evet sana katılıyorum,ben anlatmaya çalışıyorum ama anlamıyor bende aynı şeye ona kaç kere dedim tipi güzelmiş:mrgreen:Bakın Aprilia Derbi yada Gilera isteyen arkadaşlar eğer motor tamir beceriniz yoksa bu 2 zamanlı italyan racingleri ayakta tutamazsınız.... Performans olarak belkide çok iyiler fakat biraz mantıklı düşünün bende aprilia var gilera gfr 125 vardı ama her yiğidin harcı değil bunları yürütmek ya cok paran olacak yada tamirden anlayacaksın.. Bu üç italyan zevk motorudur herzaman üzerine binip gezemeziniz.. Benden söylemesi...
ayshegül;842424' Alıntı:arkadasım benim sevgilimin hyosung u var 250 lik 2.el aldığı halde hiç bi sorun yaşamıyo 4-5aydır seklide düzgün makinanın:cat: maddi sorunum da yok diosun git sıfırını al derim :cat:
bence biraz araştırma yapmamışsın,illaki herşeyi buradan mı alacaksın kural mı var,ben yurtdışından sadece ekran başında bonus kartı kullanarak dünya parça aldım,sadece yaptığım parçayı beğenmekti,3 hafta içinde elimde...şimdi diyeceksin parçalar çok pahalı nasıl alacaz,yok öyle birşey yurtdışında parçalar o kadar ucuzki,bir örnek yağ pompası kayışı(bilezik kadar birşeydir) burada 30ytl,internette 2 euro...tabi bunu tek getirmeyeceksin yanında ne lazımsa alacaksın,kargo sadece 40ytl...böylece bana parçaların maliyeti neredeyse 1/3 e geldi,bir örnek daha orjinal gilera kayış nekadar 150ytl den aşağı alabilirmisin bir bws bile 80YTL,ben KEVLAR MALOSSİ performans kayışını sadece 65ytl ye aldım,bu kayış normal kayıştan kat kat uzun ömürlüdür aynı zamanda...Önemli olan işi bilmek ve sağlam bir usta bulmak,şuan bu aldığım parçalarla motorum sıfır ayarına geldi,herşeyin çözümü var yeterki arayacaksın:wiinkk:superzzt Senin o iyi usta dediğin ustaları bulmak kolay değil orjinal parca getirmek sanılandan kolay bunu inkar etmiyorum ama parça fiyatları hyodan daha pahalı... Sen aprilia yada gilera kullandın mı bilmiyorum ama ben 6 yıldan beri aprilia ve gilera kullanıyorum kendi düşüncelerimi yazdım ve çevremde kullanan kişilerde aynı durumda..
şimdi bu konu karışmış biraz
ben şöle bi aydınlık getirim:wiinkk:
1. si bu işten anlamana gerek var aslında ama eski model alıcaksan..
çünkü elinden tamir gelmesede piyasayı biliceksin,
yada çok sağlam güvenilir bir ustan olucak..
çünkü bugün motomax (bunların yetkili bayii) e gittin zaman, piston silindir e 1500 lira fiyat biçiyorlar, bu makinaya biniyosan bu fiyatı tabiki hakkediyor
öteki taraftan çakma die tabir ettiğimiz parçalar mevcut
dt nin pistonu ts 185 in kolu vs..
hatta silindirlerini bile REKTEFİYE yapan 1-2 yer var istanbulda
mikron kalınlığını tutturup kromdan gömlek yapıyorlar..!
doğru yerde aradıınız zaman çıkmalarıda bulunabiliyor tabi,
ama bütün bunlar için ya ustalığa yada ii bi çevreye ihtiyacınız var
öte yandan yurt dışı parça olayı
ne kadar çeşitli sitelerde parçaları bulsanızda tabiki ve tabiki güvenemiceksiniz
kart nonu ver al kkolay geliyo tabi, ya gelmesse?
ben çok araştırdım o sölediğiniz fiyatlara zor sipesyal makinelerin parçaları
http://www.pjme.co.uk/
bu siteyi inceleyin bu makinelerle ilgili her türlü parça var
modifiye parçalarıda var ve hatta isterseniz size silindir ve piston imal edebiliyolar performans tip
malossi ve polini gibi setleride satıyolar, piyasada isimleri olan saygın bi firma
ama fiyatlar malum, tmm türkiyeye göre ucuz ama türk insanının bütçesine göre ucuzmu tartışılır..
e genellikle siteye yazan arkadaşlardanda şunu anlıyoruz; bu makinaları yeni başlayan insanlar kullanıyor 125 lik oldukları için
ama bunlar profesyonel pist makinalarıdır ve kaliteli komponentlerden üretilmiştir, bu yeni başlayanlara uygun olmadıını göstermez ama düşük bütçelerle ilk motor olarak 125 lik motor aliyim cbr dan kaslı hyo dan hızlı olsun dien arkadaşlara hitab etmez...
yeni başlayan kullanıcı 0 km sini alsın paşa paşa serviste baktırsın, çatır çatırda kilometrelerce binsin.. 1 kilo yağ mu makinaların tüm akıbetini değiştirebilir çünkü..
herkesin fikri tabiki kendine ama benim fikrimce bu makinalar; Yeni başlayan kullanıcılardan ziyade, belli bi seviyeye ulaşmış (motosiklet konusunda) kendince çevresi olan, piyasayı bilen, kişilerin 2. MAKİNE OLARAK ZEVK AMAÇLI kullanması gereken makinelerdir..
gfr ye birşey demem haklısın onun ancak çıkma parçaları piyasada dolaşıyor,gfr bence sadece motoru olarak alternatif olur yoksa rs şekil olarak çok daha güzel...ben gfr için konuştum, rs e alternatif bi makina olduğu için
malum bilirsin, gfr nin FABRİKASINDA bile yedek parça yok
çeşitli parçaılar elinde kalanları satıyor
ağırlıklı italya ve yunanistanda var
almanyaya sokmamışlar bile gfr yi
vss. vs..
neyse ben susstumi sizler daha ii bilirsiniz, geçti bizden 2 zamanlılar..