Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bende pcx 125 var gayet güzel fıtı fıtı bir motor
Aslan besleyen yemini düşünmez , süpersport kullanıcısı hele hiç düşünmez. Ayrıca siz sadece 636 nın masrafı olarak düşünmeyin , şehir içi kolaylık olsun diye kullandığınız pulsari da masrafa ekleyin...He , Pulsar bedavaya geldiyse o zaman başka. Araba ile yüksek CC motor masrafı kıyaslaması sizi ancak motordan soğutur .Benim 650 CC drag bile yılda benzin hariç 1500 TL civarı yiyor . Süpersport ?!? Düşünemiyorum bile
Bu hesaplamaya bende çok girdim. Benim görüşüm şöyle; 600cc üzeri makinalar şehir içinde sürekli oraya buraya haftanın her günü sürülcek makinalar değil. Hergün biniyorsanız kesinlikle düşük cc alınmalı. Ben haftada 2 gün stres atmak amaçlı bindiğimden 600cc kullanıyorum
Açılın ben hem motosiklet hem de araba kullanıcısıyım
2010 Mazda 6
Benzin - 100 km/9 lt
Son servis 60.000 km/500 TL
MTV Yıllık - 1300 TL
Kasko Yıllık - 1600 TL
Yıllık Kullanım - 10.000 Km
Bakım Aralığı - 10.000 Km Ya da Her yıl
Lastik Fiyat - 4*400=1.600 Michelin CrossClimate
Lastik Ömrü - Minimum 4 yıl
2016 Yamaha MT-07
Benzin - 100 km/4.5 lt
Son servis 1.600 km/300 TL
MTV Yıllık - 650 TL
Kasko Yıllık - 1700 TL
Yıllık Kullanım - 10.000 KM (Tahmini)
Bakım Aralığı - 10.000 Km Ya da Her yıl
Lastik Fiyat - Takım - 1.300 TL
Lastik Ömrü - Maksimum 3 yıl.
Not: Yukarıdaki bilgiler ortalama değerlerdir.
bu veriler ışığında yakıtı göz önünde bulundurmadığınızda diğer maliyetler hemen hemen benzer. Tabi burada Mt-07 nin en cep dostu +600cc lik motor olduğunu Mazda 6 nında nispeten orta segmentte yer aldığını göz önünde bulundurmak gerek. Kıyaslama Clio ile Hasmet Bey in superduke ü arasında yapılsa otomobil, Mt-07 ile BMW 5.20 arasında yapılsa motosiklet daha uygun fiyat çıkaracaktır.
Modena için bir şey diyemeyeceğim ama 911 ve Gallardo, eğer yeni alındıysa, bakımları hiç te sık ve pahalı değil. (Bi arkadaşımın Gallardo'su vardı, sonra 911 Turbo aldı.) Gallardo zaten Audi. Ama yaşlı ikinci el ise o başka. Hele hele eski İtalyanlar çok kötüymüş.Otomobilin modeline göre markasına göre ve ne denli sizin performanslı kullanıcağınıza göre değişir. Motosikletinizle eş değer performans muadili araçlar sanırım 911 carrera 2, 360modena, Gallardo gibi araçlardır. Bunların 1 yıllık masrafı sizin motorunuzdan 1 adet almaktadır.
Evet. SDR ilk bakım $250 civarı. İkincisi $500-$600 civarı, 15000km'de.MeNGuC sonuna kadar haklısın. Keşke "çok yetkili birileri" de bunun farkına varsa da tek kişilik hayat için üç kişilik çalışmak zorunda kalmasak. Ulaşım lüks değil ihtiyaçtır en nihayetinde.
Haşmet Bey örnekler Amerika'dan sanırımtok kapı sesli arabalar için bile ciddi bakım maliyetleri çıkıyor Türkiye'de. :/
Merhaba aklıma takılan bir şey var. Ben hayatımda hiç araba kllanmadım. Daha doğrusu kendime ait bi arabam olmasına rağmen hiç kullanmadım. Ailem kullanıyor. Birkaç ay önce Yeni kasa kawasaki ZX 636 aldım.Fazla yakması sebebi ve bakım masrafların ağır olduğu için genelde hafta sonları ve uzun gezilere çıkacağımda kullanıyorum. Şehir içi ufak tefek yerler ve işe git gellerde pulsar kullanıyorum. Merak ettiğim şey şu Atıyorum 45 bin liralık bi hundai accent veya fordun o civarlarındaki arabaları işletmek mi daha zor yoksa 600cc motosiklet işletmek mi? İşletmekten kastım yakıt miktarı parça fiyatı periyodik bakım ücreti. Bilmeyenler için ksıaca 636 nın parça fiyattını bakım ücretini yakıtını yazıyorum.
Yakıt miktarı 100km/7-11 litre
periyodik 6000 bakım ücreti: 470 tl
hava filtresi 166,85 TL
Konjektör:875 TL