Aprilia Aprillia Scarabeo 200ie Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Ps 150 , scarabeo icin sıkı bir rakip doğrusu. Ama scooter işinin duayeni İtalyanlardır bunu unutmamak lazım. Aprilia nın ps 150 ye oranla bir çok artısı var. Alacağınız scooter dan ne bekliyorsunuz bilmiyorum ama, büyük jant benim aradığım ilk özellikti. O yüzden ps 150 listemden ilk elenen oldu.

kulağa fısıldıyorum,huzur scarabeo da :):queen:

Tolga'yı dinleeeee sesimize geeeel:p:queen::queen::queen: hiç pişman olmayacağın bir motor scarabeo,hem kağıt bebek gibi narin ve güzel hemde aslan gibi yırtıcı,gazı açtın mı hiçbir zaman şimdi olmaz demiyor valla hızlanmasına hasta oldum.:)

valla ben kur düşükkende aynı paraya almıştım ötvden dolayı,kur belki temmuz ağustosa biraz gevşer ama yinede 2tl leri görebileceğini pek sanmıyorum,hatta antalyadaki wand kardeşimde kurun biraz düşmesini bekliyordu ,parası ucu ucuna yetiyordu sanırım,biraz pazarlıkla aldı oda motorunu,kurun ne yapacağı belli degil ,altın ve petrol habire rekor kırıp duruyor ama yinede bişi fark etmiyor,aslında temiz ikinci el baksanız derim,muhakkak yeni alan maymun iştahlılardan birisi birkaç ay sonra cc yükseltmek için satar :) biliyorsun ülkemizde 2000-3000km motosiklet kullanan bu işin üstadı oluyor hemen cc büyütüyor,ben şahsım adına bu paraya alınabileceğin en iyisini aldığımı düşünüyorum,eşimle birlikte heryere götürüyor hızı çekişi bana yeterli,benzini kokluyor mübarek,7000km ye geldim bakım hariç servis yüzüde göstermedi maşallah diyim :) e daha ne olsun üzerinde aprilia yazmış ahmet mehmet yazmış valla umrumda bile değil ,beni üzmesin yeterki,ha ileride param olursa ve batma yaparsa :) fercoda aprilia scarabeo nun 500 lüğünü türkiyeye getirirse onu alıcam,o olmazsada beverly 300 veya 500 lüğünü alacağım,şahsen ben italyan motor teknolojisini sevdim,japonlara göre piaggio grubu motorların selesi,süspansiyonları biraz daha sert,görünüşleri japonlar kadar robota benzeyen keskin köşeli kartal bakışlı değil :) ama bence modern klasik görünümlü çok hoş motorlar,birazda şans işi motor alma olayı,en iyi motoru alırsın bir sürü problem çıkarır,(BMW ,yamaha gibi),gidersin dandik çin malı alırsın senelerce kullanırsın örnek benim mondial 50tt var 5 yıl oldu alalı 12500km de büyük bir problemim olmadan biniyorum,2 defa arka fren balatasını değiştirdim birkezde kayışla debriyaj balatası değişti okadar,ev iş arası onu kullanıyorum öteki ile uzun yol gidiyorum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:34 ----------

millet neredesiniz ,herkes motorlarını aldı gezmekten fırsat bulupta iki resmini yükleyemedi şuraya :),hey beyaz scarabeo cular nerede resimler,ilk izlenimlerinizi alalım ,nasıl gidio gücü hızlanması sizce nasıl,çanta aldınımızmı ?

Kur pek düşecek gibi değil yani senin de dediğin gibi 2.00 ı görmesi zor gibi:) İkinci el çok temiz ve avantajlı olursa düşünebilirim belki yoksa başkasının yaptığı rodaja hiç güvenmiyorum. Yani aprillia gibi bi scooter benim garajımda 5-6 sene durabilir sorun yaşamak istemem problemli rodaj yüzünden(yakıt performans vs..). O yüzden ilk tercihim sıfır.

Mart ayında aldıgım 2011 cbr125 850 km ye geldi 6000 rpm i geçmedim hiç.. Rodaj böyle zor oluyo 80 km limitiyle otobanda yapamıyorum. çok sıkıntılı oluyo km leri devirmek ama bitti sayılır. Motorda tork önemli benim için. Cbr'ın torku 10.5nm:queen: Düzde tatlı tatlı hızlanıyo kötü değil ama rampa gördümü hemen devirli kullanım isityor. Artçılı ve yokuşu hiç düşünemiyorum:p Scarabeonun torku 17nm. Cbrdan sonra bana yetrli serilik hissi ve keyif vericektir diye düşünüyorum. Bide burda her tarafım otoban yüzümü kara çıkarmaz yaklasık 20 beygiriyle sanırım. Şu vitesliden zevkimi alıyım aklın yolu 16'' tekerli scooter benim için..

Movibiker hayırlı olsun güle güle kullan:rendeer:

Ön gögüsün iç kısmındaki ızgaralar ne işe yarıyor acaba? ordan dizlere sıcak hava üflese güzel olur ama motordan gelen hava o bölümde değil. Gilera runner larda öyle bi sistem vardı çünkü..merak ettim:)

sağolun arkadaşlar,o ızgaralar önden radyatöre giren ve ısınan havanın tahliyesine yarıyor.geçen gece çıktığımda hava baya soğuktu sol elimi ısıtmama yardımcı oldu :)

Motosikleti
Hayırlı olsun güle güle kullanın , beyaz bi givi çanta ile şık duracaktır

Uploaded with ImageShack.us

sağolun sizinkide hayırlı olsun,plaka çıkmadı daha galiba?sizin çantayı çok beğendim kaç litrelik modeli o givinin?ben ya sizin çantadan alacam ya da orjinal çantasını alacağım,orjinalide çok tipsiz ama artçı için sırtlığı var.

üstündeki o lacivert yer bizim motora göre beyaz olarak geliyor.

bu da genel görünüm.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:01 ----------

bir iki tanede iç mekan fotosu koyayım :)

torpidosunu çok sevdim bu motorun takım çantasını,cüzdanı ve ruhsatı rahatça koyabiliyorsunuz içine,

sele altı kesinlikle fullface kask almıyor ancak yarım kask alır,benim dizlikler ve eldivenler duruyor.12 voltluk soket uzun yolculukta baya iş görür,

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
işte buda benim motorum;:)

Maşallah motorunuz çok güzel,tek eksiği dediğiniz gibi çantası kalmış,ben bugun tek başıma 250km lik bir gezi yaptım ve inanılmaz sonuç 25 tl lik benzinle tam 252km :queen: hemde benzini 4.10 dan aldım 100km/2,45lt çıkıyor Wand kardeşimin sanırım ölçümü doğru :queen::cat:,daha önce hep motosiklete 2 kişi bindiğimiz için tek kişi uzun yol testi yapamamıştım o yüzden geneli 2,7-2,9lt arası çıkıyordu

Maşallah motorunuz çok güzel,tek eksiği dediğiniz gibi çantası kalmış,ben bugun tek başıma 250km lik bir gezi yaptım ve inanılmaz sonuç 25 tl lik benzinle tam 252km :queen: hemde benzini 4.10 dan aldım 100km/2,45lt çıkıyor Wand kardeşimin sanırım ölçümü doğru :queen::cat:,daha önce hep motosiklete 2 kişi bindiğimiz için tek kişi uzun yol testi yapamamıştım o yüzden geneli 2,7-2,9lt arası çıkıyordu
Tolga maşallah nasıl yakıt tüketimleri var bu Scrabeo'ların korkuyorum Honda İnnova 125 rakip olacaklar.

Motosikleti
Tolga maşallah nasıl yakıt tüketimleri var bu Scrabeo'ların korkuyorum Honda İnnova 125 rakip olacaklar.

250 km lik yolun yaklaşık 120km sini dağ yollarında gezdiğimiz için,40-60km arası süratle giderek yaptım,yolun geri kalanını ise ortalama 80-90 civarında gittim,bu arada anlık olarak çevre yolunda trafiğe takılmamak için biraz bastım rampa yukarı tek kişi devamlı 110-120 arası çıkıyor(rampaya hızlı girdim devir düşürmeden) rampa aşağı bir ara 140km yi gördüm sonra elimi gazdan çektim,tek kişi değerleri hem tüketimde hemde sürat olarak çok iyi

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:52 ----------

çantayı takmak için arkadaki tablanın üstüne delik açılıyor mu :silent:

orjinal çantada delik açmaya gerek kalmıyor,ama diğerlerinde gerekiyor,yoksa delikler denk gelmiyor (ben delmedende taktım ama çok uraştırdı :) )

Motosikleti
kur 1 euro 1 tl olsa var ya deli gibi satar...

aslında bu segmentte rakibi sym hd 200 bence...

hacı yanlış anlama ama benim çevremde gördüğüm 25-30 bini aşmış bütün sym ler cacık durumda (tabi hayvan gibi kullanmışta olabilirler) bana biraz çabuk dökülüyormuş gibi geldi aprilia daki malzeme kalitesini ben şahsen SYM de göremedim,

Motosikleti
4 tane delik açıp çantanın altlığını montelemek yeterli oluyor. Orjinal çantanın fiyatı biraz pahalı sanırım, ve bu resimdeki orta çantayı nerde buluruz çok hoş ve işe yarar duruyor.

Givi nin E300 modeli, fiyatı 149 lira. Bu çantayada sırtlık takılıyor

hacı yanlış anlama ama benim çevremde gördüğüm 25-30 bini aşmış bütün sym ler cacık durumda (tabi hayvan gibi kullanmışta olabilirler) bana biraz çabuk dökülüyormuş gibi geldi aprilia daki malzeme kalitesini ben şahsen SYM de göremedim,

evet aga haklısın...bak aprılıaların 2002 leri bile cayır cayır durumda ...symnin ülkeye geç gelmiş olmasıda tabi bu hususta bir detay...sym nin en eski modeli 2005-2006 model joyrıdeların durumuda fena değil...fly 100 leri paket işinde kullanmaya başlamışlar hacı...bazı kebapcılarda (caddede) kymco lıke 125 kullanmaya başlamışlar...nöruyo abi bu kebapcılara yav...:p kendilerini kaybetmişler...şaşırmışlar...:p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar