Arabada emniyet kemeri takmak zorunluyken otobuste dolmusta ayakta gitmek neden serbe

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motosiklet ile giderken kask takma zorunluluğu var pekala. peki otobüste metrobüste minubüste ayakta seyahat etmek neden serbest?

Toplu taşıma araçları devletin ondandır :) Hepsinde rallici bir şöför var ama baksana dostum tutunma yerleri var ölmese de sakat kalırlar ve devlet bunu bir şekilde haklı çıkarır kendisini

Genelde otobüste ayakta giderken bir yere tutunmasan da düşmezsin ondan olabilir. Metrobüste yoğun saatlerde 20-30 santim hareket alanın bile yok balık istifi :cherry:

Motosikletlerde ne tutunacak yer ne de emniyet kemeri var ama trafikte kullanılmasına izin veriliyor :queen:

Benimde merak ettiğim bir konu var.Dolmuşta ayakta yolcu almak yasak ama belediye otobüslerinde insanlar hep ayakta gidiyor.Dolmusta tehlikelide otobuste degil mi bu sekilde gitmek?

Bu soruların cevabı devletin Kurnaz olması mı :D 😀😆

Benimde merak ettiğim bir konu var.Dolmuşta ayakta yolcu almak yasak ama belediye otobüslerinde insanlar hep ayakta gidiyor.Dolmusta tehlikelide otobuste degil mi bu sekilde gitmek?

Bu soruların cevabı devletin Kurnaz olması mı :D 😀😆

Yasak degil dostum sınırı var, dün ben motora binmedim dolmusa bindim koltuktakiler hariç 20 e yakin kisiydik arkamdakileri sayamadim

Genelde otobüste ayakta giderken bir yere tutunmasan da düşmezsin ondan olabilir. Metrobüste yoğun saatlerde 20-30 santim hareket alanın bile yok balık istifi :cherry:

Benim bir metrobüs anım vardır efsane. Bindik araca girdik ortama :D. Aynen dediğiniz kalabalık bir yere tutunmak gibi şeyler falan gerek yok. Hatta bir çaba zıpla ayağında değmez yere yorulmazsın ya neyse, konuya döneyim :D. Hanımkızımızın birisi meğersem giderken bayılmış biz onun bayıldığını zincirlikuyuya gelince farkettik herkes inipte kızcağız yere düşünce. Bildiğin gerçek ya şaka gibi 20 dakika kız bayılmış konumda havada gitti sonra da pat diye düştü yere.

Metrobüs anınızdan anladığım kadarıyla İzmirdeki İzban gibi bir yermiş oldugunuz yer.Benim olayda da kadın izbanda bayıldı ama düşcek yer yok diye düşemedi yani ayakta bayıldı :D 😅 Ağlancak halimize kahkahayla güldüm :D

Benim bildiğim; otobüsler insan gibi kullanıldığı ve minibüsler her türlü hayvanlığa hizmet edebildiği için bu şekilde.

Metrobüs anınızdan anladığım kadarıyla İzmirdeki İzban gibi bir yermiş oldugunuz yer.Benim olayda da kadın izbanda bayıldı ama düşcek yer yok diye düşemedi yani ayakta bayıldı :D Ağlancak halimize kahkahayla güldüm :D

İzban bizdeki metro, izbanı 5x çarparsan metrobüsü hayal edebilirsin

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu sorunun yaniti "devlet" kavraminda sakli.
devlet belli bir toprak parcasi uzerinde istedigi kanunu cikaran, istedigini yasaklayan, serbest birakan ve buna gore o topraklarda yasayan bireylere ceza, baski, uygulama yapan bir olusumdur, organizasyondur.

soyle uc bir ornek kanun da olabiliyor;
adam yaralamanin cezasi=10yil hapis
adam oldurmenin cezasi=5yil hapis
nitekim bazi sartlar altinda, hafifletici sebepler vs. durumlarda bu tur absurdlukler gecerlidir.
(bkz.gazetelerin 3.sayfalari)

onun icindir ki;
devletten ve kanunlardan bekleyemeyeceginiz bir sey de mantik ve esitliktir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar