izlediğim kadarıyla videoda hiç bir sorun yok. motorcu kardeşimiz diğer bir çok motorcu kardeşimiz gibi saçmalamış anlaşılan.
Bu kuralcı arkadaşlar motosiklet üzerindeyken de her kurala uyuyorlar mı acaba.
Bence gereksiz bir muhabbet olmuş. Motosiklet sürücüsünün yaptığı da gereksiz sizin bunu büyütmeniz de gereksiz.
Velev ki siz sola geçtiğinizde motosiklet arkadan hızlı geliyordu o yüzden selektör yaptı vs. Motosiklet sürücüsünün aynadan gozukmeyecek mesafede olması muhtemel. Bunu düşünmesi gerekirdi.
Velev ki siz sol şeridi işgal ediyorsunuz. Hız limitlerine kimseyi uydurmak durumunda değilsiniz demişler. Motosikletli de kimseyi uygun şeritte sürmeye zorlayacak durumda değil. En sol şeritte sürekli gidilmemesi gerekiyorsa bu motosiklet için de geçerli. Yol filtreleme için müsait.
Bu kuralcı arkadaşlar motosiklet üzerindeyken de her kurala uyuyorlar mı acaba.
Bence gereksiz bir muhabbet olmuş. Motosiklet sürücüsünün yaptığı da gereksiz sizin bunu büyütmeniz de gereksiz.
Velev ki siz sola geçtiğinizde motosiklet arkadan hızlı geliyordu o yüzden selektör yaptı vs. Motosiklet sürücüsünün aynadan gozukmeyecek mesafede olması muhtemel. Bunu düşünmesi gerekirdi.
Velev ki siz sol şeridi işgal ediyorsunuz. Hız limitlerine kimseyi uydurmak durumunda değilsiniz demişler. Motosikletli de kimseyi uygun şeritte sürmeye zorlayacak durumda değil. En sol şeritte sürekli gidilmemesi gerekiyorsa bu motosiklet için de geçerli. Yol filtreleme için müsait.
Bahsettiğiniz yol 1.köprüye giden E5 karayolu anladığım kadarıyla. Böyle bir gerekçe olamaz maalesef. Sol şerit kimsenin babasının şeridi değildir ve yalnızca sollama için kullanılmak zorundadır. (Bu bir zorunluluktur trafik kanununa göre)
Motosiklet sürücüsü sağdan sollama yapılmaz mantığına uyarak yol istemiş ve yol vermeyerek hem agreve etmişsiniz hem de sollama kurallarına uymasını engelemişsiniz. Motosiklette bir taşıttır ve her taşıt yol verme, geçme dönme, sollama kurallarına uymakla mükelleftir. Ve tekrar ediyorum, Sol şerit sürekli işgal edilebilecek bir şerit değildir. Orta şeridin müsait olduğunu belirtmişsiniz. Dolayısıyla arkanızdan daha hızlı gelen bir araç varken olmanbız gereken yer orasıydı. Muhtemelen şerit değiştiriken geldiğini gördüğünüz ve buna rağmen dğeiştridiğiniz o şeridi ve sinirlendi veya görmediniz yine şeridi aniden değiştirdiniz ve sinirlendi.
Videoya göre motosikletli gayet haklı muhtemelen önüne atladınız. O kadar uzun bir boşluk varken sol şeritte olmak ve arkadakini sağdan sollamaya teşvik etmek hiç hoş değil. Umarım benzer veya daha kötü bir durumla karşılaşmazsınız bir gün motosiklet sürerken. Zira yazılanlara göre yorum yapmak gerekirse farkındalıkla alakalı bir sıkıntı var. O stikerin araçta olmasına gerek yok bence. Zira anlatılanlarla aksiyonlar biribine tamamen zıt.
Normal bir sürücü aniden sol şeride geçip öndeki aracı solladıktan sonra orta şeride geri dönerdi. Muhtemelen sinyal falan da vermediniz o manevrayı yaparken..
Çok üzücü ve düşündürücü bir durum...
Muhtemelden ihtimalden bahsedecekseniz videoya bir baksanız keşke. Sizin bahsettiğiniz gibi aniden önüne atlamadım, aniden sollamak için sola geçmedim. Son derece yumuşak şekilde, sizin tahmininizin aksine sinyal vererek sola geçtim. Motosiklet kullanıyorsanız bilmeniz gerekir, 80 kilometre hızla giderken saniyede 22 metre yol alırsınız kabaca. Moturcu kardeş benim önüme 30'uncu saniyede geçiyor. Kaba hesapla ben sola geçtiğimde 660 metre arkamdaymış demektir. Hadi daha yakın olduğunu kabul edelim 500 metre diyelim. Yani kendisinin önüne aniden çıkmadım, hatta ben sola çıktığımda aynada görüntüsünün bile olması zor. Şerit, sollama falan kısmından bahsetmedim videoda. Yaptığı terbiyesizce el kol hareketinden bahsettim. Üzülerek görüyorum ki site üyesi genç arkadaşların meseleyi algılama şekli farklı. Burada açılan bir sürü başlıkta olduğu gibi otomobillerden şikayet etmemiz boşuna demek ki. Neticede ben de anladım ki motosiklete binen her durumda ve koşulda haklı![]()
Arkadaşların genç olduğuna nasıl karar verdiniz? İhtimal herhalde bu da.
Burada ki problem herşey yolunda gitmiş olsa bile motosiklet sürücüsünü arkanızda tutmaya zorlamanız. Hiç bunu göz önünde bulundurmayıp, motoiskletlinin altını çizerek söylğyorum "yapmaması gerektiği halde" el hareketi yapmış olmasına takılmanız.
Maruz bıraktığınız terbiyesizce yol vermeyerek arkanızda tutmanızla, maruz kaldığınız terbiyesizce yapılan el kol hareketi arasında hiçbir fark yok bana kalırsa. Sizde en az onun kadar terbiyesizleşmişsiniz yaptığınız hareketle.
Farkındalık kimin haklı oluduğunu değil, doğruyu bulabilmek. Ve üzülerek söylüyorum ki doğru yolda değilsiniz.
Sol şerit sollama harici gidilmez deniyor, peki sağımdaki şerit dolu, yavaş giden bir sürü araç var, onları sollamak için sol şeride çıkmışsam yani solluyorken arkamdan benden daha hızlı bir araç geldi diye sollamamı yarıda kesiip ona yol mu vermem gerekiyor? Sollamamı yarıda kesmem, tamamlayıp sağımdaki şerit müsait olunca sağa geçerim tabi, sama sağımdaki şerit müsait değilken sağa geçmemi kimse beklemesin, o kural öyle değil.
Sizin arkanızdan yol isteyen araç motosiklet değil de araba olsaydı muhtemelen yol verirdiniz. Motosiklet işte sağımdan geçsin gitsin düşüncesi. Hız sınırı olsa dahi sollama haricinde sol şerit işgal edilmez. Senelerdir olan bir durum artık konuşmaya bile gerek yok. Sollamayı yaptınız önünüzde 200-300 metre tüm şeritlerin boş olduğu bir yol var. Sağ şeride geçmeniz de tehlikeli değil. Niye inatla sol şeritte durmaya çalışılıyor?
Adamın el kol yapma amacı bence "Tüm şeritler boş neden sol şeridi işgal ediyorsun 80km hızla behey güzel kardeşim!". "Ben filtreleme ya da makas atmak zorunda mıyım sırf sen sol şerit babanınmış gibi kullanıyorsun diye."
Ben de sizin gibi düşünen insanlarla yüzlerce kez karşılaşıyorum. Ama artık kanıksanmış bir durum bu "Motorcuysan filtreleme yap & makas at. Niye sağa çekileyim senin için".
Sol şerit sollama harici gidilmez deniyor, peki sağımdaki şerit dolu, yavaş giden bir sürü araç var, onları sollamak için sol şeride çıkmışsam yani solluyorken arkamdan benden daha hızlı bir araç geldi diye sollamamı yarıda kesiip ona yol mu vermem gerekiyor? Sollamamı yarıda kesmem, tamamlayıp sağımdaki şerit müsait olunca sağa geçerim tabi, sama sağımdaki şerit müsait değilken sağa geçmemi kimse beklemesin, o kural öyle değil.
Arkadaşlar genç değilse gönülleri genç olsun peki. Benim sol şeritte gitmemi terbiyesizlik olarak kabul ediyorsanız o da öyle olsun. Bir daha sol şeritte gitmeye tövbe ettim bugün.
![]()