Araç muayenede(tüv) gecikme faizi rezaleti.

Aracımı yarın muayeneye götürmek için randevu aldım. 126 tl araç muayene masrafı çıkardılar altında şöyle bir yazı geldi
"Seçmiş olduğunuz araç ve hizmet tipine göre muayene bedeli 126,26 TL'dir.
Muayene için alınan randevu tarihi, aracın son muayene geçerlilik tarihinden ileri bir tarih olduğu taktirde, gecikme süresine göre ekstra ücret talep edilmektedir. Girmiş olduğunuz randevu tarihi ve son muayene geçerlilik tarihi bilgilerine göre 69,44 TL ekstra ücret ödemeniz gerekecektir.
HER AY İÇİN 7 TL

yani aracımı ben geç muayeneye soktum diye böyle saçma sapan bir uygulamaya maruz kaldım.
bumudur özelleştirme? yine yontuyolar bizi. Lanet olsun... Adamı memleketten soğuturlar :-(

Eskiden de gecikme faizi yok muydu?Benim külüstürün muayenesi 5-6 sene geçmişti,üstelik yeni standartlar gelmeden önce araştırtmıştım;900 milyona geliyordu gecikme faizi ile.

Muayene'de eskiden bildiğim kadarıyla gecikme faizi diye bir şey yoktu. Yalnız yakalanırsan aracın bağlanıyor ve ceza kesiliyordu. Ama yakalanmazsan gecikme faizi diye bir şey ödemiyordun.

nasıl ki motorlu taşıt vergisi ocak ve temmuz aylarında tahsil edilir ve ödenmediği takdirde gecikme zammı ödenirse, muayene süresi geçmiş bi araç sahibinden bu ihmalkarlık nedeniyle ceza tahsil edilmesi nedenn yanlış ??? böyle böyle muayenesiz trafikte dolaşma alışkanlığından uzaklaşıyor işte toplum.
bu arada bunları söylüyorum ama önceki motorumun muayenesini 4-5 ay kadar geç yaptırdm cezamı ödedim.
arabamın muayenesi 14 ay gecikti (vergi borcu varda :) ) yaptırırken külli bi ceza ödiyeceğim ben de.
temelin dediği gibi bu da bana bi ders olsun :)))

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motoru aldığımda 36 ay için 100 Tl faiz ödemiştim, normalde 64 Tl 164 tuttu %5 her ay için faizi var.

siz yine iyi vermişsiziniz arkadaşlar...benim araç 2004 model...2005 ten beri muayne yapılmamıştı...1 ay önce aldım...2 hafta kadar önce muayneye soktum gecikme faiziyle beraber 269 TL tuttu...Aslında büyük olay çıkartırdım ama piyasasına göre çok iyi bi fiyata aldığım için çok koymadı...

Her toplum hakettiği şekilde yönetilir..
Bizde bunu hakediyoruz..

Bir Bakıma Katılıyorum.
Ama Önce İ.E.T.T'nin Şu Kırmızı Otobuslerının Muayneden Geçmesini İstiyorum...
Caydırıcı Cezaları Olmasa Kimse Ehliyet Almaz,Muaynesını Gununde Yaptırmazdı Muayne Tarıhı Geçmeden Yaptırmak En Mantıklısı...

bence gayet normal, amaç muayenenin zamanında yaptırılması olduğu için caydırıcılık açısından ceza ödenmesi normal. faizli ödenmezse kimse muayene yaptırmaz.
zaten hergün arka stopları çalışmayan, farları çalışmayan hatta farları olmayan araçlar görüyoruz, kazaya davetiye resmen

Buradaki amaç ceza vermek değil bence..
Öyle olsaydı bende size hak verirdim..
Buradaki durum vatandaşı her fırsatta yolalım mantığı..
Amaç ceza vermek olsaydı bu işi trafik polislerine bırakırlardı..

Gecikme faizi olmalı kesinlikle. Bu insanları muayeneye yönlendiriyor ancak aylık %5 çok uçuk bir rakam. Düşünsenize yurt dışına çıktınız ya da hastasınız ve 1 sene gecikti %60 dan fazla faiz geliyor. YUh...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar