Araç Bakımı

Arabamın Triger değişim zamanı geldi. Değişecek parçalar zaten belli. İnternette her türlü fiyat bilgisine ulaşıyorsun , 3 aşağı 5 yukarı parçalara ne vereceğin belli. Üzerine işçilik ile birlikte Totalde ne ödeyeceğin çıkıyor.. 4 Ayrı yerden rakam aldım.. ( Rakam alırken parça listesi verdim , parça fiyatı ve işçilik olarak olarak teklif istedim ) maksat muhabbet sizlerinde başına gelebilir Piyasanın ne kadar oynak olduğunu göstermek açısından yazıyorum..

Triger seti ( fomoco ) Ford Motors Comparation - yada GATES marka da olabilir..
Devir daim Fomoco yada Gates
Gergi rulmanı Bosch yada muadil
V kayışı Bosch yada muadil
antifiriz Petrol ofisi yada muadil
yağ filtresi Bosch yada muadil
mazot filtresi Bosch yada muadil
Motor yağı-castrol 5-30

Parçalar bunlar. Ayrıca 4 ayrı yerden tek tek parçalar ve işçilik fiyatlandırıldı.

Şimdi bu parçaların tamamı 7-8 Bin TL tutuyor. Hadi 10000 TL tutsun dedim..

1- Yetkili servis : 40 Bİn TL ( Tek tek liste olarak vermedi. Triger degişimi 32 yağ degişimi de 8 Totalde 40 dedi ) ( İzkar-Gaziemir )
Araç 2 gün kalabilir..dendi.
2- Bosch Servis : 30 Bin TL ( Triger değişimine 10200 işçilik- yağ değişimine 3000 işçilik Parça fiyatına 16 bin gibi yazdı )
Araç 2 gün kalabilir.. dendi.
3- Kendi Tamircim : En az 22 Bin TL.. Ucu açık 25 de olabilir..
Sabahtan getirirsen akşamüzeri bitiririm ama çok yoğunum ..dedi.
4- Diğer güvenilir tamirci. ( Araya Hatırlı bir Abimiz girdi-araba bizim ona göre dedi ) Parça listesini tek tek fiyatlandırıp gönderdi. 6855 TL parçalar. 8000 TL de işçilik.. totalde 15 bin gibi.. Randevu alarak Sabah 10 gibi aracı getir ..Öğleden sonra 5 gibi teslim edelim.. dediler.

Gönül ister'ki yetkili servisine yaptırayım ama araba 2012 model.. Ayrıca yapılan işin garantisini sorduğumda net cevap veremediler..
Geçen hafta için 2 Mayıs'a ( yarın ) randevu aldım.. Bütçem 4. yer dedi.

Nasipse arabayı bırakıp oradan Kemeraltında Lezzet turu yapıp vakit geçiririm. Yani durum budur. Yetkili servis çok öpmese 25 dese yetkili servis tercih ederdim. Fakirlik böyle bir şey :))

Dikkat et ustalara!

Malum bazı ustalar karıncayı öpeceksin belini incitmeyecek sini marifet, meslek düstürü sayıyorlar.

Tabi onlara demek lazım bir gün sende karınca olabilirsin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Cuma günü servisteydim ,

Motoru sökmenin artık son evresindeyim , eğilip baktım.. ne göreyim , Motorun soketinin biri çıkmış...!! soketi takıverdim , tabii makina çalıştı.... e artık o kadar uğraşmışım.. Söktüm motoru komple.. Sıfır motoru geçiriverdim.. 16 bin kaat.. Motor yanık diye yazdım geçtim.. :)))

Müşteri Hödük 'ün tekiyse elimden ne geliyorsa Geçiririm.. İnsan olsunlar.

Dolandırıcılığa girmiyor.
Karıncayı öpeceksinn Belini incitmeyeceksin.

Son düzenleme:
Motosikleti
HONDA FORZA 2025
Hocam ben yıllardır bu sektör içerisindeyim ağır bakım olmasa git tanıdık güvendiğin ustaya yap derdim fakat ağır bakım işin içine girince renk değişti. Neden ?

Aracın ford mondeo yakıt pompası yok basınçla yakıt çeker önceliğimiz bu ve bunun üzerinden yüriyecek isek aracında kayış değişiminde kapağı açıp desğiştirdiği esnada gevşek takması takma esnasında sente atlatması aracın çalışmasını engelleyecektir. Yan kapağı kapatırken torklaması önemlidir. Fazla sıktığında kapak çatlar parçası ciddi pahalıdır. Az sıkarsa terlete terlete yağsız kalır göz ardı edildiğinde motor yersin bu durumlar can sıkıcıdır ve kapıdan çıktıktan sonra seni benı tanımazlar. Bana kalırsa servis değil ama bi bosch cara götürmen yönünde olacaktır.
İstanbulda olsan yardımcı olurdum fakat dediğin bölgede tanıdık malesef yok.
Bosch car yetkili servis gibi çalışır yarın öbür gün birşey olduğunda karşında muhattap bulabilirsin. Uç kuruş fazla olsun kafan rahat olsun. 5 liradan kaçarken 500 liralık olmak var.

uçuz etin yahnisi..

Motosikleti
Yamaha Mt-10
Ben Urla bosch car servisinde yaptırmıştım ağır bakımları ama İzmir de pek sayılı bilinir usta yok ama fiyatlara gelince hepsi pilot gibiler maşallah

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Ne zaman otomobil almaya niyetlensem bu gibi durumlar karşıma çıkar vazgeçerim. Bu aralarda araç bakmaya başladım ya etrafımda dönmeye başladı. Şirketin connect aracının yakıt pompası arızalandı 40 bin ile 120 bin arası fiyatlar havada uçuşuyor. Arkadaş dacia stepway ın 20 bin bakımı için 12 bin lira verdi. Bunlar nasıl rakamlar anlaşılır gibi değil. Geçen cbf 150 nin ön teker rulmanları dagıldı. Rulmanın tanesini 100 liraya aldım. Tamirci işçiliğe 600 lira istedi. Çektirme mi alayım yoksa 600 lira vereyim mi diye düşündüm. Bu aralar belimde ağrıyor zaten oğlum uğraşma yaptır gitsin dedim. Rulmanlar o kadar dağılmış ki çektirmeye gerek kalmadan iki tık tıkla yerinden çıkardı. 15 dakikada 600 lira iyi para helal olsunda yinede hakkı bu değil bence

Hocam ben yıllardır bu sektör içerisindeyim ağır bakım olmasa git tanıdık güvendiğin ustaya yap derdim fakat ağır bakım işin içine girince renk değişti. Neden ?

Aracın ford mondeo yakıt pompası yok basınçla yakıt çeker önceliğimiz bu ve bunun üzerinden yüriyecek isek aracında kayış değişiminde kapağı açıp desğiştirdiği esnada gevşek takması takma esnasında sente atlatması aracın çalışmasını engelleyecektir. Yan kapağı kapatırken torklaması önemlidir. Fazla sıktığında kapak çatlar parçası ciddi pahalıdır. Az sıkarsa terlete terlete yağsız kalır göz ardı edildiğinde motor yersin bu durumlar can sıkıcıdır ve kapıdan çıktıktan sonra seni benı tanımazlar. Bana kalırsa servis değil ama bi bosch cara götürmen yönünde olacaktır.
İstanbulda olsan yardımcı olurdum fakat dediğin bölgede tanıdık malesef yok.
Bosch car yetkili servis gibi çalışır yarın öbür gün birşey olduğunda karşında muhattap bulabilirsin. Uç kuruş fazla olsun kafan rahat olsun. 5 liradan kaçarken 500 liralık olmak var.

uçuz etin yahnisi..
Hocam iznin olursa bir kaç şey sorabilir miyim?
Suzuki grand vitara 3 kapı 2007-2011 arası araçlara bakıyorum. 150 bin km civarı 550-650 bin lira istiyorlar. Araba konusunda zır cahilim, tavsiyelerin benim için çok değerli olur. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Motosikleti
HONDA FORZA 2025
Ne zaman otomobil almaya niyetlensem bu gibi durumlar karşıma çıkar vazgeçerim. Bu aralarda araç bakmaya başladım ya etrafımda dönmeye başladı. Şirketin connect aracının yakıt pompası arızalandı 40 bin ile 120 bin arası fiyatlar havada uçuşuyor. Arkadaş dacia stepway ın 20 bin bakımı için 12 bin lira verdi. Bunlar nasıl rakamlar anlaşılır gibi değil. Geçen cbf 150 nin ön teker rulmanları dagıldı. Rulmanın tanesini 100 liraya aldım. Tamirci işçiliğe 600 lira istedi. Çektirme mi alayım yoksa 600 lira vereyim mi diye düşündüm. Bu aralar belimde ağrıyor zaten oğlum uğraşma yaptır gitsin dedim. Rulmanlar o kadar dağılmış ki çektirmeye gerek kalmadan iki tık tıkla yerinden çıkardı. 15 dakikada 600 lira iyi para helal olsunda yinede hakkı bu değil bence

Hocam iznin olursa bir kaç şey sorabilir miyim?
Suzuki grand vitara 3 kapı 2007-2011 arası araçlara bakıyorum. 150 bin km civarı 550-650 bin lira istiyorlar. Araba konusunda zır cahilim, tavsiyelerin benim için çok değerli olur. Şimdiden teşekkür ederim.
Özelden konuşalım arkadaşın konusunu baltalamayalım saygısızlık olmasın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar