü, yine de hatırlatman için teşekkürler.
Neyse konuyu açan arkadaşa tavsiyem, üretim tarihine bakarak kask almalısın ve daha önemlisi kafa yapına uyan kaskı tercih etmelisin

hatırlatmanızdan dolayı teşekkür ederim , aklımın bir köşesinine kalın harflerle kazıdımm...

6 aydır araştırmasını yapıyorum öyle böyle her siteye göz atmaya çalışıyorum ama benim evim burası ve buranın halkındanda kullanıp görmüş geçirmiş abiilerimden yardım almak istiyorum detaylı bir şekilde . yoksa tşk. ederim o sitede ki yıldızları 6 yaşında ki çocuk bile sayar oldu . biraz sert çıkmış olabilirim çünkü konuyla ilgili tam olarak okunmuyor ya da yazmak için yazılıyor ben detaylı yazmayı severim ve öyle bana dönüş yapılmasınıda daha çok severim. umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. :king:

O siteye arai 2 kere dava açıp kaybetti, o yüzden ordaki yıldızı güzelse kask alınır demek oluyo. o yüzden sen güvenliğe önem veriyosan ordan bakıp alabilirsin

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arai'nin Sharp testleri hakkındaki yazısı:
http://whyarai.co.uk/sharp.php

Açıkçası her türlü Arai'ye güvenirim. Birçok iyi kask yan darbe testlerinden dolayı SHARP'ta düşük yıldız alıyor. Ne hikmetse İngiliz üretimi önceki Nitro kaskım 5 yıldız almış ama ufacık düşmemde baş ağrısı yaptı ve eps dış kabuktan ayrıldı.

Yıldız sayısı bence iyi bir gösterge değil. Yeni bir kask alırsam, SNELL 2010 sertifikası olsun diye bakarım, SHARP'ta da yan darbeler hariç diğer üçü yeşilse iyi bir kasktır.

şu an kafamda SCORPION EXO-500AIR daha iyisini bu fiyata tercih edebilcek varsa bizimlede paylaşırsa minnettar kalırım açıkçası. :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar