Arabada uyuma tekniği 💤

Arkadaşlar araç seyir halindeyken ve park halindeyken arka koltuk ön koltuk fark etmeksizin uyuyabilmenin bir tekniği var mı?

Ben arabada uyuyamayanlardanım.Normalde çok sıkıntı değildi bu benim için lakin şuan bitirmekte olduğumuz 2022 senesinde çok uzun saatler binek otomobilde yolculuk ediyorum.Yolculuk uzadıkça gece gündüz de yolculuk ediyorum.Haliyle uyumam gerekiyor ama beceremiyorum.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
25 yıldır bir çözüm bulamadım :)

arka koltuk için şişme yataklar var ama kullanmadım hiç belki denesen işe yarayabilir, uzun yolda benzinliğe çekerim aracı...arka koltuga kıvrıldım mı mis gibi uyurum valla...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yolculuk öncesi bol yağlı ve salçalı bir yemek yiyip yolculuğa çıkmak, yolculuk esnasında araba içinin havasız olması ve camların kapalı olması sağlıksız bir yöntem olsa da uykunuzu getirebilir.

Motosikleti
Ns200 15"
Arabadan arabaya çok değişiyor bu uyku konusu, mesela 2019 Mercedes A180 sedanda uyuyamadım koltuk mok gibiydi ama 2016 Opel Astra sedanda mışıl mışıl uyumuştum, birde o gittikten sonra 4 tekerden komple vaz geçtiğim Anadolda çok rahat uyurdum. Size tavisyem ayaklarınızı üşütmemenin yolunu bulmanız birde altlı üstlü yorgan yaparsanız ev konforu bile bulursunuz. Yav öyle bir canım çektiki arabada uyumak anlatamam :).

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Eğer sücürü ben değilsem şehirlerarası yolculukta anında uyurum. Hatta evde yatınca hemen uyuyamayanlardanım ama arabada olunca nedense hemen uykum geliyor.

Motosikleti
D400
gözünü yormalısın. yüksek ışık ile telefonu kurcala bi 15 dakika ya da kitap oku.

bende ne olursa olsun koltuk bir miktar geriye yatık olmazsa uyuyamıyorum mesela.

Arabada çok uyumuşluğum var, özellikle de uzak bir yerlere balığa ya da kampa gittiysem. En rahatı sağ ön koltuktur. Arka koltuğa yatarsam sığamıyorum, dizlerim hep bükük kalınca en fazla 2 saat dayanabiliyorum.
Ön sağ koltuğu yatırıp, ince battaniye veya kilim benzeri bir şey seriyorum, ki koltuğun yüzeyi düzlensin diye, minik bir yastık (arabada hep olur) tamamdır. Eğer ayağınız altına koyabileceğiniz bir şey bulursanız orayı da biraz yükseltmek konforu biraz daha artırır.
Hatta en son evvelki yıl Kapadokya da 2 yetişkin 2 çocuk arabada uyumuştuk.

ya arabasına göre de çok değişiyor.
2020'de motorla kaza yaptığımda tam kampa gideceğimiz döneme denk gelince ben de arabayla gitmiştim, dedim hazır böyle yapmışken de bir deneme yapayım,çadır bagajda duruyor ama ben arabada yatıcam. Ön yolcu koltuğunu geriye yatırdım, uyku tulumunun içine girip devrildimi ayaklarımı da torpidoya uzattım ve camış gibi uyuyum iki gece. Baya rahattı.
Sonra geçen sene de bir kampa yine aynı şekilde gittim iki gece yine arabada kaldım.

Bunun gazıyla bir yurtdışı seyahatte arabada yatarım diye gaza geldim, VW T-Roc kiralamıştım bir tane.. Sıkıntı şu.
Sürücü koltuğu camış gibi geri yatıyor ama direksiyon vs var ayağımı uzatamıyorum. Ön yolcu koltuğu ise geriye doğru düzgün yatmıyor, niye ulan niye diye bağıra çağıra debelenmiştim, baya saatlerce bi orada bi burada kıvrılıp durdum arabada.

Arkada uyuyabilmek için ciddi geniş bir araba lazım, benim boyum 173 uzun falan değilim ama yok yani uyunmuyor.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Arabayı park edince uykum kaçıyor. Araba kullanırken uyumak gibisi yok. :) Görüntü ne zaman karardı? Ne zaman uyudum? Ne zaman uyandım? Bilmek imkansız. Motosiklet kullanırken de uyumuşluğum var. Görüntü tekrar geldiğinde yaşadığım şoktan dolayı yüzümü ateş basmıştı. Tam bir panik yaşamıştım. Yolun kenarında oturabileceğim bir yer görür görmez durup uyuklamıştım. Bu sefer uyumakta zorluk çekmemiştim. :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Rohypnol önerecektim ama çok daha ağır ve tehlikeliymiş.

maxresdefault.jpg

kafanı cama yaslıyon ve gözünü kapatıyosun daha hiç uyuyamadığım zaman olmadı 30 dk lık yolda bile uyuyabilirm

Motosikleti
D400
kafanı cama yaslıyon ve gözünü kapatıyosun daha hiç uyuyamadığım zaman olmadı 30 dk lık yolda bile uyuyabilirm

abi kafayı cama koyunca titreşimden cama micro kafa atıyorum sürekli tık tık tık tık diye. nasıl uyuyon öyle :D

Kafa dayamanın oraya satılan küçük yastık benzeri şeylerden aldım.Normalde kafamın altına yastık koyduğumda bile o ara kısım çukur olduğundan boynumu ağrıtırdı.O küçük şeylerden aldım yastıksızda belli konfor sağlıyor ama küçük bir yastıla daha konforlu oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar