Araç büyüdükçe tork lazım olduğundan devir düşüyor genelde, amaç daha çok verimliliği arttırmak sanırım. Bunlara bir örnek de ben eklersem otobüs, kamyon, tır gibi ağır vasıtalar da 1000-1500 devirde gidiyor.Neden arabalarda 2.5-3 bin devir arasında vites atıyoruzda motosikletlerde 7-10 bin devir arasında kullanıyoruz
ya o değilde bu anlas lastikler neden ovuluyor ?
ya benim cb125f üzerinde gelen nylon lastikler bundan iyidi..
çok net yani..
anlas pişmanlıktır.
eski motorda 15 bin km anlas tournee kullandım; ilk 10 km g.tü başı kırmazsan sonrasında gayet güzel tutuyordu yolu![]()
Winter grip harici hikaye.ya o değilde bu anlas lastikler neden ovuluyor ?
ya benim cb125f üzerinde gelen nylon lastikler bundan iyidi..
çok net yani..
anlas pişmanlıktır.
bunu bir yerde yazıp rahatlamam lazımdı,
Abi bunları videoda izleyince canım sıkılıyo burada çok güzel anlatan abiler varKardeşim bu aralar sorularınla şov yapıyorsun![]()
Scooter 12 bin devir ceviriyor 9 bin kırmizı çizgi başlangıcı ben 7-8 arası kullanıyorum.siz 7-10bin devirde mi kullanıyorsunuz![]()
Gemi gibi bir taşıt min yakıtla çok uzun yıllar çalıştırmak isteniyorsa devir dahada düşüyor , 150 mt boyundaki bir geminin krankı 300-500 arası bir devirde dönerken max gücünü ve torkunu verir , okyanuslarda çalışan daha büyük gemiler dakikada 100-120 devirle max hızına çıkabiliyor..bu gemilerin bloklarında insan geçebilecek kadar kapaklar vardır ve gemi düşük hızda ilerlerken dakikada 40 la falan dönen piston koluna elinizle dokunabilirsinizBunlara bir örnek de ben eklersem otobüs, kamyon, tır gibi ağır vasıtalar da 1000-1500 devirde gidiyor.
Abi böyle devasa motorları rektefiye edecek atölyeler ülkemizde mevcut mu?Gemi gibi bir taşıt min yakıtla çok uzun yıllar çalıştırmak isteniyorsa devir dahada düşüyor , 150 mt boyundaki bir geminin krankı 300-500 arası bir devirde dönerken max gücünü ve torkunu verir , okyanuslarda çalışan daha büyük gemiler dakikada 100-120 devirle max hızına çıkabiliyor..bu gemilerin bloklarında insan geçebilecek kadar kapaklar vardır ve gemi düşük hızda ilerlerken dakikada 40 la falan dönen piston koluna elinizle dokunabilirsiniz![]()
O değil de ben de aslında şu Michelin Road 5'lerden pek memnun değilim. Kış dönemi bir keresinde acayip kaydı, az daha düşecektim. Bugün yaz ortasında yine sanki buzda sürüyormuşum hissiyatı veriyor. Bazı günlerde ise hiç problem yok. Anlamadım valla. Lastik basınçları konusunda da hassasım. En fazla 2 haftada bir evdeki akülü pompa ile kontrol ediyorum. Var bir numara.yaa bırak boyle lastik olmaz olsun.
michelin almadım 2500 tl cepte dedik hata ettik.
corcil boşuna dememiş ucuz etin yahnisi yenmez diye.
resmen rezalet.
viraj alamıyorum bunla. lastik kalınlığı orjinal 100mm iken ben 90 aldım.
ama bu kadar fark yaratmaz yaa
Bahsettiğim ebattaki motorların kranklarına kolay kolay birşey olmaz yani 50 yıl sadece yatak değişip üzerinde polisaj yapıp çalışır büyük ihtimalle gemiyle beraber hurdaya çıkar , 90 larda birkez bu ebatta bir krankın kırıldığına sahit oldum 7-8 mt boyunda bir kranktı Man marka , sıfır krank geldi Almanya'dan taktılar ,Abi böyle devasa motorları rektefiye edecek atölyeler ülkemizde mevcut mu?
Bu gemicilik dünyası ne acayip bir şey.Bahsettiğim ebattaki motorların kranklarına kolay kolay birşey olmaz yani 50 yıl sadece yatak değişip üzerinde polisaj yapıp çalışır büyük ihtimalle gemiyle beraber hurdaya çıkar , 90 larda birkez bu ebatta bir krankın kırıldığına sahit oldum 7-8 mt boyunda bir kranktı Man marka , sıfır krank geldi Almanya'dan taktılar ,
Doğrusunu istersen Türkiye de bu ebatta bir krankı işleyecek tezgah var mı bilmiyorum , belki bloğun içinden çıkarmadan çalışıyor olabilirler , blok yüksekliği bile 3-4 metre oluyor , silindir gömleklerini çıkarmak yenilemek kolaydır , devasa boyutta olsada calaskal ile çeker çıkarırsın karmaşık bir yapısı yok , çevresinde onu sök bunu sök derdi yok , silindir kapağını al , alttan piston kolunu sök üstten çek gelsin , yeni sekmanları silindiri yatakları yerleştir bittti![]()