Öncelikle şunu söyleyeyim; kilometreyle oynama ve diğer her türlü sahteciliğe karşıyım. Kendi yaşadığım bir durumu yazarak TüvTürk'ün ciddiyetini sorgulamak istiyorum. 2006 model bir Ramzey QM200-GY sahibiyim. Muayenelerini düzenli olarak yaptırdığım motosikletimin kilometre sayacı yıllar önce arızalandı ve 3880 km'de kaldı. 3 yıl önce TüvTürk'te muayeneyi yapan vatandaş saati yanlış okuyup o zamanki muayene raporuna 3.880 yerine 38.800 olarak (bir sıfır fazladan ekleyerek) yazmış, sonradan farkettim. Geçtiğimiz yıl muayeneye gittiğimde muayeneyi yapan kişi km'yi yazarken bu durumu belirttim, "İster önceki rapora göre, ister şu anda gördüğünüze göre yazın" dedim. Şu anda muayene raporunda "hafif kusur" olarak "aracın km sayacı bir önceki muayeneye göre düşürülmüş" yazıyor. Oysa bir önceki muayenede de sayaç 3.880'de idi. Şimdi motosikletimi satışa çıkardım ve açıkça "km sayacı arızalı, 3.880 gösteriyor ama gerçek kilometresi 10-12.000 civarıdır" diye belirtiyorum. Aslında belki 10.000 bile değildir, tahmini azami kilometresini yazıyorum ki içim rahat olsun. Gel gelelim, TüvTürk raporunu gören vatandaş acaba ne düşünür?.. Km'yi yanlış okuyup kaydeden kişi yüzünden sahtekar durumuna düşüyorum...