Ara yag degisimi garanti disi burakirmi?

Bajaj icin soruyorum arkadaslar, kendim ara yag degisimi yaparsam garantide bir sorun olurmu?

erken km de yağ değişmek de zararlıdır..

Yağların içinde karbon sökücü deterjan katkıları vardır, piston ve sekmanların etrafindaki faydalı karbon tabakası kadifemsi bir etki yaratır,sürtünmeyi azaltırken kompresyonu artırır,motorların rodaj dönemi sonunda bu tabaka yerleşmiş olur, çok sık yağ değiştirerek aşırı deterjana maruz kalan bu tabakayı tamamen yok edersiniz..

Yağların içinde karbon sökücü deterjan katkıları vardır, piston ve sekmanların etrafindaki faydalı karbon tabakası kadifemsi bir etki yaratır,sürtünmeyi azaltırken kompresyonu artırır,motorların rodaj dönemi sonunda bu tabaka yerleşmiş olur, çok sık yağ değiştirerek aşırı deterjana maruz kalan bu tabakayı tamamen yok edersiniz..

Olur mu ya bizim titiz sürücülerimiz her 2bin kmde değiştirmezse olmaz

Daha ilk kez böyle birsey duydum.. Hep en iyisinin erken yag degisimi oldugunu düsünüyordum.. Ki arastirmalarim sonucunda bu tezimi curutecek hicbirseye rastlamamistim sizin yaziniz haric..

Benim motosikletimin yag araligi 4 bin km.. Ben 2200-2300 km de bir yag degistiriyorum.. Neden bunu yapiyorum derseniz ??
Ben motorumu uzun yolda kullanmiyorum.. Surekli sehir icinde kullaniyorum..Bununda ister istemez sehirlerarasi tek seferde 200 km yapip yagin eskimesiyle , sehiricinde dur kalklarla eskimesinin bir olmadigini dusundugum icindir.. Ki sehir ici motorun isisi ile sehirlerarasi isisida farkli olacagindan sanirim bu tezim de dogru olacaktir... Sayin makina mühendisi Hasmet abimiz gorup bu konuyu cevaplandirabilirse seviniriz...

Son düzenleme:
Kullanılan yağın içinde, motor için faydalı olan bir takım reaksiyonlar gelişiyormuş,erken değişim bunun önüne geçermiş,zamanında bir usta böyle demişti bana,
Ne kadar doğrudur bilemem,
Kaliteli bir yağı,normal kullanımda en azından 4.000-5000km kullanmak gerekli bence.

Her gün yeni bir bilgi, ben de ilk defa duydum.
Herhangi bir kaynaktan alıntı yapabilecek var mı?

ne kadar haklısınız bilemiyorum ilk defa sizden duydum.
ama motorun ömrünün uzun olması 2000-2500 km de yag degiştirilmesine baglıdır.

Zaten kullanma klavuzunda eksilen yağı tamamlayın diyor. Ben yağ tamamlamak yerine değiştirmeyi daha makul buluyorum, kaldıki servisin kullandığı yağ dandik castrol yani 5000 km ye kadar sağlıklı kalacağını hiç sanmam, ben motul 5100 kullanmayı düşünüyorum. Aranızdan bazıları ne farkı var yağ işte diyebilir ama daha önce 1.5 yıl kullandığım tvs neo model cubım vardı, cub motorlarda dişlilerin yağlanması çok önemlidir debriyaj olmadığı için vites geçişleri herzaman serttir. O motorda servisin koyduğu castrolde motor soğukken vites değiştirmek için ağaç dalı kırarken ve max 100km hız görürken, motul 5100i doldurduktan sonra vites geçişleri pamuk gibi oldu motor 105 görmeye başladı, ikinci ana bakıma pulsar içinde servise yanımda motul götürmeyi düşünüyorum. Kitağçığında 20w50 yazıyordu galiba.

Benim motorunda kitapçığında 2000 binde bir değişim diyor 1.500 bir değişiyorum yani zarar denildiğiniz ilk defa duydum her 100 km rede bir değişim olursa hakkaten zarar ispatı benim :)

ne kadar haklısınız bilemiyorum ilk defa sizden duydum.
ama motorun ömrünün uzun olması 2000-2500 km de yag degiştirilmesine baglıdır.

Yalnız ben 2500 de değiştirilecek yağı 5000 de degistir demiyorum,elbette fabrikanin belirlediği km gelince degistirilecek,bu sizin motorunuzda 2500 dur, benim motorda 6000

Söylemek istedigim 2500 gidecek yağı güzellik olsun diye 1500 km de degistirmeyin..

bu aynı zamanda çevre sağlığı için de fena bir durumdur, atık yağların egzozdan çıkan gaz gibi etkileri bulunmakta,hatta mutfakta kullandığımız yanık bitkisel yağlar da bir tehdittir çevreye..

Ezcümle gereğinden fazla yağ tüketmenin hiçbir faydası yok..

Erken yağ değiştirmenin hiç bir zararı yoktur.
Değiştirdiğiniz yağı kesinlikle çöpe veya başka bi yere DÖKMEYİN. Tam bir çevre düşmanıdır yağ. Gidin bi servise atık yağınızı verin onlar toplayıcılara ulaştırır.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
hava soğutmalı motorlarda yağ daha fazla ısındığı için erken bozuluyor gibi söylentiler duydum. ben bazen motul 7100 koyuyorum bazende 5100 koyuyorum. service manual'da 2000 kilometrede bir yazıyor ve bende 1500~2500 arası değişlim yapıyorum.

canım sıkıldıkça yağ filtresi/hava filtresi değiştiriyorum. bazende yeni buji alasım geliyor onu alıyorum işte :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar