Araç Alırken Aman dikkat!!!

geçenlerde bir arkadaşımın başına gelen olayı sizlerle paylaşmak istedim;

ögretmen arkadaşım kredi ile 2.el clio araba aldı ve 100 km gitmeden araba stop etti ve bir dahada çalışmadı. servisi çagırdık arabayı aldılar. motoruna baktılar ve "bu motor bitmiş" dediler. tabi bizim arkadaş şokta "yaa nasıl olur daha yeni araba hem km'side 80.000 de bu araba nasıl motor bitirir" diyor. ve servistekiler bir araştırma sonucu aracın 1 yıl önce istanbulda 180.000 km bakımına girdigi gördüler. ve bu 1 sene içindede 40.000-50.000 km yapsa yaklaşık arabanın orjinal km'si 230.000 olması lazım. şrfszler km'si 230.000 olan aracın 80.000 km'ye düşürmüşler. tabiki bunu tespit etmek okadar zor degil bir cihaz vardı onunla aracın orjinal km'sinin yaklaşık ne olgunu olarak anlayabiliyoruz. ama bizim arkadaş arabayı temiz görünce sazan misali atladı tabi..

bu arkadaşın yaptıgı hatayı sizler yapmayın. aldığınız araç ne olursa olsun. orjinal km'sini tespit etmeye çalışın.

paylaşım için sağol inemli bir bilgi.ayrıca boya durumunun tespiti için de bir cihaz var.kaporta üzreni cihazı koyuyorsun, kaporta üzerince kaç kat boya varsa sanırım mikro metre olarak bunun bilgisini veriyor.ama bu cihazları nereden bulabiriz acaba?bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşsın.
bu tür durumlarda motosikletlerde de karşılaşabiliriz.aman dikkat

Peki arkadaşlar bişey sorucam.Sahibinden.com gibi internet sitelerinden,ya da kullanıcısından bir taşıtı beğenince ne yapmamız gerekiyor?Yetkili servisinemi götürüp baktırıyoruz?Bu kontrol için nasıl bir ücret ödüyoruz? Yada servis hizmetide veren motosiklet mağazalarının sattığı motorlara gözümüz kapalı güvenebilirmiyiz?
Maalesef insanlarda ahlak diye birşey kalmamış,herkes birbirini nasıl düdükleyeceğini hesaplıyor.Haliyle kime güveneceğini bilemiyorsun

Peki arkadaşlar bişey sorucam.Sahibinden.com gibi internet sitelerinden,ya da kullanıcısından bir taşıtı beğenince ne yapmamız gerekiyor?Yetkili servisinemi götürüp baktırıyoruz?Bu kontrol için nasıl bir ücret ödüyoruz? Yada servis hizmetide veren motosiklet mağazalarının sattığı motorlara gözümüz kapalı güvenebilirmiyiz?
Maalesef insanlarda ahlak diye birşey kalmamış,herkes birbirini nasıl düdükleyeceğini hesaplıyor.Haliyle kime güveneceğini bilemiyorsun

alacağımız araçtan iyi anlamamız gerekiyor.bu binek bir otomobilde olsa bir motosiklette olsa.eğer anlamıyorsak mutlaka araçtan anlayan iyi tanıdığımız birisine göstermeliyiz.ben bu konuda satıcıya pek güvenmem.isterse motosiklet mağazası olsun.çünkü kimse yoğurdum ekşi demez.motosiklet konusunda nelere dikkate etmem gerektiği konusunda sitede bulunan arkadaşlar sayesinde çok yol katettim.ne olur ne olmaz yinede bu işlerden anlayan birisinin yanımızda bulunması iyi olur.hem ilerde problem olursa satıcının değil onun yakasına yapışırız.:queen:

arkadaşlar valla çok kötü bi durum ikinci elde artık kimseye güvenilmiyor..daha neler neler yapıolar..türlü türlü üç kağıtçılıklar..ikinci el ilanlarının olduğu sitelere girin..bütün araçlar temiz..full orjinal kapalı garajda muhafaza edilmiş yağmurda çamurda binilmemiş vs..galerilere gidin bi tane tanımadıktan alınan araba yok herkes tadık arabalarını satıyor sanki..adam anlatıo işte..bi sürü tırı vırı..ahlak sıfır yani.açıkcası ben 2 elde kimseye güvenemiyorum..abuk kmlerde iananılmaz araçlar var ama acaba adam neden satıyor aracını nesi var aslında?????

Yetkili servise götürüp 20-30 ytl verip , baştan sona baktırın.Ustayada 5-10 ytl çorba parası verin, size aracın durumunu tam olmasada 3 aşağı 5 yukarı söylerler. İkinci el olduğu için mutlaka ufak tefek masraflar olacaktır.Motor ve hareketli aksamdaki arızalar ve bunun gibi üçkağıtlar bu kontrolden kaçmaz.

evet bu km değiştirme olayı çok çirkin motosikletlerde yapıyor adamlar aslında kanuni bir cezası bile olmalı.

007

Araç almadan önce servislerdeki Diagnostic Programına kontrol ettirin... Eğer arabanın beyni değişmediyse ne olduysa açığa çıkartıyor...

mesela ingilterede bunu geçmek için bir belge almadan aracını satamıyorsun bu belge (internet üstündende görülebilen resmi bir belge) ile aracın gerçek tüm değerleri ortaya çıkıyor o zaman satabiliyorsunuz.

Arac hangi markaysa o servise gidip servis noktasında aracı incelettirin.

Araclarımı ikinci el ve TOYOTA bayilerinden alırım.
Arac kaç binde servise kaç kere gelmiş, neler değişmiş, kazası varmı hepsini söylüyorlar. Olaki bir yanlışlıkmı oldu hemen genel müdürlüğe basarsınız şikayeti o bayıyı oyarlar. Motorumuda Korlas ve NBC den aldım. Sağolsunlar.
Birşey varmı motorlarda dedim yok dediler aldım. Aldığım yerin kalitesi belli.
Söylenilen dışında birşey olursa dükkan sahibinin başı ağrır.

Bence arkadaşında adama dava acsın. Hileli mal sattı diye. Ya tutarsa misali.

NBC ile bende zaman zaman konuşuyorum,bana güven verdiler açıkçası.Yakın zamanda bi alışverişimiz olucak sanıyorum.Fakat teknik konularda acemi olduğumdan onların sözüne güvenerek alışveriş yapıcam,İnşallah beni mahcup etmezler

Araç almadan önce servislerdeki Diagnostic Programına kontrol ettirin... Eğer arabanın beyni değişmediyse ne olduysa açığa çıkartıyor...

yukarıda arkadaşımızında bahsettigi Diagnostic programının uygulandıgı bir araç:

bu devlette her şeyden anlamak zorundasın
biraz doktor
biraz ögretmen
biraz avukat
biraz da tamirci olman gerekir
artık kimseye güven kalmadı denilecek başka bişey yok heralde çok geçmiş olsun arkadaşının gözü bundan sonra o arabayı görmez heralde

Bende km telini söktüm :p Rahat satabilmek için :p :p hehe :queen: :queen:

Bende km telini söktüm :p Rahat satabilmek için :p :p hehe :queen: :queen:

sen motoru satacagın zaman biliyorum ben... nekadar site varsa hepsine bu haberi verzmezsen.....:queen:

işte toplumda senin gibi üç kagıtçı motorcular yüzünden 2 .ele güvenipte motosiklet alamaz olduk.:p :mrgreen: pis,kaka motorcular sizi:queen:

Ya yapma ya :cyclopsan Aşkolsun ne biçim kankasın şaka yaptım :salut:
Deli ben km teli nasıl sökülür anlamam bile :silent: Bak çok fena olur gök :p

Tipine bakıp alırsan öyle olur :mrgreen:

Yaa şaka bi yana kötü bir durum ama alan arkadaşın biraz aceleci davranmış.. Servise götürmeden tipine bakarak araba mı alınır :silent:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bir cihazla anlayamassın...Sadecce beyni yerinde duruyosa kendi söyler...

Eksantrik mili bazı araçlarda km yi tam olarak söyleyebiliyor...Mercedeslerde hepsinde km bazında aşınma katsayıları var....O yöntemden hiç kaçmıyor....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar