Aprilia Aprillia Scarabeo 200ie Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Tolga 74,

Yeni motorun hayırlı uğurlu olsun, Allah kaza bela vermesin. Bu motordan büyük keyif alacağına eminim. Oldukça temiz görünüyor, fiyatı da

gayet iyi. Sana küçük bir tavsiyem olacak. 18.000 km civarında debriyaj balatasını kontrol ettirmeni öneririm. Çünkü benim ve arkadaşımın

21.000 de balata bitmiş ve bitik balata da yayın kırılmasına sebep oldu. Senin de başına aynı şey gelmesin. Pek büyütülecek birşey değil

aslında. Çünkü vitesli motorlarda balata tamamen bittiği zaman motor yerinden kımıldamaz veya çok zorlanır, hız yapamaz. Ancak bu motorda

öyle bir durum yok, Bilakis yine gidiyor. ama başka, daha büyük bir arızaya sebebiyet verebilir. vaktinde müdahele lazım bence.

"Beyaz güvercinin" tekrar hayırlı, yolun hep açık olsun.

.

Merhaba arkadaŞlar
Bu gün motorumu ciddi anlamda test ettim tabi ki bu test esnasında en son motorum olan honda ps150i ye görede kıyaslama yaptım.
Öncelik olarak frenler gerçekten çok müthiş bu konuda hondadan daha üstün duruş sergiliyor sağa sola çekmeden tek hat üzerinde ip gibi kaymadan durdu yani frenlerden tam not aldı scarabeo
Serilik ve hızlanma olarak aralarında dağlar kadar fark var diyemiyorum ama ps den daha seri ve atak olduğu gerçek
Sele konforu kesinlikle sınıfta kaldı çok rahat değil uzun yollu kullanımlarda sıkıntı yaratacağı çok belli,Ama bir çözüm buldum herkezin 2012 selelerin çok rahat demesi üzerine sevisi aradım 2011 modele 2012 sele takabiliyormuyuz diye sordum ve cevap uyumlu isterseniz takabiliriz dediler kötü olansa maliyeti 750 tl.bu durumda ps nin sele si 2011 beo dan çok daha konforlu
Psnin sele altı bagajı beodan daha geniş kullandığım kask ps nin altına giriyordu ama malesef beo ya girmedi neyseki arkamda gıvı cantam var oradan yırttık
Yakıt konusunda ne yakar ne yakmaz bilemiyorum ama ps 100 km de 3.5 lt tüketiyordu sehir içinde
farları dun akşam kullandığımda yolu gayet güzel aydınlattı far konusunda tatmin edici
amortisörlere gelince zannedersem bu konuda beklentilerimi çok üst boyuta tasımısım zira kötü olmasada beklediğim kadar iyi çıkmadı ama bu amortisörler kötü anlamına gelmez ps den iyi
şimdi gelelim motora ekstra olarak yapacaklarıma kesinlikle motoruma ubrano diz üstü alacağım kışında kullandığım için diz üstü sart.En kısa zamanda bitubo amortisör takıcam hemde ön ve arka olarak
bir arkadasım vespa motoruna takmıstı ve bende test etmiştim.Tavsiyem sudur ben motorumu en az 20.000km kullanırım diyen arkadaslarım biraz kemerleri sıkın bitubo alın yok böyle bir sürüş keyfi o kadar diyorum.Bu işide hallettikten sonra tam kararımı verememiş olsamda j costa takmayı düşünüyorum
şimdilik benden bu kadar beni aramak isteyen arkadaslarım olursa telimi veriyorum 0533 213 00 13 tolga yücelen
herkeze keyifli forumlar dilerim
kazasız belasız sürüşler

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
tolga aynı görüşteyim 500 lük scarabeo her derde deva.niye inatla getirmiyorlar anlamış değilim.
umarım bir ferco yetkilisi bu yazdıklarımızı okurda ,kafasında çizgi filimlerdeki gibi bir ampul yanar ve scarabeo500 için 2014 e plan yapmaya başlar ,inatla beverly almayacağım işte :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:34 ----------

Merhaba arkadaŞlar
Bu gün motorumu ciddi anlamda test ettim tabi ki bu test esnasında en son motorum olan honda ps150i ye görede kıyaslama yaptım.
Öncelik olarak frenler gerçekten çok müthiş bu konuda hondadan daha üstün duruş sergiliyor sağa sola çekmeden tek hat üzerinde ip gibi kaymadan durdu yani frenlerden tam not aldı scarabeo
Serilik ve hızlanma olarak aralarında dağlar kadar fark var diyemiyorum ama ps den daha seri ve atak olduğu gerçek
Sele konforu kesinlikle sınıfta kaldı çok rahat değil uzun yollu kullanımlarda sıkıntı yaratacağı çok belli,Ama bir çözüm buldum herkezin 2012 selelerin çok rahat demesi üzerine sevisi aradım 2011 modele 2012 sele takabiliyormuyuz diye sordum ve cevap uyumlu isterseniz takabiliriz dediler kötü olansa maliyeti 750 tl.bu durumda ps nin sele si 2011 beo dan çok daha konforlu
Psnin sele altı bagajı beodan daha geniş kullandığım kask ps nin altına giriyordu ama malesef beo ya girmedi neyseki arkamda gıvı cantam var oradan yırttık
Yakıt konusunda ne yakar ne yakmaz bilemiyorum ama ps 100 km de 3.5 lt tüketiyordu sehir içinde
farları dun akşam kullandığımda yolu gayet güzel aydınlattı far konusunda tatmin edici
amortisörlere gelince zannedersem bu konuda beklentilerimi çok üst boyuta tasımısım zira kötü olmasada beklediğim kadar iyi çıkmadı ama bu amortisörler kötü anlamına gelmez ps den iyi
şimdi gelelim motora ekstra olarak yapacaklarıma kesinlikle motoruma ubrano diz üstü alacağım kışında kullandığım için diz üstü sart.En kısa zamanda bitubo amortisör takıcam hemde ön ve arka olarak
bir arkadasım vespa motoruna takmıstı ve bende test etmiştim.Tavsiyem sudur ben motorumu en az 20.000km kullanırım diyen arkadaslarım biraz kemerleri sıkın bitubo alın yok böyle bir sürüş keyfi o kadar diyorum.Bu işide hallettikten sonra tam kararımı verememiş olsamda j costa takmayı düşünüyorum
şimdilik benden bu kadar beni aramak isteyen arkadaslarım olursa telimi veriyorum 0533 213 00 13 tolga yücelen
herkeze keyifli forumlar dilerim
kazasız belasız sürüşler

adaş yeni motorun hayırlı ve kazasız belasız binmek nasip olsun,yorumunda neredeyse benim yazdıklarımı tamamen onaylamışsın ,bu arada jcosta scarabeo için bence gereksiz ,üzerindeki orjinal varyatör yeni nesil varyatör eski piaggiolar daki gibi aşırı sorun çıkarmıyor ve ara hızlanmalarıda gayet güzel,hayırlı olsun

hoşgeldiniz tolga bey. scarabeonuz hayırlı olsun. benim scarabeo 2012 model ama sele sürücü kısmı açısından çok da rahat değil sıkışık trafikte ister istemez biraz öne kaymış bir şekilde kullanıyorum (1,73 boy) ve selenin ön kısmının altında bir yumru var ve rahatsız ediyor. Eğer bir 2012 scarabeo test etme şansınız olursa deneyip seleye 750 TL vermeye değip değmeyeceğini bir görün ondan sonra karar verin derim.
herkese kazasız belasız günler dilerim.

Sele konusunda ben çok memnunum.2011 modelle aralarında gerçekten kayda değer fark var bana göre.fakat yinede almayı düşünem arkadaşlar denesinler.kişiden kişiye değişebiliyor demekki sele rahatlığı.

Merhabalar arkadaşlar,
Neşeniz bol olsun.

Aprillia Scarabeo 200 ie motosikleti için trafik sigortası ne kadar ödediniz?
Bu konudaki birikimlerinizi paylaşabilir misiniz?

Sağlıcakla kalın.

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
arkadaşlar boyu kısa geldiği için motoruna alçatma operasyonu yapan oldumu ? eğer yaptıysanız neler yapıldı ayrıntılı anlatırsanız sevinirim

ewet arkadaşlar kesinlikle haklısınız 2012 model seleye binmeden kıyaslama yapmadan değiştirmek mantıksız olacak insallah 2012 modelin selesini bir şekilde test etme imkanım olurda bende ona göre kararımı veririm.Şimdi tolme dostum sen söyleyince bende ampul yandı motor bana çok alçak geldi halbuki forumda yüksek olduğu söyleniyordu bu gerçi boy farklılılarıyla alakalıda olabilir.Ama benim beo nun su anki yüksekliği ps den alçak demekki benden önceki kullanıcı motorun boyunu alçaltmıs ilk servis bakımında bunu ustaya söyleyeceğim yükselme payı varsa yükselteceğim.Bu arada motosiklet trafik sigortalarına % 100 zam gelmiş deniyor bu konuda bilgisi olan varmı

Arkadaşlar merhaba
Elinde tucano urbano diz üstüsü olan ve kullanmayan satmak isteyen varsa talibim

Merhabalar arkadaşlar,
Neşeniz bol olsun.

2012 Scarabeo 200 ie Mavi/Çift renk diye tabir edilen modeli aldım; gerçekten harika bir makine diyelim, kuvvetli bir araca bindiğinizi hissediyorsunuz, inanılmaz bir güven duygusu veriyor. Scooter modellerinde böyle bir duygu verecek motosiklet nadir olur diye tahmin ediyorum; tabiri caiz ise motosiklet "ben varım" diyor.

Kullandıkça tespitlerimi de paylaşacağım.

Malumunuz 2013 trafik sigortaları baya artmıştı, bu çerçevede bir araştırma yaptım ve aşağıdaki tespitlerin neticesinde de Ergo Sigorta'da trafik sigortasını yaptırdım;
1- Ergo Sigorta 200 TL
2- Axa Sigorta 275 TL
3- Anadolu Sigorta 300 TL

Bu bilgiler yeni motosiklet satın alacak arkadaşlar için bir araştırma ve ön bilgi olmuş olur.

Hyırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanmak dilerimle.Bu sisteme diyecek bir şey bulamıyorum insanları motosiklete tesvik edeceklerine su yapılana bak ne dir bu sigorta fiyatları abi

Hyırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanmak dilerimle.Bu sisteme diyecek bir şey bulamıyorum insanları motosiklete tesvik edeceklerine su yapılana bak ne dir bu sigorta fiyatları abi

Merhabalar Tolga,
Neşen bol olsun.

Güzel ve hoş dileklerin için teşekkür ederim.
Senin ve tüm motosiklet dostları için aynı duyguları dillendirmek istiyorum; kazasız, belasız dostlarınızla mutluluk dolu gezmeler diliyorum.

Tucano Urbano diz örtüsü kullanan arkadaşlar var mı?
Fiyat olarak yüksek görünmekle beraber, ürün kalitesi yanında kullanım kalitesi de var görünüyor; bu ürünü kullanan arkadaşların yorumlarını alabilir miyiz?
Fiyat olarak benzer kullanım kaliteye sahip önerebileceğiniz alternatif diz örtüsü alternatifleri var mı?

Aprillia Scarabeo 200 ie için Tucano Urbano diz örtüsü
resim_goster.asp

Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

Tucano Urbano diz örtüsü kullanan arkadaşlar var mı?
Fiyat olarak yüksek görünmekle beraber, ürün kalitesi yanında kullanım kalitesi de var görünüyor; bu ürünü kullanan arkadaşların yorumlarını alabilir miyiz?
Fiyat olarak benzer kullanım kaliteye sahip önerebileceğiniz alternatif diz örtüsü alternatifleri var mı?

Tucano örtü peşinde epey koşmama rağmen denk getirip alamadım ve Önceki mesajlarımda belirttiğim gibi en sonunda 80 liraya bir arkadaşıma yaptırdım.

Biraz kaba olmasına rağmen yinede kullanışlı. Dizlerim sıcacık, ayrıca önden bir yerden sıcak hava yükseliyor ve ön siperlikten yüzüme yansıyor. Yapan

Arkadaşım Avrupa yakasında biraz da ters biryerde olduğundan gidip de bazı yerlerini düzelttiremedim. Onları da yaptırabildiğim zaman süper olacak.

O Arkadaşımın ismi Eyüp. Daha çok honda cbf ler için örtü yapıyor ve kendi adına oluşturduğu " Eyüp Moto " adı altında satıyor. İsteyen olursa telefonunu

verebilirim.

koltuğunu sanayide uygun malzeme ile kaplatabilirsiniz maliyeti yeni koltuğun fiyatının yarı fiyatından bile ucuza olur. daha önceden koltuk kaplaması yaptırmıştım ve çok rahat olmuştu.

Arkadaşlar günaydın
Ben tucano urbano diz örtüsünü 270tl 10 taksitle aldım
Malzeme gerçekten çok kaliteli fakat montaj anlamında sıkıntılar yasadım aldığım yerdeki arkadaslar cok basarılı bir montaj yapamadılar sonra ben el attım fakat yinede içime sinmeyen bişeyler var sanki neyin tam olmadığını bilmiyorum ama montaj tam olmadı.Bu işi gercekten monte etmeyi bilen bir arkadasım varsa görüşmek istiyorum bu konuda gerçekten yardıma ihtiyacım var
şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim
tolga yücelen
05332130013

Merhabalar Tolga bey,
Neşeniz bol olsun.

Telefonda da görüştüğümüz üzere, bende diz örtüsü arayışı içerisindeyim. Orjinal Tucano Urbano diz örtüsü almış olmanız çok yerinde bence, montaj işini de hallettiğinizde zannediyorum, büyük keyif alacaksınız.

Bende, diz örtüsü hem ekonomik hem de kullanışlı bir ürün olsun arayışı içerisindeyim. Bu çevçevede tecrübelerden istifade etmek ve yönlendirmeler faydalanarak en doğru ürüne ulaşmaya çalışıyorum.

Şimdilik aşağıda resimlerini de görebileceğiniz, Scarabeo 200 ie motosiklet için uygun diz örtüsü örnekleri var. Bunları kritize ederek, bir tane almak üzereyim.
Kullanan ve tecrübelerinden istifade edebileceğimiz arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Deruchi Scooter Diz Örtüsü 75 TL
45924Al.jpg

APRILIA SCARABEO BRANDA 257 TL
B1909buyuk.jpg

Tucano Urbano Termoscud Aprilia Scarebeo 271 TL
1909_buyuk.jpg

MERHABALAR,

ÖNCELİKLE ŞU ÜSTTEKİ UCUZ OLAN ÖRTÜ RADYATÖRDEN GELEN SICAK HAVAYI İÇİNE ALMADIĞI VE BELDEN MONTE OLDUĞU İÇİN

MOTORDAN İNDİĞİNİZDE ETEK GİBİ ÇOK SAKİL BİR GÖRÜNTÜ VERMESİ NEDENİYLE VE KULLANILAN MALZEME KALİTESİYLE TAM BİR

FELAKET !!! AMA ALMAK İSTEYEN GİDİP İSTİNYE FERCO DAN ALABİLİR.

TUCANO URBANO ALMAK BENCE DAHA MANTIKLI.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22617000.asp

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:33 ----------

merhabalar ihsan bey.
ben şu anda yine feyizoğlunda satılan tex marka diz örtüsünü kullanıyorum. http://www.feyizoglu.com/Scooter-Kumas-Diz-ortusu_47456.html#0 ilk resimde verdiğiniz belden bağlamalı örtünün etek kısmı biraz daha uzun bir versiyonu. ayaklarınızı da örttüğü için rüzgardan daha iyi koruyor.

kask mont pantolon yağmurluk derken masraf 2000 TL yi geçince mecburen daha ucuz olduğu için bu çözüme başvurdum. memnunmusunuz derseniz eh işte idare ediyor. rüzgardan ve yağmurdan koruyor ama soğuk havada altıma termal içlik giymek zorunda kalıyorum yoksa üşütüyor. eliniz alıştıktan sonra yaklaşık 30 saniyede giyip çıkartıp katlayıp arka çantaya koyabiliyorsunuz. En rahatsız edici durum yolda durup markete uğramak gibi kısa süreli işlerinizde ya çıkartmak ya da bir elinizle eteğinizi toplayıp tek elle işinizi görmek zorundasınız.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22617000.asp

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:33 ----------

merhabalar ihsan bey.
ben şu anda yine feyizoğlunda satılan tex marka diz örtüsünü kullanıyorum. http://www.feyizoglu.com/Scooter-Kumas-Diz-ortusu_47456.html#0 ilk resimde verdiğiniz belden bağlamalı örtünün etek kısmı biraz daha uzun bir versiyonu. ayaklarınızı da örttüğü için rüzgardan daha iyi koruyor.

kask mont pantolon yağmurluk derken masraf 2000 TL yi geçince mecburen daha ucuz olduğu için bu çözüme başvurdum. memnunmusunuz derseniz eh işte idare ediyor. rüzgardan ve yağmurdan koruyor ama soğuk havada altıma termal içlik giymek zorunda kalıyorum yoksa üşütüyor. eliniz alıştıktan sonra yaklaşık 30 saniyede giyip çıkartıp katlayıp arka çantaya koyabiliyorsunuz. En rahatsız edici durum yolda durup markete uğramak gibi kısa süreli işlerinizde ya çıkartmak ya da bir elinizle eteğinizi toplayıp tek elle işinizi görmek zorundasınız.

Merhabalar güneyli,
Neşeniz bol olsun.

Bilgilendirme ve paylaşım için teşekkür ederim. Zira scooter motosikleti pratikliği nedeniyle kullanırken, bele bağlı diz örtüsü bahsettiğiniz sıkıntıyı doğuruyorsa, bir anlamı kalmaz!
Bu yönüyle hiç de düşünememiştim, işte kullanan arkadaşların kullanım tecrübeleri bu yönüyle önem arz ediyor. Bu bilgilendirmeden sonra seçeneklerim arasındaki belden bağlamalı diz örtüsünü kaldırmış oluyorum.

İlaveten orjinal ürün olarak Scarabeo için almak istediğim Tucano Urbano diz örtüsü kullanımdan dolayı motorun boyasının zedelenmesi yönünde zarar gören yine bu forum üye ve paylaşımlarında aldığım aşağıdaki resimler söz konusu, acaba yanlış montajdan mı yoksa gerçekten Tucano Urbano diz örtüsü kaporta boyasının aşınmasına sebebiyet veriyor mu?
Bu konuda tecrübesi olan var mı acaba?

Boya zedelenmesi resim1:

Boya zedelenmesi resim2:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar