"Madem fiyatı açıklanmış, kendisi de belki gelmiştir" mantığından hareketle, bir önceki mesajımı takiben Kızıltoprak Motomax'e bir baskın düzenlemeye karar verdim
Gittim, direk kapının önünde duruyor zaten motor.Hemen incelemeye koyuldum tabii ki, ilk izlenimlerimi aktarayım (test sürüşü yaptım sanki ha:queen: )
İlk baktığınız zaman, özellikle de ön taraftan selenin başlangıcına kadar olan kısım motoru 600'lük veya 1000'lik kadar cüsseli gösteriyor.(Bu da daha önce yaşanan "1000'lik bu yahu" zihniyetinin altında yatan sebebi açıklıyor:queen: )Selenin başlangıcından itibaren arkaya doğru gidildikçe, bu kısımın 600'lüklere göre biraz daha kısa olduğu hissediliyor.
Her tarafına baktım elciklere falan dokundum, orasını burasını kurcaladım...Malzeme kalitesi her dokunduğunuz an kendini hissettiriyor, Derby GPR 125'e ilk dokunduğumda özellikle selenin ve elciklerin "sert plastik" olduğu anlaşılıyordu.RS 125'te böyle bir durum yoktu, motorun burnundan kuyruğuna kadar her yerine emek sarf edildiği anlaşılıyor, bu da bence motorun geri kalanının da ne kadar kaliteli olabileceği konusunda önemli bir ipucu.Daha önceden 4-5 defa uğrayıp Hakan Bey'in kafasını bayaa bi ağırttığımdan olsa gerek, "eeee otursana motora" deyiverdi bi anda... Ben tabi önce :silent: moduna , sonra da :mrgreen: :cherry: moduna girdim.
Derby GPR 125'e oturduğumda ilk hissettiğim şey "acıydı".Çünkü motorun selesi bir CBR 1000'inkiyle hemen hemen aynı yükseklikteydi, dolayısıyla boyu benim gibi 1.71m olan biri oldukça "rahatsız" hissediyordu kendini.Ayrıca GPR 125'in selesi resmen taş gibiydi.RS 125 üzerinde 2-3 dakika geçirdim ve rahatlıkla CBR 125'den bile daha rahat olduğunu söyleyebilirim.Sele daha kalın , daha yumuşak ve suzuki GSX-R'lardaki gibi öne doğru inceliyor, bu da ayaklarınızı yere koyduğunuzda bacak aranız (özellikle kasıktan dize kadar olan kısım) için daha az "acı" demek.(Ayak tabanlarım yere tam basıyordu bu arada)
Hakan arkadaşımızla biraz da sohbet ettik ve malesef bu sohbetin uzun bir kısmını motorun fiyatı teşkil etti.İlk olarak motorun fiyatını 8.000 - 8.500 YTL civarı olarak belirlediklerini,önce ötv zammıyla birlikte 9.500 - 9.900 YTL aralığına, sonra da 2 hafta öncesinde piyasalarda meydana gelen dalgalanmayla -hiç istemeden de olsa- fiyatı 11.500 YTL'ye çıkarmak zorunda kaldıklarını anlattı bana.
Şimdi bazı arkadaşlar forumda "politika konuşulmasın" , "burası motor forumu siyaset kaka burada, hadi naş bakalım başka yere" tarzında yorumlar yapıyorlar ama, gördüğünüz üzere 2 fiyat artışı da hükümetin izlediği ekonomi politikasının neticesidir.(2 ay önce olsaydı bu motora 8500 YTL'yi verebilme imkanım vardı, ama fiyatın 11.500 YTL'ye kadar çıkması bu motoru -sadece benim için değil- başka insanlar için de imkansız kıldı.)