Merhabalar
Motosiklet zevk işidir.Tabiki zamandan tasarruf da sağlar.Normal şartlarda yakıttan da tasarruf sağlar.Günümüzde dediğiniz gibi çok az yakan arabalar çıkıyor,çıkacakta.Ama burada aklıma ilk gelen insanların motosiklet kullanımının azlığı.Kısaca arz talep meselesi.Arabaya talep yüksek olunca üreticiler daha tasarruflu yok başka artıları olan daha çok model üretiyorlar.Bu birazda hatta büyük çoğunlukla bizim elimizde.Ne kadar çok motosiklet kullanırsak,ne kadar çok motosiklet önerirsek,ne kadar çok motosiklete değer verir ilgilenirsek sektör de o kadar büyüyecektir.Fiyatlar da düşecek,daha güzel daha iyi motosikletler çıkacaktır.Takip ettiğim kadarı ile son 3-4 senedir öncesine göre ülkemizde motosiklete ve motorcuya verilen değer kaplumbağa adımıyla da olsa artmaya başlandı.Bunda AEA ve ekibinin katkısı çoktur.Barkın Bayoğlu'na ve Altın Elbiseli Adam ekibine teşekkürü bir borç bilirim.Daha aklıma gelmeyen gelen yazmadığım sayısız kahramana da teşekkür ederim.Motosiklet sürmekten zevk alıyor isek hepimiz taşın altına elimizi sokmalıyız.Hapimiz birlik olmalıyız.Kesinlikle hiçbir motosikletçi kardeşlerimizi(hanımefendi ve bay)kandırmamalı ve aldatmamalıyız.Yardımlarına koşmalıyız.Elimizden geldiğince imha olmamaya çabalamalıyız.Kısa bir örnekle;ben motorumu satarken daha yüksek bir fiyata satıcam diye kilometresini geriye sarıp ne bilim başka çakallıklar yaparak birini kandırırsam yarın öbür gün başkası gelir beni kazıklar.Hayatta aynen benim gördüğüm kadarı ile aynen böyle.Birine yaptığımız mutlaka gün gelir bizden çıkar ve biz çok yüksek ihtimalle bunu anlamayız ve yakınırız.Hayat hiç mi yüzüme gülmeyecek,insanlar çok kötü oldu diye.Bunun terside mevcut.Birine bir iyilik yaptığımızda mutlaka karşılığını görürüz.Belki seneler sonra hiç tanımadığımız birinden bile olabilir.Atasözü de ya ne ekersen onu biçersin.Hayatta aynen böyle.Neyse konudan çıktım affola.Ayrıca Japonlardan örnek almalıyız.Adam bilirsiniz yaptığı köprü halatı koptu diye intahar etti.Bu kadarı çok tabiki.Ama adamların gururunun şerefinin yarısı milletimizde olsa ne güzel olurdu.
Birde toplumsal bir mesaj vermek istiyorum.Kesinlikle hiçbir partiyi yada gurubun adamı değilim ve savunmuyorum.Birlik ve beraberlik içinde yaşamalıyız.Bunun içinde hertürlü ayrımdan soyutlanmalıyız.Bunun içinde hemşerilik,ırkçılık hatta dincilik yapmamalıyız.Ben şuralıyım,ben şuyum,ben müslümanım,ben şu rengim yada ben şu partiliyim dersek(Müslüman olduğum için ALLAH'a çok şükür.Yanlış anlaşılmasın diye parantez açtım.) ayrımı biz yapmış oluruz.Bunun için biriz demeliyiz.Tabi işin dini boyutuna girersek din olarak Müslümandan başka dost edinmememiz de gerek.Dost edinmedende bir olunabilinir.Zamanında bu topraklarda her dinden her milletten her ırktan her türlü insana adalet ile hükmedilmiş.O zamanlar nasıl insanlar birlerse bizimde bir olmamız lazım ki düşmanlar darmaduman edemesinler.Tabi bunları çoğunuz biliyorsunuzdur.Ben sadece içimden geldiği için yazdım.Okuyandan Allah razı olsun.
Bilg.
Sayg.