2005 senesiydi. Nissan Almerayı bayiden çıkardım. Daha 2-3 km gitmiştimki arabanın sağa çektiğini farkettim. Hemen bayiye döndüm.
"Geç oldu kapatıyoruz abi yarın geliver" dediler.
Günlerden perşembe. Cumartesi giderim artık dedim.
Ertesi gün akşam işten eve dönüyorum. Eve kalmış 500 metre. Araba birden sağa çekti girdim çukura.
Lastik per oldu.
Cumartesi vardım servise yeni lastik istedim.
"Merkeze yazacağız" dediler. Ücretini ödeyip lastiği değiştirdim.
Ama bir türlü arabanın sağa çekmesini çözemiyorlar. Hatta sağa çekme yok diyorlar.
Sorun sabit hızda giderken olmuyor.
Gaza dokundupum anda araba kafa sallayıp sağa çekiyor. Sabit huza düşünce direksiyonu bırak saatlerce git. Gram sağa çekme yok.
Temde 100 le gidiyorum. Arkamdan araba geliyor. Gaza basıp şu kamyonu geçeyim diyorum.
Gaza dokunmamla beraber kamyonun tekerlerine komşu oluyorum.
Defalarca servise gitmeme rağmen her seferinde "bir sorun yok" deyip başından savıyor servis.
2-3 ay böyle geçti. Bir gün gaza basınca bir sağa savruldum, kamyonun altında kalıyordum.
Tabi bende şafak attı.
Gittim servise, servisin kapısına çaprazlama bıraktım arabayı.
"Ne bok yersiniz bilemem, bu sorunu çözdüğünüzde haber verin gelip arabayı alayım, bu işle fena uğraşacağım bilesiniz. Yanımda şahit var, ayrıcada kamera kaydı yaptığımı görüyorsunuz" diye bağırdım.
Adamlar baktıki bende şafak atmış.
Beni sakinleştirmeye çalışıyorlar. Biri arabayla tecrübeye çıktı, yine bişey yok diyor.
Bende şafak bir kez daha attı.
Herseferinde beni dinlemediklerini gaza basınca sağa çektiğini dikkate almadıklarını söyledim.
Servis müdürüne bin dedim arabaya, sen kullanacaksın. Çıktık Basın Expresse.
"Bak diyor çekme yok"
"Bas gaza görelim" diyorum.
Gaza bastığı an araba sağ şeritte. Hız sabit olunca yine normal. Temdede böyle bir tecrübeden sonra döndük geriye. Arabayı lifte aldılar.
Bir ayar yapıldı. Tekrar çıktık seyire.
Herşey normal olması gereken halinde.
O günden sonra 10 yıl 260.000 km kullandım arabayı. Bir kez bile ne sabit hızda nede gaza basınca sağa sola çekme olmadı.
Gelelim benim yarılan lastiğin bedeline...
İnatla o lastiğin parasını ödemediler.
Ama adamları öyle bir bunalttımki, benden kurtulmak için verdikleri hediyeler ve ücretsiz bakımlarla 3-4 lastik parası ödediler