- Konu Yazar
Arabamın Triger değişim zamanı geldi. Değişecek parçalar zaten belli. İnternette her türlü fiyat bilgisine ulaşıyorsun , 3 aşağı 5 yukarı parçalara ne vereceğin belli. Üzerine işçilik ile birlikte Totalde ne ödeyeceğin çıkıyor.. 4 Ayrı yerden rakam aldım.. ( Rakam alırken parça listesi verdim , parça fiyatı ve işçilik olarak olarak teklif istedim ) maksat muhabbet sizlerinde başına gelebilir Piyasanın ne kadar oynak olduğunu göstermek açısından yazıyorum..
Triger seti ( fomoco ) Ford Motors Comparation - yada GATES marka da olabilir..
Devir daim Fomoco yada Gates
Gergi rulmanı Bosch yada muadil
V kayışı Bosch yada muadil
antifiriz Petrol ofisi yada muadil
yağ filtresi Bosch yada muadil
mazot filtresi Bosch yada muadil
Motor yağı-castrol 5-30
Parçalar bunlar. Ayrıca 4 ayrı yerden tek tek parçalar ve işçilik fiyatlandırıldı.
Şimdi bu parçaların tamamı 7-8 Bin TL tutuyor. Hadi 10000 TL tutsun dedim..
1- Yetkili servis : 40 Bİn TL ( Tek tek liste olarak vermedi. Triger degişimi 32 yağ degişimi de 8 Totalde 40 dedi ) ( İzkar-Gaziemir )
Araç 2 gün kalabilir..dendi.
2- Bosch Servis : 30 Bin TL ( Triger değişimine 10200 işçilik- yağ değişimine 3000 işçilik Parça fiyatına 16 bin gibi yazdı )
Araç 2 gün kalabilir.. dendi.
3- Kendi Tamircim : En az 22 Bin TL.. Ucu açık 25 de olabilir..
Sabahtan getirirsen akşamüzeri bitiririm ama çok yoğunum ..dedi.
4- Diğer güvenilir tamirci. ( Araya Hatırlı bir Abimiz girdi-araba bizim ona göre dedi ) Parça listesini tek tek fiyatlandırıp gönderdi. 6855 TL parçalar. 8000 TL de işçilik.. totalde 15 bin gibi.. Randevu alarak Sabah 10 gibi aracı getir ..Öğleden sonra 5 gibi teslim edelim.. dediler.
Gönül ister'ki yetkili servisine yaptırayım ama araba 2012 model.. Ayrıca yapılan işin garantisini sorduğumda net cevap veremediler..
Geçen hafta için 2 Mayıs'a ( yarın ) randevu aldım.. Bütçem 4. yer dedi.
Nasipse arabayı bırakıp oradan Kemeraltında Lezzet turu yapıp vakit geçiririm. Yani durum budur. Yetkili servis çok öpmese 25 dese yetkili servis tercih ederdim. Fakirlik böyle bir şey
)
Triger seti ( fomoco ) Ford Motors Comparation - yada GATES marka da olabilir..
Devir daim Fomoco yada Gates
Gergi rulmanı Bosch yada muadil
V kayışı Bosch yada muadil
antifiriz Petrol ofisi yada muadil
yağ filtresi Bosch yada muadil
mazot filtresi Bosch yada muadil
Motor yağı-castrol 5-30
Parçalar bunlar. Ayrıca 4 ayrı yerden tek tek parçalar ve işçilik fiyatlandırıldı.
Şimdi bu parçaların tamamı 7-8 Bin TL tutuyor. Hadi 10000 TL tutsun dedim..
1- Yetkili servis : 40 Bİn TL ( Tek tek liste olarak vermedi. Triger degişimi 32 yağ degişimi de 8 Totalde 40 dedi ) ( İzkar-Gaziemir )
Araç 2 gün kalabilir..dendi.
2- Bosch Servis : 30 Bin TL ( Triger değişimine 10200 işçilik- yağ değişimine 3000 işçilik Parça fiyatına 16 bin gibi yazdı )
Araç 2 gün kalabilir.. dendi.
3- Kendi Tamircim : En az 22 Bin TL.. Ucu açık 25 de olabilir..
Sabahtan getirirsen akşamüzeri bitiririm ama çok yoğunum ..dedi.
4- Diğer güvenilir tamirci. ( Araya Hatırlı bir Abimiz girdi-araba bizim ona göre dedi ) Parça listesini tek tek fiyatlandırıp gönderdi. 6855 TL parçalar. 8000 TL de işçilik.. totalde 15 bin gibi.. Randevu alarak Sabah 10 gibi aracı getir ..Öğleden sonra 5 gibi teslim edelim.. dediler.
Gönül ister'ki yetkili servisine yaptırayım ama araba 2012 model.. Ayrıca yapılan işin garantisini sorduğumda net cevap veremediler..
Geçen hafta için 2 Mayıs'a ( yarın ) randevu aldım.. Bütçem 4. yer dedi.
Nasipse arabayı bırakıp oradan Kemeraltında Lezzet turu yapıp vakit geçiririm. Yani durum budur. Yetkili servis çok öpmese 25 dese yetkili servis tercih ederdim. Fakirlik böyle bir şey