Araba sürücülerinin motorlara karşı psikolojisi

Biraz önce çarşıya gidip geldimm.. Sağ şerettin gidiyorum önüme ara yoldan araç çıktı.. Normal devam ediyoruz araç yavaşladı bende sollamak istedim. Sinyal verip sol şeride geçiyorum takside geçiyo sağı boşaldı ordan geçeyim diyorum bu sefer sağa geçiyo. Adam iki şeridide işgal etti. Bu bi iki kez devam etti. En sonunda önündeki araçtan dolayı durmak zorunda kaldı. Adamın yanından geçerken öle bi bakış attım ki adam ki küfür ettiğimi anladı daha bi sinir olup yine yanıma geldi. Ondan kurtulmak için onun giremiceği bi yola girmek zorunda kaldım... Motosiklet kullanıcısı olmak hele bayan motosiklet kullanıcısı olmak çok zor. Çok dikkat etmek lazım....

peki bu neden Mehmet abi ?

2 veya daha fazla motor gidersen hem kendine daha fazla güvenin gelir hem de 4tekerliler fazla sıkıştıramaz.Sonuçta çoğunluk ve de güç sahibi olmuş oluyorsun.Şehir içi ya da E-5 neyse de otobanda tek başına gitmek cidden pek akıl işi değil eğerki altındaki motor çok sıkıştığın anda rahat 170-180 görecek bir motor değilse.Otobana çıkan araç sahipleri gözlemlediğim kadarıyla belli bir süre sonra biraz daha agresif oluyorlar(lüks arabası olsa bile en sağdan 90'ı geçmeden gidenlere lafım yok) ve de sağ-sol hiç bakmadan dalıyorlar:farao:

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Çok geçmiş olsun. Açıkçası ben bu durumla pek karşılaşmıyorum. Bilmiyorum, belki de motosikletin büyüklüğüyle alakalı bir durumdur. Ufak olduğunu görünce pek tınlamıyorlar sanırım. Ben motosiklet kullanmadan önce de motosikletlere hep dikkat ederdim, motosiklet kullanmaya başladıktan sonra daha da fazla dikkat eder oldum. İnsanların psikolojileriyle alakalı birşey. Biz yokmuşuz gibi davranıyorlar. Yani yollar sadece arabalar, minibüsler, kamyonetler, otobüsler vs.. için yapılmış gibi düşünüyorlar. Sürücü şerit değiştirirken aynaya bakıyorsa sadece ve sadece birşeye odaklanıyor; "Araba vb. geliyor mu?"... Onun aklında motosiklet yok, baksa bile görmüyor, ki zaten çoğu zaman aynalar süs olarak kullanılıyor. Çoğu zaman görüyorum, sağ taraftaki aynasını açmaya gerek bile duymuyorlar. Ne gerek var ki? Bodoslama dalıyor, kullanmıyor zaten onu. Ne eğitimsiz bir milletiz yaa! Yok yok, bu memlekette motosiklet kullanmak için deli olmak lazım gerçekten. Hani diyorlar ya motosiklet şeytan icadıdır diye. Bu makineyi şeytan icadı yapan yine biziz. Dünyanın hangi ülkesinde var böyle bişey? La havle....

Son düzenleme:
ne 650cc nede kalabalık olmak altında 50 cc lik bile bir motor aldığında en iyi çözüm artçının elinde bir pompalı tüfel olcak :D bak ozaman nasıl çekiliyorlar bu arabacılar :D:D:D saka tabi bu birinizde ciddiye alıp laf atmayın :queen:

bizim memleket ufak olduğu için sıkıstıran olmuyo çünkü tanıyor herkez birbirini ancak ben zilede oturyorum (tokat) turhalda motor kullanırken sıkıstıran çok oluyo geçen ankara plakalı bi araba kırmızı ısıkta bekledik yesil yanınca herkez yola gitmeye basladı bende sağda arkada babamla gidiyoz 40-50 km hıza ulastım arabalarda aynı süratte neredeyse arkamdaki 06 plakalı araç gittikçe yaklasıyo önümde tır var adam arkadan dokundurmaya basladı ben biraz daha sağa kaçtım adam yanıma geçti sıkıstırıyo yandan çarpacak dedim babam adama bağırıyo adam takmıyo taki scoter avantajını kallanarak 06 plaka clioya tekme atana kadar ben takma atınca adam sola kaçtı ve önümü kesmeye kalktı petrolün önünde durduk adamda durdu babam barınca adama petroldekiler gelmeye basladı müdürüm hayırdır die 06 plaka o arada ortalığı toza boğarak bastı gitti büyük sehirdeki araç sürücülerinin motosikletciler hakkındaki düsünceleri burda pek ise yaramıyo :cat: ama gerçekten artık bi önlem alınmalı bence bütün motosikletciler toplanınp derdimizi anlatmalıyız birilerine

..Yazılarınızı dikkatlice okudum arkadaşlar. Hemen hepimizin başına gelen bir durum bu.
-Bence eğer varsa motosiklet dernekleri TV reklamları düzenleyip durumu bildirmeli.
-Yine sizin dediğiniz gibi ehliyet alırken insanlara motosikletlere nasıl davranılması gerektiği konusunda eğitim vermeli.

Bizimde üzerimize düşen görevler var ve ben bunları yerine getirdiğimize inanıyorum yoksa hayatta olmazdık öyle değilmi.

İlla 600cc+ bir motosiklet mi kullanmamız gerekiyor arabaların bizi kışkırtmaması ve önemsemesi için..

Ülkemiz eminim geçte olsa motosiklet gerçeğini kavrayacak umarım geç olmaz.
Lütfen arkadaşlar çok dikkat edelim. Dikkatlerimizi bir kat daha artıralım...

walla okudukça uyuz oldum arkadaşım. Bana yapılsa aynı şeyler o artistlerin aklını alırım, içinden geçerim. Koca otobanda kaçacak delik arar bir daha tem e çıkarken yarım saat düşünür o vatandaşlar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tanıdığın bi psikiyatris var ona bi git istersen sen :silent: sen beni güldderdün allahta seni güldürsün:queen::queen::queen:

Şaka bile olsa ezmek istiyorum seni tekerin altına sokarım ne demek yaw?Motosiklet sitesindeyiz arkadaşım ve de konu araba sürücülerinin motorculara karşı psikolojisi...Sen motorcu olarak hislerini yazacağına beni ezmekten bahsediyorsun...Gel de ez o zaman ne diyelim...Buradaki bir insandan, site mensuplarından birinden böyle bir şey duyuyorsam Allah her daim trafikte yardımcımız olsun:salut:

poyrazım çaktı köfteyi aferin poyraz otur yerine 10 puan sanada sıfır..:queen:

şaka bir yana bu sitedeki çoğu insan modlar dahil olmak üzere benim geyik yaptığım çok iyi biliyor sen yanlış anladıysan özür dilerim az öceki yazdığım 2 mesajımda biraz gülmek içindi nefret içerikli asla değildi..

ben motosiklet tutkunu olarak gerizekalı gibi süren otomobil sürücülerini öldüresiye dövmek istiyorum beni trafikte tehlikeye sokacak canıma malıma kast edecek insanı gebertirim trafikte hiç sayılmıyoruz geçen kırmızı ışığa yaklaşırken önüm bomboş yavaşlıyorum birden oç nin biri önüme zart diye kırdı kırmızıda gittim oha napıyon öldircenmi bea dedim herif levyeyi kaptı inmeye çalıştı bende indim motordan cam çerçeve kafa göz ne var neyok kırdım parçaladım o an cinnet geçirmiştim yeşil yandı bastım gittim ben motorcu olarak bize yapılan haksızlıkları bize yapılan saygısızlıkları hiçmi hiç sindiremiyorum beni bağışlayın ama yine aynı şey başıma gelse yine aynısını yaparım şimdi mt antalya olarak seri tshirt bastırıyoruz ve sırtımızda katilimiz olmayın yazacak bunu herzaman giyeceğiz..

antalya da da çok oluyor tınlamaz tavırlar ama şöyle bi durum var bayan sürücüler motor sürücülerine daha çok dikkat ediyo
bazen de çok dikkatten paniğe kapılıp kazaya neden olanlar var bugun cadde de olanlar gibi

walla okudukça uyuz oldum arkadaşım. Bana yapılsa aynı şeyler o artistlerin aklını alırım, içinden geçerim. Koca otobanda kaçacak delik arar bir daha tem e çıkarken yarım saat düşünür o vatandaşlar.

Ah hocam sende var 180 beygirlik canavar. Vall insan sana dokunduğuna bin pişman olur :)

şaka bir yana bu sitedeki çoğu insan modlar dahil olmak üzere benim geyik yaptığım çok iyi biliyor sen yanlış anladıysan özür dilerim az öceki yazdığım 2 mesajımda biraz gülmek içindi nefret içerikli asla değildi..

ben motosiklet tutkunu olarak gerizekalı gibi süren otomobil sürücülerini öldüresiye dövmek istiyorum beni trafikte tehlikeye sokacak canıma malıma kast edecek insanı gebertirim trafikte hiç sayılmıyoruz geçen kırmızı ışığa yaklaşırken önüm bomboş yavaşlıyorum birden oç nin biri önüme zart diye kırdı kırmızıda gittim oha napıyon öldircenmi bea dedim herif levyeyi kaptı inmeye çalıştı bende indim motordan cam çerçeve kafa göz ne var neyok kırdım parçaladım o an cinnet geçirmiştim yeşil yandı bastım gittim ben motorcu olarak bize yapılan haksızlıkları bize yapılan saygısızlıkları hiçmi hiç sindiremiyorum beni bağışlayın ama yine aynı şey başıma gelse yine aynısını yaparım şimdi mt antalya olarak seri tshirt bastırıyoruz ve sırtımızda katilimiz olmayın yazacak bunu herzaman giyeceğiz..

Hakkaten alemsin yaw:queen:
Yürü bee arkandayım bennn:queen:

ruh ve akil sagliginin yerinde olmadigini dusundugum, karsilastigimiz bir cok tehlikeli dort tekerlek uzerinde akrobasi yapan tum arac suruculerinden korunmamiz icin elimizden gelenin fazlasini yaptigimizi biliyoruz. Ama her an, her yerde cok cok daha fazla dikkat, sabir ve bol sans diliyorum. Turkiye, ozellikle Istanbul'da motosiklet ile en cok iyi sansa ihtiyac oldugu kacinilmaz bir gercek...

ben motosiklet tutkunu olarak gerizekalı gibi süren otomobil sürücülerini öldüresiye dövmek istiyorum beni trafikte tehlikeye sokacak canıma malıma kast edecek insanı gebertirim trafikte hiç sayılmıyoruz geçen kırmızı ışığa yaklaşırken önüm bomboş yavaşlıyorum birden oç nin biri önüme zart diye kırdı kırmızıda gittim oha napıyon öldircenmi bea dedim herif levyeyi kaptı inmeye çalıştı bende indim motordan cam çerçeve kafa göz ne var neyok kırdım parçaladım o an cinnet geçirmiştim yeşil yandı bastım gittim

bu yaptiginiz okudugum zaman cok hos duygular yasadim. "İste bu benim de cogu zaman yapmak istedigim ama basaramadigim" dedim.

Yine de sabir ve sukûnetinizi sonuna kadar korumanizi ve basiniza dert acmamanizi temenni ederim...

Trafikte sinirlenmek kesinlikle kendimize zarar. Hem Maddi hemde manevi olarak zarar. Biri bize ters bi hareket yaptığında ama gerçekten ters bi hareket yaptığında mesala yazımda belirttiim gibi öküzlük yapanlar zaten öküzdürler fakat tek sorun kendileri bunun farkında değildir.
Biz onlara "sen öküzsün" diye hatırlatsak bunu asla kabul edemez ve çıldırılar. Bunu bizim biliyor oluşumuz yeterlidir. Mümkün olduğunca fes sabır çekip hayatımıza bakalım. Biranlık öfkenin sonu geri dönüşü mümkün olmayan yaralar açabilir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu yaptiginiz okudugum zaman cok hos duygular yasadim. "İste bu benim de cogu zaman yapmak istedigim ama basaramadigim" dedim.

Yine de sabir ve sukûnetinizi sonuna kadar korumanizi ve basiniza dert acmamanizi temenni ederim...

sağolasın teşekkür ederim bilinçsizce motosiklet kullananlar adımızı kötü duyuranlar bizi tehlikeye sokanlar sonuna kadar hepsiyle mücadele etmeye razıyım..

bu daha bişiy değil eski motorumla beni birden önüme kırarak canıma kast eden bir sürücünün kafasında safebet marka kaskımı parçaladım adamı linç ettim sonrada acıyıp elini yüzünü yıkadım çok yumuşak yüzlüyümdür ama damarıma basılırsa adamı linc ederim..

Benim bi arkadasım da ybr 125 var.Bi demir cubuk yaptırmış,motosikleti kullanırken sıkıştıran olursa;kovboyların atlarından silahlarını cekmeleri gibi o da motosikletin zulasından cıkarıyor demiri! Kalın demiri gören tacizciler kuzu kesiliyor.:p

Benim bi arkadasım da ybr 125 var.Bi demir cubuk yaptırmış,motosikleti kullanırken sıkıştıran olursa;kovboyların atlarından silahlarını cekmeleri gibi o da motosikletin zulasından cıkarıyor demiri! Kalın demiri gören tacizciler kuzu kesiliyor.:p

bi kamasutra alıp arbayı doğramak lasım yolda az :p

güzel bi taktikmiş ama racing motorlarda bu biraz zor :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar