Araç kaplama hakkında..

Aracımı kaplatmak istiyorum.
Biraz araştırdım bilende bilmeyende yazmış çizmiş. Kimi çamur atmış, kimi övmüş, kimi yermiş..

Yaptıran varmı acaba aramızda ?

Ne kadara mâl olur ?
Sorunlar ne olabilir ?
Zararını gördünüz mü ?
Kaplama sonrası temizlik yıkama olayı nasıl ?
Kir tutuyor mu ?

Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

Bana çok hoş geliyor.

24552_113860695302696_1061850194035.jpg

24552_113860865302679_1061850194035.jpg

Ticari taksileri boyamiyorlar artık. Kaplama yapıyorlar. İyi bir yerde iyi bir işçilik yapılmazsa kalkma yapar. Temizlik çok değişmez. Ancak uygulama iyi yapılmazsa hava kabarcıkları oluyor. Desenli bir şey seçerseniz desenleri (mesela karbon gibi) birbirine denk getirmeleri önemli. Velhasıl iyi araştırıp iyi bir yere yaptırmak gerekiyor.

Ben birkaç kaplama işi yapmıştım. Çok meşakkatli iş. Sağlam ustaya yaptirman gerek. Ustasi saglam adam 3-4 binden açar ağzını.
Yeterince iyi biryere yaptirirsan kaplamayi yikamada fark edecek şey elinde firça ile 2 dakikada bitirirsin işi.

Ama derim ki aracının rengi (bu ise) çok güzel. Kaplama yaptıracağına biraz daha sabret. 2016 da hızlı ve uzun süreler etkili seramik ürün uygulamaları başlayacak. Yüksek meblalar ödemek zorunda da kalmayacaksındır kuvvetli ihtimal.
Seramik kaplama kir tutmamasina ve boyanin zarar gormemesine yarayacak guzel bir urun olacak.

Seramik kaplama olayına biraz baktım lakin benim istediğim metalik karbon siyahı, mat siyah yapmak.
Bu seramik muhabbeti sanırım boya üzerinde bir tabaka oluşturarak parlak ve kaygan bir yüzey elde etmek için tasarlanmış.
Yukarıdaki araç benim değil netten buldum bir arkadaş yaptırmış bunu.

Ekonomik folyo var 600 e yaparız diyor.
Diğeri farklı bir folyo var 3.500 diyor.
Bu folyonun en babası 850 hadi 1000 TL olsun.
Aracımın ebadına göre konuşuyorum.
2.500 TL 1 günde kazanılan para çok iyi vallahi..

Walla kullanilacak malzemenin kalitesi hayati önem tasiyor desem yeridir. Kalitesiz malzeme ile yaptirdigin zaman uygulama esnasinda folyoda kiriklar olusuyor ne kadar usta olursan ol.

Evet bahsettiğin gibi o kaliteli folyo da aslinda dedigin fiyattan bile daha ucuza geliyor. Yani soylediginden cok daha fazla kazanc saglaniliyor.
İsleri genelde kendim yapmiyor olsam da bi autoclub subem vardi hatayda ordan biliyorum durumlari :)

Maslak Ataturk oto sanayide var protac araç kaplama bufenin karsisinda. Futbolcu emrenin, demet akalinin falan arabalari kapliyorlardi.
Fiyatlari araca gore degisir. Bu arac min 3 bin liradadan baslar. Maliyeti ucuz isciligi pahali olan bir meslek bu. 1 gunde yaptirir 1 saatte sokturebilirsin kir tutar normal yikayacaksin tazyikli suyu dibine tutma yeter

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar